Tänään on oikea juhannusaatto, Aaton nimpparikin. Ja huomenna on vanhanajan juhannus, Johanneksen päivä. Eilen oli Lululla hyvänmielen töitä Linda-kodissa ja hän kesytti ja adoptoi hevosenkin, joka viime kerralla jäi huomiotta käytävässä,1670884.jpgkun käytävän päässä oli musikanttipapan ovi auki ja sinne kiire. Ystävät halasivat ja paijasivat, Lulu esitti mangustia ja sai palkaksi kotoatuotuja omia nameja. Yhden mummon lapsuuden kotikoira Tessu sai muistelotuokion ja heinäkuusssa mennään taas visiitille. Lulu osaa hyvin leikkiä  Omaa Koiraa, joka pysähtyy vanhusten viereen ja osaa viipyä siinä niin pitkään kuin tarvis on. Ei mitään kiirettä, tunti vierähtää leppoisasti ja muistoja tulee lisää kaikille.1670947.jpgMuistot on tärkeitä ja yhden viime kesän muiston Jullen kokemuksista kesänaapuri Vilman luokkatoveri kertoi löytäneensä Tuire Kaimion kirjasta Koirien käyttäytyminen. Vilma ja Julle esiintyivät junior handlerissa Koneen kentän mätsärissä ja äiti ja mummo kertoivat valokuvaajan ottaneen sarjan kuvia iloisista ystävistä. Nyt se sitten selvisi, Minna Tallberg oli sielläkin kuvannut tähän kirjaan sopivia koira-aiheita. Hyvä, ettei jöötiltä kieli putoa juoksukuvassa, kun koirakko viilettää isolla nurmikolla. Kuvan voi ottaa kuvasta, siitä tulee tämmöinen: 1671026.jpgKirja on taas  suositeltava niinkuin Tuikun taitojen ihailijat  jo arvaavat. Minna on onnistunut mainiosti monien eri rotuisten koirien tilannekuvissa ja kirjasta tulee varmaan yhtä tärkeä perusteos kuin Pennun kasvatus, jossa Bonzonpoika Romi sai olla avustajana kuvissa. Ihan sattumalta sukulaispoika on nyt tässä kirjassa, hauskaa että meidänkin rodun veijari saa hymyillä kahdella sivulla. Eilen illalla Vilma tuli ilta-auringossa Jullea moikkaamaan ja kun veli Onni on yhä veikalla vierihoidossa, tässä kaksikko ja poikien pentukesän  jälkeen omiakin hampaita vaihtanut kesänaapuri,omassa pihassa kuvattuna omppupuun alla.

Käytiin tänään 1670992.jpgVihdin kirkolla ostamassa kirja meidänkin koiratietohyllyyn. Kukaties Onni ottaa sen kotiin lainaksi meidän Ruotsinmatkan ajaksi.

Matkakuumetta ei meillä ole, asiat on reilassa ja harjoittelu suoritettu. Mietitään ettei kylvetetä sen paremmin Jännää kuin Lulua, sillä karvat on helteiden jäljiltä jo aika niukat varsinkin mammalla. Ei  se huoleta, tämä on huvimatka ja karvan kunto on kaikkien koirien huoli, jos sattuu show semmoiseen aikaan. Mennään iloisina reissuun ja nautitaan suuresta tapahtumasta. Nämähän on kauneusolympialaiset, syytä nostaa hattua tuomareille, jotka arvostelevat kymmenittäin koiria. Ei ole ikinä ennen ollut näin montaa jööttiä yhtäaikaa näytillä.  Ihan huvittavaa, miten moni MV-titteli on suomalaistenkin hallussa ilman pienintäkään kilpailua. Nyt nähdään varmasti rotu monimuotoisuudessaan ja mukanaolo on ihan historiallista. Lulu tankkaa unta sadepäivänä, harva tyttö matkustaa vanhempineen noin isoihin juhlallisuuksiin. Ostettiin hänelle kirjakauppareissulla Martta Wendelinin piirustama muotokuva, Tulatullallaa posket pullallaa... Aika monta lelua on neiti kerännyt lammastyynyn lisäksi 1671150.jpgpäiväunilleen seuraksi.