alkoi meillä niin että saimme soiton vanhalta rouvalta, joka on tehnyt uuden perinteen. Hän ei mene juhliin eikä vierailuille. Hän katsoo teeveestä parhaat päivän teemaan liittyvät ohjelmat ja lukee uudelleen ja uudelleen kirjoja sodan hevosista ja koirista. Se oli lämmin tuokio, välillämme on lähes 20 vuotta, ihmisen ikä, mutta eläimistä ja niiden tärkeydestä ihmisen kanssakulkijoina meillä on sama käsitys. Ihminen ei ilman eläimiä pärjäisi.

Sitten tuli Lili pihaan ja Vilho ojensi kasvattajalle hienon lahjan, Kaisa Strandenin kirjan Sankarikoirat. Perhe jatkoi  Turkuun vauvaa ihastelemaan ja sain itsekin syyn ryhtyä lukemaan itsenäisyyspäivän ohjelmaksi. Kunhan koirat ensin leikkivät ja huilivat nyt nauttien viiden koiran laumapäikkäreistä. Pääsin sivulle 30, kun löysin tämän päivän koirablogiin sopivan terveisen 1800-luvulla Missouriin pystytetyn muistomerkin jalustasta. Hyvä, tosi ja kaunis ei vuosisatojen kuluessa kuihdu, sanoissakaan.

"Paras ystävä, joka ihmisellä tässä maailmassa on, voi kääntyä häntä vastaan ja tulla hänen vihamiehekseen. Hänen poikansa ja tyttärensä, jotka hän on kasvattanut rakastaen ja hoivaten, voivat osoittautua kiittämättömiksi. Meille läheisimmät ja rakkaimmat, joiden haltuun uskomme onnemme ja hyvän maineemme, voivat pettää luottamuksemme. Rahamme voimme menettää. Ne lentävät käsistämme silloin, kun tarvitsemme niitä eniten. Ihmisen kunnia voi mennä yhden harkitsemattoman teon myötä. Ihmiset, jotka herkästi polvistuvat eteemme kunnioittamaan meitä menestyksemme päivinä, voivat olla ensimmäisinä heittämässä pahan tahdon kiven silloin, kun epäonnen pilvi asettuu päämme ylle. Ainoa ehdottoman epäitsekäs ystävä, joka ihmisellä voi olla tässä itsekkäässä maailmassa ja joka ei koskaan hylkää häntä eikä osoittaudu kiittämättömäksi eikä petolliseksi, on hänen koiransa."

Koko teksti on pidempi  ja liittyy oikeudenkäyntiin, jossa koirantappajalle vaadittiin tuomiota. Sen saneli  tuomioistuimessa valamiehistölle senaattori George Graham West, koiran naapuri.( suom. Leena Nevala kirjaan Mitä koiralla mielessä)

2122793.jpgKuvaksi ei mikään sovi paremmin kuin Kiina maanjäristysten uutiskuva.