Kivaa kun kone kremppaa välillä niin saa pikkulomasen nettiliikenteestä. Mutta kun it-guru taas käy ja jeesaa, tulee uutisia uusina ja vanhoina. Koiraperheellä on syytä iloita Lilin ansiokkaasta tv-esiintymisestä kuulokoirapuuhissaan, fanipostia saatiin roppakaupalla. Viime kesänä kuvattu ohjelmapalanen antoi ymmärtää, että neiti Bentententen on ammattitaitoinen työkoira.Vaikka talossa oli vieraita ihmisiä, piuhoja ja  kameroita yllinkyllin, Hyvä Tyttö teki työt mallikkaasti. Lili on ensimmäinen  kuulokoira, joka on koulutettu lapselle ja pennusta saakka.2093499.jpg

Iloinen USA-uutinen oli myös meiliruuhkan alussa: Maijan poika Otto (Solborg Bilbo Baggins) oli 10kk iässä käynyt ekassa näyttelyssään, ollut rodun paras ja  paimenryhmän paras. Taitaa Ivy usuttaa omistajia lähtemään vielä vähän showaamaan, kun poika sai 4 pinnaa heti championi-titteliä kohti. Maija on toistaiseksi ainoa suomijöötti joka on AKC CH. Otto keskellä, niin Krösaskogens perimällä, että huvittaa. "Inte konstigt att han ser ut att komma ur min valplåda. Bruno på mammas sida o Hektor u.Ditte på pappas sida" kirjoitti Marie-Anne Johansson.2093384.jpgYlpeä äiti Maija vasemmalla ja esikoispoika Frodo (S.F.Baggins) oikealla.

Mitäs muita uutisia ruuhkasta löytyi, Michael Monroen elämänkertaa varten yksi hassu tarkistus, odotettu uutinen kansatieteen pro gradusta, johon pääsee materiaaliksi murkkuseksi- luentourakka- vuosikymmen. Onneksi säästin ne tuhannet kirjeet kaikesta nuorisotyöstä ja niille löytyi koti nuorisotyön perinteen tutkimusarkistosta. Hauskaa että on nettipimennossa, sitten tulee monenlaista uutista, kun valot taas vilkkuu ookoota.

Lunta tuli meillekin ja se maistui! Vain Merliini esittää aikuista, Mammakin mussuttelee.2093418.jpgEkana myrskypäivänä oltiin Titan ja Lulun kanssa ekalla jouluntoivotus- visiitillä säätilaan sopivasti Tuulensuuntiellä Veikkolassa. Puettiin juhlan kunniaksi ja Anjan iloksi Riganmatkan tuliaispukimet ja kyllä punahilkkamangustit hauskuttivat emäntää.2093437.jpgOlikin kiltti emäntä  paistanut tonttuileville ystävilleen lättyjä, nami nami! Ja sinne kutsuttiin toistekin, osoite on aika lähellä Titan kotia. Ystäväkoira-puuha luontuu rauhallisesti, kun ensin leikitään Titan tarhassa ja kävellään visiittiosoitteeseen.

Uudessa lumessa Lulu juoksuttaa vielä kotiväen ja kun sisälle tullaan nautitaan ilmalämpöpumpun hurinasta ja leppeistä tuulahduksista ison huoneen lattialla Merliinin synttärilahjapedillä. Se oli harmaa ja luunkuvilla koristeltu, mutta Titan emäntä teki siihen marimekkosuojapussin. Sopii paremmin väreihin ja kyllä siihen hyvin neljä sopii, kun sopu tilaa tekee.2093519.jpgLattiasta puuttuu vielä matto, mutta koírat päättivät että Jannen mummon tuoma plyyshimatto on riittävä, siihen peti päälle ja he ottavat nokosia mielellään lämpimän ilman hivelyssä. Eikä ihme, että he luulevat ilmalämpöpumpun olevan olemassa vain heidän mukavuudekseen. Myyjät olivat Tuomarinkylässä telttoineen kun Lulu vei veljeään näyttelyyn kesän lopulla. Jullen pumppuhan se siis onkin, hänen vuokseen sinne mentiin ja kaupat alustavasti tehtiin. Julle on järkimies, Lulu saa aikaan serttejä ja Julle huolehtii kodin tarpeellisista hankinnoista. Mutta kyllä Lulukin 2093620.jpgosaa olla järkevä kaunokki, hän etsi valkoisen pallon lumen alta ja esitteli sen tassullapitäen, kun tietää emännän rillittömänä olevan aika huono näkemään. Sinisiä muumipalloja hän etsi kaksi ja kaksi punaista siiliä. Mutta oli emäntäkin järkevä jo ennen lunta, keräsi pihalle joutuneet narulelut ja pesi ne Hooveria säälimättä hiekasta ja männynneulasista puhtaiksi. Pikkulehmä otti kylvyn vaatepyykin mukana, ettei sitä koneessa piiskata.2093645.jpgNyt on leluvarasto taas täynnä ja ulos viedään luvalla juuri näitä paitsi lehmää ei mielellään. Mutta Heppaa kyllä viedään. Meidän perheeseen 2093678.jpgtuli kuin salaa 1/10 tästä hienosta ravurinalusta, jonka nimi on Stora Lasse. Palataan asioihin kun aika kuluu, puolitoista vuotta sitten syntynyt poika on aloittanut koulunsa mainiosti ja ekalla treenien ihailuretkellä olivat mukana myös Linkkerin tallimestarikoirat Mocka ja Juttu.  Voi kun päästäis irrottelemaan ravilenkille, mutta se toive jäi haaveeksi tällä kertaa.2093715.jpgMolemmat ovat valmiina loikkaamaan alas autosta, mutta paikka-sana pitää. Siellä näkyy kyllä tämän tallin oma vahtikoira, jolta ei saatu lupaa. Nuoren hevosen koulutuksessa ei järjestetä koirien riehutapaamista.