Tänään on sunnuntai, Jännän ja Rollen lasten eka synttäri ja sen kunniaksi aurinko paistaa . Mamma Jännällä on taluttajana aamupäivälenkillä Tommi, joka viime kesästä on reipastunut vuoden ja on jo oikea koiramies niinkuin isoveli Janne.1924564.jpg Uutta kylätietä on 1924577.jpgkiva kuljeskella. Autot havaitsee jo kaukaa. Janne ja Merliini ovat tien vasemmalla laidalla, Lulu ja Julle kulkevat valjakkona emännän canicross-vyössä. Hihnat eivät mene letille ja kaikilla on tilaa. Kun auto tulee, pysähdymme samaan paikkaan tien reunaan. Tämä oli rauhallinen synttärilenkki, vain viisi autoa hidasti reippailuamme. 

Synttäriä oli kyllä juhlittu jo etukäteen. Onni ja Tiuku ja Inka tulivat perjantai-iltana Peppi kyydissään. Eilen lähdettiin kahdeksalta ajelemaan Ridasjärven ampumaurheilukeskukseen, Julle lisänä kyydissä. Onni ja Tiuku häkissään ja Julle lentoboksissa, Peppi turvavaljaissaan tottuneena  matkustajana .1924618.jpg

Neiti Hopsulaheisula oli menossa ekaa kertaa junioriluokkaan Suomessa, ihan eka kerta tapahtui Tallinnassa elokuussa. Tiuku ja Julle olivat  menossa avoimeen luokkaan. Matka sujui kartan mukaan ja tultiin aurinkoiselle näyttelypaikalle, tavattiin tuttuja ja Onnikin pääsi kehän laidalle valvomaan näytelmien kulkua. Kennelnimiä oli mukana useita, pentu tridents, junioreita: bodeneis, fennican, gismon västgöta,pihlspetsens, umanoma ja muissa luokissa vielä högalids,calawan, nallenevan ja tallituvan. Tämmöinen on vaihtelua, kun 15 ilmoitetussa on 11 eri etunimeä, tulee vähän kirjoa ja tapaa joskus uusiakin ihmisiä. Tavattiin Kanadan Lulun veli Onni ja saatiin tsempata Millaa, joka ekaa kertaa meni kehään Wilman kanssa. Maija oli muualla agikisaamassa, hän olisi muuten esittänyt myös Tiukun, mutta nyt se kunnia lankesi luonnostaa Inkalle.

Tuomarina oli Riitta Lahtovaara, joka mittasi heti ensimmäisen junioriuroksen ja aateltiin, että tänään saadaan ehkä Jullelle ja Pepillekin säkäsentit, kun oli kunnon mittavehje mukana. Mutta ei muita sitten mitattukaan. Kovin oli ymmärtäväinen tuomari, kun näki kehnokuntoisen emännän huteron askeleen, hän olisi tutkinut Jullen vaikka maassa. Vielä noin pienen pojan jaksaa parin tautipäivän koettelemana nostaa pöydälle. Ja erin uroksista juuri Julle oli taas se siroin ja keskikokoisin, mutta varmaan myös kiltein ja herttaisin. Jullen seistessä tuomarin katseltavana kehään pelmahti pentuluokan tyttö Ritva, joka kiipesi suoraan syliini ja pussasi Jullea. Olimme tavanneet ennen kehää ja nyt veitikka veti päänsä hihnasta ja lähti moikkaamaan tuttua poikaa. Hassua miten tämmöiset iloiset yllätykset muistaa paremmin kuin sertit ja pokaalit.

Juniorikehässä oli kolme tyttöä, joista Wilma oli tuttumme monista näyttelyistä. Peppi kulki iloisesti hienoa ravia ja nautti selvästi show-tytön olosta. Pöydällä oli kivaa, kun tutkittiin tarkasti ja kehuttiinkin tarpeeksi. Wilma oli erinomainen, Peppi erittäin hyvä ja kolmas tyttö hyvä.

Sitten oli Tiukun vuoro tyylitellä ja vaikka Inka kuinka väitti että Maija olisi esittänyt paremmin, Tiuku oli itse tyytyväisyys.1924452.jpgTiukulla oli kanssakilpailijoita, myös puolisisko Isomustakoira ja Tiuku voitti luokkansa. Paras narttu- kehässä oli sitten kaksinkerroin jännättävää, Wilma ja Tiuku. Niin siinä kävi, että Wilma yllätti ja ihmetteli mikä numero tuossa plakaatissa lukee??1924466.jpg Millan showmanshippi sai todellisen tulikokeen ja täysosuman. Gismon Ben oli voittanut urokset ja rutiiniesittäjä Jarille roppi lipui luonnostaan. Mutta melkeinpä  riemukkaampi fiilis oli vsp-rusetistaan noviisihandleri Millalla.1924485.jpgJa Tiukulle lipui ihan nätti vaaleansininen varaserttiruusuke, joka muuttui mukavaksi ennen kuin huomattiinkaan, sillä ohjelmassa seurasi meidän porukalla synttäririehaa.

Titta perheineen  tuli pihaan melkein samaan aikaan kun me palasimme näyttelystä. Tässä Jännä ja tytöt -juhlakuva Titan omien Inkan ja Tuulin toimiessa kokoavana voimana.1924522.jpgOmia poikia ei kuvaan haluttukaan , girl power on teema. Ja sitten menevätkin äiti ja  omat pojat sisälle ja juhlavieraat Onni ja Tiuku tulevat pitämään oikeat inkkaritanssit synttärin kunniaksi. Parhaat kuvat on Inkan kamerassa ja Onnin riemu Sheikkinä neitojen keskellä Menestystarina! Mekin odotamme niitä kuvia .

ja pianhan saatiinkin- tässä Onni ja haaremi - kyllä oli pojalla loistopäivä. Onni aina kaivaa kuoppaa meidän hiekkalaatikolla ja saa ykkösihailijansa Titan mukaan pesäntekoon. Peppi ja Lulu vähän kummastelevat. Eikä Tiukua  kadeksuttanut yhtään mutta pitihän hypätä tarhasta ulos ihan vaan malliksi pikkulikoille...1924796.jpg...ja ottaa omppuja puista kun talitinttien makkaraan ei yltänyt. Pidettiin vähän silmällä nimittäin, kyllähän Tiuku nyt olisi puuhun kiivennyt ihan kevyesti. Oranssinvärinen luikero on se talisiemenmakkara. Porukka namilla koossa ja selkäkuvassa vasemmalta Tiuku, Onni, Peppi, Titta ja Lulu. 1924866.jpgKiitos Inka kyydistä, visiitistä ja kuvista, jollaisia ei kaikki synttäritytöt muistoksi saa.