Tänään on pakkailtu ja katsottu ennalta tehtyä listaa siitä, mitä kaikkea Ruotsin matkalle pitikään ottaa. Hauska yllätys oli, että juuri tänään aamupvkävelyltä tullessa oli postilaatikossa Belgiasta lähetetty rulla. Avasimme sen ja siellä oli FCI:ltä todistus, että Umanoma Taikurimerlin on kansainvälinen kauneuskuningas.1694045.jpg Lenkkikaveri ja kesänaapuri Jannea naurattaa moinen titteli, mutta jotenkin se kuvataan loppunamitusten kanssa. Rölli pääsi ehkä tällä tasoihin amerikansiskon Maijapoppasen kanssa, joka viime kesänä saavutti Amerikan muotovalion arvon. Tosin näitä Int Ch -titteleitä  Suomessa kasvaneilla jööteillä on kymmenittäin, Maija on  toistaiseksi ainoa jenkkichampioni, leikisti sanomme Miss Finnish Swedish Vallhund USA.1693222.jpgKauneuskilpailuista Jyväskylässä, Vilnassa, Porissa ja Tallinnassa Jännän ja Onnin poika on poiminut tarvittavat Cacibit. Rölli-Merliini olisi ollut ihan naistenmies, jos ei konstikas vuoden ja yhden päivän väliaika ensimmäisen ja kuudennen välillä olisi vaatinut lisämatkaa Tallinnaan. Ja onhan se komeata, että silloin sattui etelänaapurissa tuomariksi ruotsalainen eliittihahmo Germundsson, jolle meillä on kunnia maailmannäyttelyssä esitellä juniori Lulu, Röllin pikkusisko sekä lähes veteraani-ikäinen Jännä, Röllin mamma. Urokset arvostelee Tukholmassa Paula Heikkinen-Lehkonen, jolle viemme iloisina  Lulun papan Rollen, joka on  Bonzon ja Vonnen  poika, kiltisti vyötäröään vahtinut siitä asti, kun asiasta hellästi huomautettiin.

Miten niin NaistenMies? No niin,että tuomareina Röllin tittelipolulla olivat Saija Juutilainen, Maija Mäkinen, Rita Kadike-Skadina, Marja Talvitie ja viimeksi Ove Germundsson. Miesenergiaa tulee titteleihin lisää siitä, että JV-05 oli Pekka Teinin tuomaroima. Sillä menimme Cruft´s retkelle -06 ja Mamin kasvattajan Kyra Kyrklundin farmille visiitille. Ensi vuoden Cruft´s kutsun Rölli sai Fernando Madeira Rodriguesilta Latviassa ja Birminghamin hotellista tuli varausvahvistus tänä aamuna. Joku voisi luulla ,että kaikki pyörii täällä nyt vaan koirien ympärillä --- ja  hän onkin sattumalta tänään oikeassa.

Huomennakin maailma pyörii ja odotamme miten Tiuku panee tassulla koreasti lisähuoneen laatalla, jonka sade on huuhtonut  niin puhtaaksi niin puhtaaksi,  odotamme puhdasta iloa ja pakko kutsua naapurit katsomaan. Tanssittaja Inka ei vielä arvaakaan. Jännä kutsui naapureita limulle ja kakulle lastensa iloisten uutisten johdosta, Lulun sertti ja Röllin virallinen Kans MVA- plakaatti tuovat ehkä pikkuäidille innostusta valmistella oma inttinsä, josta ei paljon puutukaan. Ja sitten kevein askelin vielä veteraanikehiin perinteen mukaan . Janika ja Pinja ja Jännä ja Lulu ilta-auringossa heinäkuun ekana päivänä, joka sattuikin olemaan poutapäivä.1694076.jpg Rakennustelineitten päälle viritettiin sitten vielä alunen ja tausta ja pyydettiin Lulua esittelemään omaa ja Mamin rusettia ja pokaalia. Monessa paikassa sitä koiria kuvataan, ei tämä ole ollenkaan hullummasta päästä. Kamerankäyttäjänä Janika, jonka viikon kesätyöpesti poikakoirien hyvinvoinnin valvojana alkaa huomenna.1694116.jpg