Lilin perhe tuli tontilta ja kodinrakennuspuuhista sunnuntai-iltapäivänä ja Vilholla oli kovasti naruttamista, että saatiin oma koira ja sen veljet ja äiti samaan kuvaan. Vauhti oli pihalla ollut näytösluontoisesti taas huipussaan. Mutta tässä onneksi kissa puhuu aidan takana, siihen pitää keskittyä.780382.jpgOnni viisaana miehenä katsoo suoraan kameraan, ettei voida verrata neniä. Hän on perinyt isoisänäidin sievän pienen nenän. Perhetapaamiset ovat parhaita elämässä, on helppoa olla tuttujen ja ystävien kanssa. Äiti Jännä jo vähän vetäytyi omiin oloihinsa ollessaan Lilin ja Onnin kanssa toisten poikien näyttelymatkan ajan. Tämänkin kuvan ottamisen hän olisi mieluusti jättänyt väliin. Lienee hyvä merkki?

Onni haetaan illalla ja sitten alkaa normaali arki. Kaikki kolme kotikoiraa menee nukkumaan heti ja emäntä myös. Maanantaina on luvassa kiva koiravierailu, vähän sukulaisuutta myös siinä. Meidän kaikkien urheileva kummityttö Pikku-Liekki tulee yhden  tärkeän asian vuoksi.780437.jpgPorin näyttelyssä iski silmään liekkikuvioinen lippis myyntikojussa ihan meidän kehän lähellä. Pakko oli jotenkin juhlia poikien näyttelyä ja parhaiten sen muistamme, jos hankimme tuliaisen tuomaan iloa jollekin toiselle. Lakkiin kirjailtiin kummitytön nimi ja tässä kaksi päätä vastakkain tulikäpälille sopivan lipan kahden puolen .

Pojat ihastuivat tietysti Pikku-Liekkiin ja kun kahvittelimme, tuntui Julle vetävän pitemmän korren poikaystävänä, mutta Röllin vierelle Liekki kumminkin laittoi kyljelleen lepäämään. Tässä mietitään vielä olisiko joku naminpaikka vai onko tuliaisista parhain monen koiran tuoksu.780510.jpg

Vain Jännä pääsi tapaamaan ikämiehiä ja sukuloimaan appiukkonsa veljenpojan Nuuskun kanssa. Auto pihassa on aina suuri houkutus tämmöisille koirille, joilla ei ole omaa autoa, mutta tietoa siitä miten autolla pääsee kivoihin juttuihin ja paikkoihin. Ajateltiin, että Jännä EI tunkisi vierailijoiden mukaan, mutta väärin luultiin. Tuskin saivat pojat pihan merkatuksia, kun Jännä jo kolkutteli auton ovia. Otettiin vielä ryhmäkuva ja kiitettiin vierailusta Nuuskua (vas) Nallea, Nikua ja Pikku-Liekkiä. Jännä vilkuili autoa eikä voinut edes  istua, jos sittenkin ovi aukeaa. Autoilijakoirat menivät takaovesta paikkaansa ja kun Milla avasi etuoven, Jännä hyppäsi heti ajurin paikalle ja siitä kartanlukijaksi. Kyllä pitäisi useammin päästä ajelulle, tuumii rouva, kun jokaisella Rolle-treffilläkin käytiin  Nummelassa ja Vihdin kirkolla kaffella . Tuusan Tupa, Il Punto ja kirkonkylän R-kiska  muistavat vielä kihlakahvit ja hääkahvit, sillä harvoinhan ihmiset koiriensa juhlallisia tapaamisia julkistavat.780535.jpg

Ja miten sitä sanotaankaan, etiäisiä oli liikkeellä eilen, kun muistettiin Väinöä. Tänään talonsisäinen ovikello haukahteli , vaikka juuri oli kyljellään huilinut lattialla kaikki kolme. Ovella oli Väinön perheen äiti ja kaksoset, mutta ei Väinöä. Valjaat palautettiin terveyskeskusmatkalla, mutta luvattiin tulla pian Väinön kanssa leikkimään. Kaikki kolme koiraa näyttivät pujottelun ja A:n ja poikien mielestä Väinön pitää saada ainakin samat esteet. Rengasta suositeltiin helppona vaihtoehtona, jolle Väinön voisi ohjata heti ulosmennessä. Tehtäviä joista voi palkata on hyvä laittaa ihan oven lähelle, sillä poika on loman jälkeen ihan kokonaan unohtanut pihan rajat ja laajentaa reviiriään nuoren miehen innolla. Väinön isä Topi on agilityurheilija, varmasti poikakin voi innostua. Reviirin laajentaminen voi olla vaarallista tietävät kaikki. Taidan poimia mustat viinimarjat pihatarhasta ennenkuin kaksinkertainen serkku Väinö tulee leikkimään.