Koiratutut ainakin väittävät, että siellä puistot kukkivat. Hevostuttujen kanssa on niin tärkeitä keskusteluja , että ihan sama mikä ilma on. Melkein parempi harmaa, ettei sureta sisälläolo. Kongressitutut tietää ja tyytyy siihen, että asiat menee ohi nähtävyyksien aina.

Laitetaan tähän muutamat kuvat viikonlopulta, kun kamera on hyvä tyhjentää.Viikonloppuna tehtiin Jöötti-PeeÄrrää Jipin ja Titan kanssa, Jipille sattui aurinkolauantai ja Titalle sadesunnuntai. Mutta ei ole meidän lapset sokerista tehty, kelillä ei ole väliä.

Tässä Jipi-poika tutustuu Jippoon ja Nanoon ja häntä kumminkin eniten kiehtoo ystävyys Leon kanssa. Leo on ihmispoika, snautserit on koiria.1466479.jpgJuuri noin hyvä kontakti pitää luoda ja pitää, kyllä niitä koiria aina kerkii katsomaan ja nuuhkimaan, pienet pojat on kivoja kavereita . Ja ihmisaikuisten kanssa pitää jutella, sitten saa molemmille sivuilleen koristeellisen isomman koiran, Rasmus ja Milo on ihan  eri maata, luppakorvat ja läikät ja hännät. Kumminkin on tärkeätä tutustua kaikenlaisiin koiriin  jo nyt, ei voi pieneksi enää Jipiä sanoa, hän on ihan iso poika, ikää  6,5 kk.1466508.jpgKaverit on vähän vanhempia ja mieleltään myös pikkupoikia vaikka nekin on kasvaneet nopsasti. Oltiin Koneen kentällä mätsärissä, jossa ei kovin paljon pentuja ollutkaan, vaikka oli kiva ilma. Harjoiteltiin tuttuutta ja hyvää käytöstä, ei tehty haukkua eikä ollut mitään pelkoja. Jipi suoriutui mallikelpoisesti harjoituksesta ja tuomarille hän oli ensimmäinen rotunsa edustaja. Ravi meni mallikkaasti ja pöydällä oleilu ja tutkiskelu  perheen perinteen mukaan  kukkavaasityyliin. Kaikki osallistujat sai kehuja ja nameja ja tuomari luonnollisesti valitsi parhaiksi tuntemiaan rotuja. Rolle oli mukana aikuisen jöötin mallina  ja treenasi kisatunnelmaa maailmannäyttelyä varten. Kaunis ilma oli oikein sopiva tälle tapahtumalle, molempien poikien käytöksestä  voi ottaa mallia kuka vaan.

Titalle sattui hieman huonompi ilma, mutta ei se hymyä hyytänyt. Vermossa satoi vettä ja tuuli oli kova ja räntääkin taisi tulla. Ei välitetty siitä, vaan päätettiin sisällä olevien hauskuuksien ohella antaa Titan näyttää säänkestävän koiran kehäravit. Pentukehä oli kaltevalla pinnalla pehmeässä hiekassa, mutta eihän se jööttiä haittaa. Isommat koirat ja hienommat rodut eivät tykänneet varsinkin kun alareunassa oli lätäkkö. Titta sai punaisen nauhan ja toinen kierros tehtiinkin sitten Inkan kanssa junior handlerissä, se oli tasaisemmalla kohdalla ja Titta meni taitavasti Inkan kanssa. Tuomari pyysi tekemää TEEN, joka vähän mietitytti, koska oli harjoiteltu normaali kehämeininki: Ympyrä, eestaas ja kolmio. Hyvän  kierroksen jälkeen oltiin ylpeitä suorituksista ja onniteltiin pientä punaista koiraa, joka osaa millä kelillä tahansa. Sitten mentiin  treffeille, joista jo otettiin kuvakin, kun ei satanut linssiin. 1466605.jpgTittaa ei hämää mikään kasvomaalaus, kun Pelle sentään puhuu samaa kieltä kuin kaikki muutkin. Lastentalojen pihatalkoisiin saatiin taas kutsu ja pitäähän siellä olla reipas jöötti, kun alusta alkaen kaikkien Jännän lasten isoisä, isosetä ja serkku ovat puuhanneet hyvänteossa. Inka ja Tuuli saivat yksityisen taikatempputuokion ja Titta pääsi bernien kyytiin - ainoana koira-asiakkaana.1466620.jpgKyllä kelpaa ja sitten reipas Titta päätti vielä lähteä Lulun kanssa Hölsön hoitolaan viikoksi, että äiti saa mennä Lilin luo ja nukkua sängyssä. Kyllä on mammalla kiltit lapset ja lapsilla kiltti isi, vaikka oli taas kuvaa varten laitettava vähän kihloja hihnasta pihan merkkauksen kiireitten kutsuessa.1466641.jpg Sunnuntai-iltana Lilin perhe jo haki Jännän Vantaalle lomalle ja maanantaina pieniä pyhäkoululapsia loikoili kotona omassa sohvassa näin suloisina. Kasseja oli pakattu, siellä oli ruokia, nameja ja leluja, pehmopetejä oli nipussa oven pielessä. Ei ihme, jos kaikki olivat niin supersivistyneitä, kun ei kukaan tiennyt kenen vuoro on lähteä reissuun. Rölli vai Titta vai Lulu vai Julle? Haa, kaikki saivat lähteä hoitolaan, oli varattu tytöille oma huone ja pojille oma huone.

1466674.jpgNäinhän juuri odotetaan rauhallisesti junaa, bussia, lentokonetta ja Hölsön pakettiautoa, jolla aurinkoiset lähtivät viikkoa viettämään. Ihminen ei varmaan saa unen päästä kiinni, kun jalanlämmittimet eivät ole kotona, mutta 46 liuskaa lukemista kokousta varten ehkä painaa silmät kiinni. Ja lapset varmaan aikuistuvat paljon vaihto-oppilaina.

.