HIENO päivä, saatiin maailmannäyttelystä viesti, että kaikki viisi ilmoittautumista on perillä. Vikingiltä saa alennusta, jos maksaa vaikka heti. Kaukaiset ystävät tulevat sukulaiskoirien kanssa nauttimaan onceinalifetime- kokemuksesta. Jos paikalla on 150 jööttiä, niinkuin Fennican kokenut Inga arvelee , on se hurjaa heinäkuuta! Sitä voidaan rauhassa odotella nyt kun käytännönjärjestelyt on kunnossa, hotellilta viiden minuutin kävelymatka Maailmannäyttelyyn. Päivän  kruunaa tämä hurjannäköinen hirviösiili:1324729.jpgLulun toinen yläkulmuri lähti sunnuntaina Tittasiskon visiitillä ja toivoimme, että toinen ei kauan antaisi lähtöään odottaa. Lulun ystäväkoiraura voi  jatkua  vasta kun suu on siisti ja maitohampaat tipotiessään. Koululla odottavat lapset jo innolla. Lulu saa tavata ystäviään ja samalla reissulla noudetaan lasten piirustuksia vammaisneuvoston kevättapahtuman kahvitilaisuuden taidenäyttelyksi. Tämä Siili ei ole taideteos, se vaan kertoo toiveitten toteutumisesta.

Meksikosta kotoisin on aloe vera, joka suuttui muutosta, mutta on kuntoutunut uusista aluista kunnon kasviksi. Se on hyvä kuvauspaikka tietotoimisto Siilille. Lulun pureskelun jäljiltä on Siilin korvallisella tietoa: punainen merkki siitä, että viimeinenkin vauvahammas  heiluu ja keikkuu ja horjuu. Ehkä saamme sen talteen ja viemme koululaisille taikakaluksi. Edellisellä kerralla käydessämme jätettiin opettajalle kiekuva kukko, jota voi käyttää herätyksen tai hiljaisuuden aikaansaamiseksi. Elämä on jännittävää ja eteenpäin mennään, kun vauva-ajan hampaille sanotaan iloiset jäähyväiset.

Kun kylätien remontti on ohi, Porintien alitse mennään tunnelissa ja pojat lähtevät kävellen koululle omalla vuorollaan. Kylän lapsia ei enää kuljeteta taksilla, kun ei tarvitse ylittää isoa tietä . Saadaan jo matkalla ystävien seuraa. Ehkä silloin on jo Melli-Röllin kansainvälinen titteli varmistettu ja sitä voidaan juhlia pikkuheppapipareilla. Oman koulun lapset ovat aina olleet iloisia Röllin uutisista ja parhaiten juhlittiin julkkisagin Suomen mestaruutta, jonka sponsori lähetti kouluun kassillisen namia. Röllin YY-suhteilla saatiin samasta firmasta tämän kevään koiratanssin SM-kisoihin ruokasponsori . Ikäluokan parhaan pojan tittelillä tehdyltä historialliselta Cruft´s matkalta Rölli toi englantilaisen puhelinkopinmallisen toffeepurkin. Oinasjoen ala-asteella on vahva fanijoukko, joka tietää koirien lentomatkailusta, koiraharrastuksista  ja eläinsuojelusta ehkä hippusen enemmän tämän ystävyyden vuoksi. Ruseteista ja pokaaleista on annettu faneille omansa ja ilolla ne on otettu vastaan. Iloa on kiva kierrättää.

Seuraavan aamun ilouutinen, 26.2.2008 kun ystäväni Leena Vilkka puhuu viisaita sudesta aamuteeveessä, Lulu on isotyttö! Kaikki maitohampaat on poissa. Sen kunniaksi tässä satumainen vauvakuva Bellasta leikkimässä Sutta isoäidin vaatteissa. Meidän koirillamme on huumorintajua, toivottavasti se tarttuu ihmisiinkin. On toinenkin tosihieno kuva Diiva-Bellasta, mutta säästetään se johonkin toiseen päivään. Kiva miten nimet kiertää,  Bella oli viimeinen oma koirani lapsuuskodissa. Ylioppilaaksitulon jälkeen lähdin USAan ja kun kahden vuoden kuluttua tulin kotiin, Bella oli kuin olisin vaan käväissyt ulkosalla. Bella Bamboliina oli yksi tämän 1950-60- luvun koiran lempinimistä. Tämä jööttiBella sai taas kuulla sen vierailullaan, niin ílo kiertää, vanhat koirat eivät meitä jätä. Outilla on Rollen sukulaisen Jonnin kaverina  myös ikioma Bella. Ei ole  ollenkaan merkillistä vaan itsestäänselvän luonnollista1325274.jpg luonnollista, että lapsenhymy ja hyvämieli tulee heti, kun koiran nimi on Bella, rodulla ei väliä.