Ensin KIITOS kaikille, jotka ovat kanssamme iloinneet Maijapoppasen US AKC CH- tittelistä. Onnentoivotukset olen välittänyt Solborg-farmin väelle, sillä siellähän Maijasta Championi kasvoi. Kotimaasta lähdin  vaille 9 -viikkoisten pentujen kanssa ja juuri tällä  tyttöpennulla oli  odottamattomia esteitä tiellä oikeaan kotiin. Kaikki kääntyi kumminkin parhain päin ja nyt Maija kutsuu jo kasvattajaa Long Beachille Eukanuba-kutsukisaan joulukuun alussa. Varmaan olisi ainutkertaista olla katsomassa jenkkien mielestä suurta näyttelyä, ja olisi se reilua. Ollaan sentään kotimaan veikkaakin viety Cruftsin maailmansuurimpaan näyttelyyn jo juniorivoittajana ´05. Tuntuu vähän samalta kuin kenttäkisaaja Cappuccinon valinta kaksi kertaa MM-kisoihin. Ratsastustoimittajien ja valokuvaajien MM Helsingissä ja viisiottelun MM Lahdessa. Ne oli jännittävämpiä kumminkin, sillä vieraalle ratsastajalle arvalla määräytyvä hevonen voi joutua toisenlaisiin käsiin kuin mihin se on tottunut. No siitä kauan on ja nyt on tämä elokuu tänä  vuonna lähestulkoon ohitse. Viimeisellä viikolla tuli odottamatta  kiire sinne ja tänne ja tuonne, maanantaina poistettiin selästä luomiakin ja kuulosti vakavalta, kun ne lähtivät nesteessä lilluen patologille. Synttärit kahviteltiin maanantaina ja lounasteltiin tiistaina ja vielä keskiviikkona Laaksolla piti  tunnustaa täyttäneensä taas yhden vuoden lisää. Lahjasaappaat olivat kuulemma Englannin kuninkaallisten merkkiä Hunter. Kivaa oli kaikin puolin ja Ystävät yhdessä- mätsäri ja Julkkis-agin SM-kisa säästyivät pahalta sateelta, pieni kuuro säikytteli mutta sitten ilta kirkastui.

Jöötit olivat edustettuina ihan komealla porukalla, mikä on tärkeätä, sillä esi-isä Vikingin kotistadionhan tämä Laakson ratsastuskenttä oli monet vuodet. Kuukiven Keke oli vaan katsomossa, mutta nähtiin kyllä treenaamassa agirataa ystävänsä Bilondan kanssa kun kisa oli ohi.866124.jpg 

Kutsuvieras Nuusku oli faneineen ja ohjaajansa Millan kanssa paikalla tukemassa Papan isännäntöitä. Leevi, Liekki ja Ossi pääsivät oppimestarinsa kanssa kerralla sisään piireihin ja olivat kuin kotonaan, ketään ei ujostuttanut yhtään.  866135.jpg Nuusku suoritti juhlallisen näytösradan kahdesti sen jälkeen kun Kirkkonummen kennelkerhon koirakot olivat ensin esitelleet yleisölle lajin hurmaa . Mukana oli myös koiratanssin Suomen  mestarit Sini Eriksson ja sheltti Sonic, joille  toivotimme onnea maanantain koitokseen, se on toistaiseksi salaisuus.  Muotinäytöshän tämä ei ollut, mutta Lempi oli hankkinut staffien couture-ompelijalta makean mekon, jota ei voinut vastustaa  kukaan.  866164.jpgTilaisuutta isännöivät Marko Björs ja Pappa ja ihan selvästi Pappa jo mieluusti siirtäisi veljenpoika Nuuskulle osan jööttien PR-miehen tehtävää. Ei hänestä ole kivaa, että vanhemmiten ( 16v3kk) ihmiset laittavat Laakson kuninkaalle pannan ja hihnan, ettei hänen tarvitse  isäntänsä jokaista askelta seurata.  Millan ja Markon tapahtumatakin rinnassa  lukee Whiskas, sillä illan ohjelmaan kului myös  kesäkissakampanjalla kerätyn 10 500 euron luovutus Suomen Eläinsuojeluyhdistykselle. Kissoja ei Laaksolla nähty, mutta kampanjan kummit Ellen Jokikunnas, Jonna Kosola ja Jone Nikula ojensivat kisojen nimissä SEYn toiminnanjohtajalle Helena Ylisirniölle ennätystuloksen. Kummi Eija Vilpas oli työn vuoksi estynyt tulemasta paikalle, mutta onnellinen oli hänkin kampanjan menestyksestä.

866172.jpgMolempien harmaiden herrojen katse on puffettiin päin ja  hotdogien suuntaan nenä vetää. Ilta oli hauska ja väki koirineen viihtyi, vaikka ikinä ei ole tähän aikaan vuodesta ollut näin viileätä. Tuomareina kehissä toimivat Päivi Eerola, Unto Timonen, Veli-Pekka Kumpumäki ja Wilma Schlizewski. Viime vuoden J-A-S-M Rölli loikoili onnellisena kotona mamman ja pikkuveikan kanssa ja voiton tuoman ikuisen kilpailukiellon turvin sain itse jutella tuttujen kanssa ja tehdä uusia tuttuuksia. Match show on mainio tapahtuma, kun sinne menee ilman koiraa. Siellä ei ole tiukkapipoja ollenkaan ja se toimii hyvänä koira- ajanvietteenä. Arpajaisissa voitin sitä parasta, Pedigreen dentastix sinisessä pussissa. Oiva sisäänpääsymaksu, kun tulin kotiin.866488.jpgTässä viime vuoden kilpailijat, joista iso joukko oli tänä vuonnakin mukana. Moni sanoi, ettei takuulla tahdo voittaa, koska silloin ei enää pääse kisaamaan. Niin hauskaa tämä perinteinen Ystävät Yhdessä julkkis-agi jo on, että kyselyjä ensivuodesta saadaan heti tämän vuoden illan jälkeen. Tämän vuoden kuvasta voi etsiä monta samaa kasvoa. Nuusku vaan on ottanut (silloisen Mellin nykyisen) Röllin  petaaman jööttipaikan. Voittaja Susanna Penttilä, aikanaan mestaritason poniratsastaja, saa kutsua seuraavana vuonna koiransa  ystävän tai sukulaisen. 866530.jpg Tai kyllä omakin tuttu ja kaveri kelpaa, mutta tietysti koirineen.