Lilin käpyintoa on siis  hillitty ja vahdittu ja aina olen kerännyt kävyt pihasta, vaikkei olisi Liliäkään täällä. Kävyt on kerätty vanhanajan katiskaan, jonka toin lapsuuskodin navetanvintiltä. Niskalassa oli itetaide Käpysydän-Sydänkäpy  heti portilla ja se jäi sinne kun muutettiin. Se kuului maisemaan.

Lupasin Marjalle, että tämä uusi saa pitemmän nimen Nallenevan Käpysydän, koska juuri Paten käpyleikkauksen vuoksi näitä keräilen täällä, kun talon ympärillä koiratarhassa on paljon käpypostia lähettävä mänty ja vaikka kotikoirat ei niitä erikseen vainoa, ne vainoaa minua.762684.jpgTaideteos kuvataan vielä paremmalla kelillä, mutta noin paljon siellä niitä paholaisia on. Pari kuusenkäpyäkin eskynyt joukooon vaikka ne eivät ole niin vaarallisia. Ja nyt sitten huomattiin, että männynkäpyjä on myös minikokoa! Lili söi ruohoa tavallista enemmän showpäivän iltana ja eilen, tänä aamuna ei ruoka maistunut.

Annoin parafiiniöljyä ja vahdin mitä tulee, kun tulee seuraava kakka. Olen pelastanut minikäpyjä neidin suusta jo monta ja yksi semmoinen nyt vihreän ruohon käärössä öljyisenä tuli ulos. Onneksi kotitarhassa ei ole tätä käpyvaaraa, mutta täällä pitää olla vielä tarkempi. Ei niitä pieniä käpyjä ihminen näe, vaikka aina vessaulkoilujen jälkeen kuljen tarhan ja kerään kakat ja samalla käpypostin. Vähän allapäin on Her Excellency nyt, ei kelvannut vielä edes verilätty, joka on mielivälipala. Ei Röllin spesiaaliherkku Atrian grillinakki eikä Frolic, kaikkien oppinami. Odotellaan miten nälkä kasvaa ulkoilulla, sateeseen ei nyt heti mennä, huilitaan ja kuunnellaan musiikkia.  Äsken pissakeikalla Lili ei enää mennytkään ruohoa napsimaan. Toivotaan, että pikkukäpy oli ainoa kiusalainen vatsassa. Se oli kai pysähtynyt  vatsalaukkuun 762718.jpgja siksi isompien käpyjen jyrsimisestä saadut murut oksennettiin sinne Hyvinkään vinttikoiraradalle.Olipa show, monin tavoin kokemus.

Ei me nyt kumminkaan tuota mäntyä kaadeta, vaikka se onkin biologinen ase uhkaamassa koirien terveyttä. Vahdittava vaan tätä tyttöä ja käpyjä tiiviisti aina, kun hän tulee kyläilylle Mamman ja velipoikien luo. Laitetaan oven lähelle siepattavia leluja niinkuin Piikalikalle aikoinaan, hän kantoi aina jotain mukaan sisältä saakka, mutta sitten päätettiin että ulkolelut on erikseen ja ne odottaa ovenpielessä. Ehkä Lili saa periä Piian farkkukangassolmujuttuja, pitää neuvotella.

Vihollisminikäpyjen kuva vielä tässä, mikään näistä ei matkustanut Lilin läpi, nämä olen ottanut neidin suusta kun olen huomannut, että hän jotain tarhasta poimi. Epätarkkanakin ne on tuiman näköisiä,kokoa vain 1 cm762742.jpg Kuvausalustana on kumollaan olevan pahvimukin pohja, joten ei ne suuria ole. Tuskin nämä aukeaisivat vatsassa, niin kivikoviakin ne ovat. Tänään on todistettu, että suoliston läpi meni kovana, mutta ei vaivatta.