Synttärit on kivoja. Ensin sain aivan uskomattoman kokoelman koristeellisia kupillisia kahvia, joita voi lähettää meiliteitse ystäville ja sukulaisille etänautittaviksi. Pihassa morjenstivat auringonkukat vähän siihen  malliin kuin yksi onnittelukorteista:

KUKKA PIENI KUISKAA NÄIN, KASVA AINA VALOON PÄIN.1862716.jpg  Kun on syntynyt viime vuosituhannen viime vuosisadan ensimmäisellä puolikkaalla, ei oikein paljon enää ole kasvunvaraa, mutta tilaa kyllä on taivaaseen asti. Se on päätetty, että vaatteitten numero ei muutu, sillä arvokkain asuni  on 21-vuotislahjaksi saatu Munsalan kansallispuku.  Käpykakku tunki mukaan kaupasta, jotta jonkinasteista juhlintaa voisi lähipiirissä toteuttaa. Koirille tarjoilin dentastixit ja he ymmärsivät, että jotain juhlallista on tapahtunut . 1940 elokuun 28. oli ollut kaunis ja kuiva toisin kuin tänä vuonna. Äiti oli lähtenyt kaurankorjuusta kirkolle taloon, jonka nimi silloin oli synnytyslaitos. Saman talon alakerrassa on nyt kunnaneläinlääkärin vastaanotto. Palaan siis todella juurilleni, kun menen eläinlääkäriin.

Ihan  toivomatta  sain sitten synttärilahjaksi  KOIRAN, joka on niin UNIIKKI, että sille vetää vertoja vain samanrotuinen ja kokoinen edellinen  UNIIKKI. Tämä uusi rintakorumallinen tuli postissa, kyllä Itella hoitaa, kun Tumppi ja Inka menee ohjeistamaan. Edellinen tuli Titan perheen Inkan kädessä, ihan itsetehty savimalli. Muotoiltu tämän pihan tinasavesta, jota kaivuri kuopi ilmoille kun salaojia tehtiin. Tässä ne molemmat Inka-lahjat nyt sivukuvailevat. Häntä on uudempi, mutta töpölle tervetullut kaveri.1862730.jpgHännällisen taiteilijan kortti sopii kummallekin, hand made in finland- LUMO. Ihanat hyvinkoulutetut koirat, KIITOS niistä lahjanantajille.

Tänään päivän verran uutta elinvuotta tallusteltuani päätin kiivetä mäen päälle, ettei kunto vaan rapistu vuosien karttuessa. Jännän ja Lulun kanssa lähdimme Hiljan ja Toivon pihaan ja sitten jatkoimme kylän murheenkryyniä testaamaan. Alikulkutunnelissa oli aika kiva ottaa tämmöinen perhekuva Porintien alla. Kylänväkeä hämmästyttänyt suunnitelma tiejärjestelyistä on nyt toteutunut , tunnelinteko avasi pohjavesisuonen ja nyt jännitetään joukolla miten alikulku kohtaakaan1862787.jpg vuodenaikojen vaihtelut, sateet ja lumiset talvet, kun vieressä matelee sesonkien mukaan runsaasti tulviva Oinasjoki.

Hilja talutteli pitkät pätkät vuorotellen Jännää ja Lulua, Toivo-veikka vilkutti, kun tiemme erosivat. Lastenvaunut on meidän kaikille koirille autoakin parempi kulkuneuvo, niissä matkustaa aina parhaita ystäviä.