Tänään oli hevoskuljetuskampanjamme yksi välietappi Ruskeasuon talleilla Helsingissä. Kaikki sujui niinkuin pitikin, maa-ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Jari Leppä sai vastaanottaa vaatimuskirjeemme  ja vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi joutui vastaamaan, minkälainen poliittinen kysymys EU-tasolla on eläinten hyvinvointi. Lähetimme pikkuheppapipareita mmministeri Sirkka-Liisa Anttilalle ja asiaa pidetään taatusti esillä kunnes jotain tapahtuu hevosten hyväksi. Yli 35 000 nimeä oli tänään adressissamme "Hevosten puolesta".

Paikalla oli tietysti koiriakin ja Viking-linjaa edusti Papan sekarotupoika Topi, joka ansiokkaasti pyörähtelee komeine häntineen maikkarin viihdeuutisten klipeissä. Taisi olla kuvittamassa uuden Miss Suomen haastatteluakin. Christopher Wegeliuksen labu ja Katja Ståhlin pumi ja Anneli Merikosken villis spatseerailivat lehdistön ja kansalaisten lomitse kuin kotonaan - niinkuin olivatkin. Ei ollut aikaa kuvien  ottoon , mutta kiiruusti piti napata Lida- labu ja Topi- osajöötti. Ja samantien tuli kahta Pappaa ikävä. Wegeliuksen 1970-luvun labu  Paddy oli oman herralabuni Ladin  kaveri ennenkuin Lad muutti meille ja vaihtoi nimensä Papaksi. Lillin ekan pentueen tummin poika sai periä sen nimen ja Jöötti Pappa sai aikaan Topin  1288417.jpgtalliromanssista leonbergi-sakemannin kanssa. Monta vuotta ja juoksua meni hyvin mutta sitten narttu keksi konstit , pentuja syntyi ja Topi on siitä porukasta mediaseksikkäin kun on päätoimittajan koira..

Topi on hyvin miehekäs tyyppi, Lida suorastaan ujosti suorapuheisen matalajalan poskipusuja. Lisää asiasta paremmalla ajalla, hineosti on kansa lähtenyt mukaan tukemaan hankettamme saada Suomeen kielto viedä eläviä eläimiä teuraaksi rajojen ulkopuolelle. Se matka saattaa viedä Italiaan saakka ja olla  nälkää, janoa, kärsimystä, pelkoa,väsymystä ja epäinhimillistä kohtelua. Suomi voisi olla hyvä eläinmaa. Miksi se ei ole, sillä koirien ja kissojen ja karjan ja hevosten elämä ei aina ole edes lainmukaan eläinsuojeluperiaatteiden mukaista.