oomme kaikki oomme kaikki-

- ILOISTA JOULUN AIKAA kaikille toivotamme kun soihdut sammuu kaikki väki nukkuu ,vääkii nukkuuuuu -

2169373.jpgJa joulun jälkeen sitten

ERINOMAISTA MAKEETA  UUTTA VUOTTA KAIKILLE!

UMA- JÄNNÄ- MERLIINI- JULLE  ja LULU,

joka koristelee kuusen puolen vuoden ruseteilla...2169385.jpgmukana on pesämunana Mamin eka sertti Mäntsälästä 2002. Sitä kuusta kuuleminen, jonka käpysistä kaikki alkoi.

Aattona käytiin sitten perinteen mukaan viemässä kynttilät lyhtyihin sukulaisten lepopaikalla. Oli sen verran valoisaa, että liekit eivät vielä tuiki kovin kirkkaasti iltapäivällä.  Mamin linjaa ansiokkaasti jatkanut Jännä ja viimeisen pentueen tytär Lulu lähtivät kahdestaan haudoille, pojat menevät omalla ajallaan Lulun juoksun vuoksi. Täällä on Mamin, Piikalikan ja Papan viimeinen pesä.2171652.jpgOn perintöä ja perinteitä, joita jouluna jaetaan. Ja sitten muistellaan menneitä, kun Papan tärkeät ihmiset Marko ja Marja-Liisa sylittelevät ja silittelevät sukulaisia, tytöt erikseen ja pojat erikseen.2171664.jpgOn parasta minikasvattajan elämässä se, että ensimmäisen pentueen esikoisen perheestä alkaen kaikkien kasvattien omat ihmiset ovat ystäviä. Niin vaikka ne kasvatit ovat jo siirtyneet taivaspaimeniksi. Muisteltiin Papan viimeistä uudenvuoden yötä, jonka hän vietti täällä, poissa pahemmasta rakettien metelistä. Julle oli vielä pikkupoika ja lepäsi mielellään Papan vieressä . Tässä pojat katsovat kaihoisasti ikkunasta sisään, kaikki pikkulikan pissapaikat on jo nuuhkittu ja merkattu. Meidän vuoro sukuloida Papan ihmisten kanssa. Lellittely ihan varmasti vähän lohduttaa tässä tunteitten tiimellyksessä.2171673.jpg

Vieraitten lähdettyä oli ylellistä tehdä iltalenkkiä, kun yhtään AUTOA ei tullut vastaan eikä takaa. Kylätie oli kuin ennenvanhaan, kävelyrauha oli laskeutunut maan päälle. Jos oltaisiin oikein nostalgisia, voisi vielä muistella, miten lapsuuden talvina oli lunta ja mentiin reellä joulukirkkoon, mutta ne on muistoja ne, hyviä turvapaikkoja.