Huh , selvittiin säikähdyksellä, mutta kyllä tuli sydämentykytystä. Espoon keskuksessa tuttu jööttinarttu oli omilla teillään ja kaunis iltapäivä muuttui kiireeksi. Ensin Papan mummille puhelu, hän asuu sielläpäin. Voisiko hän lähteä herkkujen kanssa kävelýlle ja kertoa kaikille vastantulijoille, koirattomillekin , että harmaa hännällinen jöötti liikkuu vaarallisessa vapaudessa. Papan fleksi ja panta mukaan, miniä poikakoiransa kanssa kaveriksi ja  liikkeelle . Koirapuiston porukoille tieto karkulaisesta. 

 Soitin heti myös koiraetsijöille, joiden mätsäreissä on pitkään tehty vapaaehtoistyötä, sillä parhaiten koira koiran löytää. He lupasivat soittaa koiraansa kaipaavalle ja pyytää hajuesineen etsijän aktivoimiseen. Vielä www.karkurit.fi sivulle ilmoitus, vaikka tuskin kukaan tämmöisenä kauniina iltapäivänä koneella kykkii. Laitoin sinne Jännän sivukuvan, jotta rodun tuntomerkit tulisivat tietoon.Kukaan ei koskaan tiedä, miten pitkään etsintä jatkuu, varsinkin kun karkulainen oli juoksunsa parhaissa päivissä, siis mieli pilvissä. Lulun toinen omistaja Kristiina laittoi hevostallin keskustelufoorumille heti viestiä ja Maikulta tuli jo tekstari kännykkään. Hännällistä harmaata tyttöä etsittiin jo kiivaasti.

Päivä pysyi valoisana ja hyvän uutisen soitti etsijäkoirien haku, jöötti oli poimittu talteen ja toimitettu Viikkiin. Mikä helpotus!  Jotain tästä opiksi kaikille, etsijäkoirien hakupalvelun numero voi olla kaikilla koiraihmisillä kännykän muistissa, karkurit.fi-n kirjautumista ei kiireessä ole kiva tehdä, sinne voi rekisteröityä,  vaikka tarvetta ei olisi. Vaikkapa siksi että joskus näkee vieraan koiran vapaana ja tahtoo tarkistaa, mitä koiria siellä kaivataan. Loppu hyvin, kaikki hyvin! 

Hurja iltapäivä koettiin, kun aamupäivällä oli vietetty ihan herttaista visiittituokiota Bellan kanssa, jota on vauvasta asti silloin tällöin tavattu.  Jullen kanssa pihapöydällä daami venyttelee kaulaa ja on ollakseen, kun kerromme, että Jullen matkatoveri Viivistä on tullut Bellan veljenvaimo. Bellasta siis tulee täti Viivin lapsille ja kukaties Jullesta tulee kummisetä, vaikka ajatuskin haukotuttaa.1318023.jpgEhdotamme Bellalle tanssikoiran uraa, kun hän on pitkäjalkainen ja siro ja kotona tekee yhtä ja toista temppua. On hänet nähty lähes pitseihin puettunakin, teatraalisia elkeitä.  Bambiksi häntä kutsumme, kun jotkut ilmeet ja eleet on kuin piirretystä elokuvasta Bambi.1318039.jpgKivaa oli kun tänään aurinko paistoi ja Lulu oli kysymysmerkkinä, meidän pihaan on hänen  lapsuutensa ajan tullut vain siskoja ja veljiä ja isiRolle ja pikkuisia ja isoja ihmislapsia ja isompia ja pienempiä aikuisihmisiä. Bella oli Lululle eka ihan vieras jöötti , josta ei oikein tullut  pentuleikkiseuraa. Taisikin olla, että Bella tuli tapaamaan poikaystäviään  eikä mitään päiväkotitätiä leikkimään. 1318061.jpgJulle hänelle tässä jotain kuiskii, tekevätköhän treffejä? Päätettiin etsiä Bellalle joku sopiva mätsäri ja oikea näyttely kesän kuluessa, että neitikin  pääsee seurapiireihin pyörähtelemään.