Oli meiltä kaivuri katkaissut puhelinkaapelin ja kylällä ihmeteltiin elisan vikkelää! korjausta, maanantaina meni ja nyt just saatiin kuntoon. Ehdin postit selaamaan ja mikä hauskinta, tallettamaan pari kivaa kuvaa Jännän ja Onnin poika Pipistä EteläKarolinasta. Marilynne McKay on muuttanut Albuquerquesta Atlantaan ja asuu nyt niin lähellä että Marta ja UUDET JÖÖTIT Puck (isä fennican) ja Panda käyvät vähän väliä leikkimässä Harrietin ja Pipin pihoilla.1896075.jpgPip ja emäntä ovat moleemmat onnellisia jööttiporukan syntymisestä. Ilo oli jo se kun Marta kävi vierailulla Ollin lähdettyä sairauden vuoksi taivaspaimeneen ja nyt on jo pieni perhe!   Ei ole vaikeata arvata kumpi on Panda, Ruth Bushnellin erikoispakkaus. Pip on lempeä ja seurallinen isäntä myös pienille vierailleen. Harriet on hankkinut koiralleen Service Dog koulutuksen Terapiatyön jatkoksi ja Pip kulkee ylpeänä liivissään, joss aon taskut. Niihin voi hyvin laittaa kevyttä kotiinvietäväksi, ainakin apteekin ostokset. Tässä söötti kippurahäntä ihan ilman työpukua, aika paljon äitinsä oloinen ja ystävällisyydessä niin ammattitaitoinen kuin jöötti vain voi olla.1896086.jpg Kun on kasvatteja näin vähän, on niin helppoa pitää perhettä koossa ja yhteyksiä mamman ja lasten välillä virkeinä.

Harmittaa vähän, kun ei ole nyt ole aikaa lentää visiitille Ullan luo Montanaan tai Pipin luo Et.Karolinaan.

Viime vuonna Maijan isokisa Long Beachillä ja AatuutilUllaan muutto omaan kotiin sattui hyvin yksiin ja oli hienoa tavata aikuinen kaunotar, jonka muutossa oli draaman ainekset uudenvuoden tienoilla 2005. Huomenaamulla neljältä lähden kentälle ja olisin vienyt Kanadaan poikapennun Suomesta, jos Ulla Gamberg olisi löytänyt sopivan. Nyt käyn eestaas moikkaamassa 6 ontarionjööttiä ja tuliaisena, hyvin  toivottuna, on jälkiuunileipää. Isona yllätyksenä on Wästgöta-kloster juusto, Ullan kennelnimi on Västgöta... Maijan omistajan Ivyn perheessä on Kaliforniassa Vastgota Stormy Sky ja Pirhosen Päivillä täällä Suomessa oma Onni- V.True Onyx. Näin pieni on jööttien maailma.

Luulen että matka  Harrietin idylliin täytyy laittaa ensi vuoden allakkaan..Marilynne tuo lapset leikkimään, Silloin Marta on entisensä ja Puck ja Panda jo jättäneet pentuajan tuoksut taakseen. 1896187.jpg

Miten pieni jööttiemme maailma oikein onkaan, kävimme Mamin, Cowboyn, Bonzon, Piikalikan ja Jännän kanssa tapaamassa McKayn pariskuntaa Helsingin satamassa joskus 7v sitten. He olivat Itämeren risteilyllä osallistuttuaan Englannissa Sherlock Holmes-historiallisiin juhliin. Inga toi myös Helmin ja Vonnen tapaamiseen, Bonzo ja Vonne eivät katsoneet toisiinsa pitkään, Vonne oli kantavana. Sieltä laivan kupeesta on peräisin kuva, jossa Jännä on sadetakkini liukkaudesta huolimatta selässäni iloisena hartiahierojana.

Nyt toivon että saan perhepotretin Gambergin laumasta, ensiviikonlopulla sen talletan blogiin.

Ettei tule kiire, nyt pakkaamaan . Pojat Ölli ja Ulle lähti Hölsölle hoitolaan ja tytöt Ännä ja Ulu jäävät kotiin. Muistellaan vaan Tukholman ja Kuopion matkaa, jolloin pojat oli kotimiehinä, kaikki vuorollaan matkoilla ja kotiväkenä..