Uimajumppa lämpimässä altaassa on uusi hauska harrastus tai terapia kramppijaloille. Ja aivan loistava tilaisuus oli kokeilla vertynein jaloin ravia Lahden kisahallin punaisilla matoilla lauantaina. Olipa tosi kivaa ottaa  sprintti kehän kulmasta arvostelulappua hakemaan, tuli ihan vanhat hyvät urheiluajat mieleen. Miten siellä voikin olla niin hyvät punaiset matot koiranäyttelyssä?

Ja tulihan siellä Salpausselän rinteillä mieleen kymmenen vuoden takaa Amanda, jonka Etelä-Suomen Sanomat tahtoi haastatella ulkona ja vanha miinanhakuinto puhkesi kukkaan. Ihmettelimme toimittajan ja kuvaajan kanssa, kun labun nenäkone lähti männikkörinnettä nuuhkimaan ja sierainten sivuissa oli vaahtoa, nuuskimisnatina kuului ja pakko oli frolicilla houkutella nenä maasta irti ja palata äkkiä hallille Kennelliiton hommiin keräämään varoja uuden koiran lähettämiseksi Sarajevoon. Samasta paikasta muistan myös herttaisen lapsi&koirakehän noutajien erikoisnäyttelyssä. En voinut vastustaa sitä koirakkoa, jossa tyttö juuri ja juuri käveli, oli jo puettu farkkuihin, jotka oli piukeat vaippojen läsnäolosta. Vanha musta labradori tiesi kyllä miten kehää kuljetaan ja päättäväisesti johdatti taluttajansa määrätyt kuviot. Yleisö oli tämän tuomarin kanssa samaa mieltä ykkösestä.

Saatiin tänäänkin mukavia muistoja, kun jööttikehällä oli paljon uusi tuttavuuksia, joita ei oltu piilotettu häkkeihin. Kanadan Onni oli niin vakava pikkumies. Jullella oli Hollanninmummun kautta sukulaisia kehässä ja olihan siellä Rollelle ja Jullelle sukua Lillin ja Cowboynkin kautta, Mamin keltainen  väri! Jos Julle loisti kehäkäytöksellään jälleen vakuuttavasti, päästiin Rollen kehäkoulussa taas askeleita eteenpäin, kun emäntä lähetettiin kahville yläkertaan ja Rolle meni 4-H-dogsittereille Jullen vuoron ajaksi. Kehässä vuorollaan Rolle kyllä matteaan etsiskellen tiiraili, mutta maailmannäyttelyyn mennessä uskomme, että  pulma on oiottu. Näyttelyyn menemisessä on eri ihmisillä eri tarkoituksia, jotkut pyydystävät titteleitä ja niitä saa helpoiten kun menee niin kauas, että on ainoa kehässä ja varma voittaja. Jotkut tahtovat nähdä paljon oman rodun koiria ja viisveisaa kilpailusta. Me ollaan niitä. Jotkut valitsee tuomarin mukaan, toiset paikan mukaan. Meillä aikatauluun ja tarkoitukseen sopi tämä päivä Lahdessa. Rollelle aiotaan saada sujuva kehäkäytös, se huoli pois , että matte jättää. Nyt pyydettiin  lupa  tehdä yksi ylimääräinen ympyrä, vähän koko rahan edestä. Tämä tuomari  ei pitänyt kehäkäytöstä merkittävänä arvostelussaan, mutta kyllä Germundsonille pitää Tukholmassa olla taitava ja rento. Puhumattakaan Whitmarshista circuitshowssa. Otettiin pojista kunnon passikuvat ennen kotiinlähtöä, ja ne näytetään heti kun saadaan.  Sanalliset kuvaukset pojista ovat tässä, tuomarina toimi  Elina Tan-Hietalahti:

Umanoma Olledolledoff: " Tyypillinen, urosmainen, hyvänkokoinen ja sopusuhtainen, hyvin kaunis pää, tummat silmät, hyvät korvat, vahva purenta, kaulalinja tulisi olla jalompi, muuten hyvä rakenne, hyvä eturinta, vahva hyvä turkki, hyvät värimerkit, liikkuu hyvin takaa, edestä hieman suora"

Fennican Ron Ronaldo: " Hyväluonteinen, urosmainen, hyvänkokoinen, pää on hieman kankea, mutta profiili on hyvä, hyvät korvat, hyvä runko, vahva hyvä turkki, takaosa on voimaton, samoin takaliikkeet ahtaat, askel lyhyt, seistessä parempi kuin liikkeessä, hyvä turkki ja värimerkit."

 Kehämme oli aamun ensimmäinen ja päivä satumaisen kaunis, dogsittereille olimme ekat tervetulleet hyvinpidetyt asiakkaat. Ainoa synkkä viiru koko aurinkoisessa retkessä oli mennentullen nähdä yöllä yliajettuja eläimiä  tiellä. Kolme kettuakin ja niillä on tähän aikaan pennut...

Jipi oli kotona Jännän ja Lulun ja Röllin hoidossa Lahden matkamme ajan ja nukahti heti kotimatkan alettua, oli leikitty hyrskynmyrskyn naapurin sitterien kanssa. Vasta illalla oma nelikko lähti kylätielle, Camilla talutti Jännän ja  Saila Lulun, pojat  liikuttivat emäntäänsä niinkuin työsopimukseen kuuluu. Aika lämmintä oli vielä illalla ja olo sippi jokaiikalla. Lululla oli vielä ylimääräistä suukkovirtaa tallella1501750.jpgTämä oli eka shortsipäivä, 20 astetta kesää mittarissa. Kesää lisää me toivotaan, vaikkei talvea ollut ollenkaan.