Mentiin maailmanmies Tuomas Mattilan kanssa pienelle retkelle Tallinnaan. Oli siellä koiranäyttely jonne Rölli oli kutsunut kaveriksi Tiukun ja Tiuku sitten halusi ottaa mukaan myös tanssikoira Onnin, joka muuten ei ole vielä ulkomailla käynytkään. Retken tarjosi Mamin perikunta  ja kapteenina oli Euroopan paras privaattichauffeuri Inka. Mami kun ei ehtinyt ulkomaita valloittaa, hän on nyt onnettarena jälkikasvupoikien ja heidän ystäviensä retkillä. Onnillekin hankittiin EU-PetPassPort

Tumppi on uskomaton matkailija, tässä hän dogsitterinä ja dog Rölli babysitterinä , kun äiti on Tiukun ja Onnin kanssa kävelyllä.1282490.jpgTumppi sai monta uutta ystävää, ihmiset hän hurmasi mennentullen ja ihan outo uusi kaveri oli iso vesipullo, johon voi kutisevia ikeniä rahnuttaa, yksinkertaiset käytännön lelut onkin usein arkipäivän normaaleja esineitä, tuumi herrasmies ja viihtyi pullon kanssa pitkän tovin.1282501.jpgNäyttelypäivänä puettiin tietysti parhaat päälle ja liivi oli sammarien kanssa sävysävyyn. Mentiin Lauluväljakille ja tavattiin hyväntuulinen ruotsalainen tuomarimme Ove Germundsson. Oli jo ihmetelty, kuinka ihmeessä tulevan maailmanvoittajanäyttelyn västgötaspets-tuomarille ei ole Suomesta tarjolla luettelon mukaan kuin 2 jööttiä. Kolme kylläkin oli, mutta Tiuku oli jollain onnen kantamoisella merkittykin Swedish lapphundiksi, rootsi lapikoer. Päätimme, että kyllähän nyt kaksirotuinen Tiuku ROPpina kehästä lähtee ja niin kävikin.  Rölli sai VSP:nä viimeisen puuttuvan cacibinsa ja ryhtyy anomaan Int Ch-arvoa, kun saadaan kiireemmät asiat ensin hoidettua.Varsinkin silmät erottavat näitä kahta , ne on kummallakin ihan paikallaan eikä retinoista nyt ole kyse.  Tiukun silmät on rodunomaisemmat, tummat, Röllillä punaisena koirana hieman vaaleammat. Paras näin, Rölli on saanut maistaa ykkösenä oloa ihan tarpeeksi, ekassa pentunäyttelyssä 5kk vanhana, erkkarin junioriuroksena ja voittajanäyttelyn juniorina. Ollaan melkein varmoja, että viedään Tiuku Maailmanvoittajaan, kun nyt ensin käydään Tampereella saalistamassa.

Tässä ylpeänä Tiukun emäntä Inka, maailmanmies Tumppi ja Tallinnan tuliaiset. Tottakai Röllin oli ostettava Tiukulle pokaali, kun eivät antaneet muuta kuin tuommoisen lätkän. Uskomme, että Onninmaata 1282553.jpgpäivitetään piakkoin ja siellä pyttykin kimaltelee ansaitusti . Muitakin tämän reissun koirakuvia  löytyy sieltä.Tähän laitan vain historiallisen otoksen, upouusi maailmanmatkaaja Onni  tsekkaa hieman  kapsäkkiä, onko kaikki tarvittava pakattu mukaan. Ja missä arvokas Passi? Onnihan voi ryhtyä ulkomaan tanssijaksi.1282567.jpgNyt on tultu takaisin maihin  ja 12.2. Rusan tiedotustilaisuuden hoitamisessa on vielä hommaa. Seuraavan kerran koiranäyttelystä puhuttaessa onkin uudet tytöt kehässä, kun Lulu ja Peppi tapaavat  pitkästä aikaa Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä. Paineita kyllä kai on, kun on sama tuomari, joka valitsi pentuRöllin ykköseksi aika monesta ja vielä isompienkin ohitse. Pikkulikkojen kehäotteita ootellessa ...

..Jännää on onniteltava ekan  pentueensa tuloksista, kolme vuotta ja 3kk sitten syntyneen porukan tyttö on Miss Amerikka, ainoa suomalainen AKC  CH ja veikka pääsi nyt tasoihin siskon kanssa, kun on Mr.International. Kukaties mamma itsekin vielä lähtee reissuun kivassa matkaseurassa. Ja Olledolledoff on jo treenannut sekä Liettuan että Eestin kieltä. Meillä kaikki ymmärtävät mitä tarkoittaa: Palun,koristage tuba!

Meillä  ei kyllä siivottu millään kielellä, vaan matkailija meni nukkumaan ja otettiin sivukuva niinkuin perinteisiin kuuluu.1283100.jpgKatso tarkkaan kuvaa, vasemmalla silmän päällä on Röllillä tumma viiru. Se on muistona hänen ja Onnin ja Tiukun ja Viivin ja Miinan ja Maijan kelpien juhannusleikeistä Paksalossa pikkupoikana. Kun hevosia ei enää ollut laidunta ja metsikköä putsaamassa, ohdakkeet olivat niin korkeita, että väleistä puikkelehtiessa Rölli sai otsaansa piikin. Kuusi tikkiä otsalla hän sitten hurmasi erkkarissa Per-Erik Wallinin, joka sanoi että hän katsoo koiraa eikä tikkejä, paras poika. Onnista tuli setä Kasimirin ohella silloin vielä Melliksi kutsutulle pikkumiehelle isonpojan malli, kun oma isi ei ehtinyt poikaa moikkaamaan.

 Ove Germundsson tuomaroi  Lääne-göta spits,Isased, T`s´empioniklass, Umanoma Taikurimerlinin näin: very attractive champ male -excellent head,ear,eyes and bite- exc neck, strong topline, a bit broad and soft in front - exc body- moves very well back and behind, a bit soft in front - exc coat and color.

Taidan mönkiä vähän papereita ja katsoa mitä ajan mittaan pojasta on sanottu. Rodun tuntevat tuomarit ovat olleet kovin yksimielisiä, hieno mies pojasta on kasvanut. Eikä mikään titteli hänestä muuta tee kuin kivan koiran, jonka voi viedä vanhusten ja lasten luo yhtähyvin kuin koulun välkkää valvomaan ja iloa tuomaan.