2009 ekan päivän iltasella laitetaan  pieni kuvakertomus vuodenvaihteesta. Koiravahvuus aattona ja ekana päivänä on kotona kuusi ja hurmaava Titta on käynyt sukuloimassa molempina päivinä, kun matka ei Veikkolasta ole pitkä. Naapurien ilotulitukset sovittiin alkamaan laillisesti kello 18 ja parin tunnin päässä olisi puolen tunnin tulitauko, jotta kaikki koirat voivat käydä pissalla ilman häirintää. Vilma ja Janne kävivät sopimassa asian ja poikakoiratkin tykkäsivät kättä päälle ideasta. Merliinin isin Onnin tapaturmainen kuolema 3 vuotta sitten johtui liian varhain aloitetuista rakettiammunnoista ja sen tapahtuman muisto on aina uudenvuoden yönä kanssamme.2196036.jpgEikös vaan aurinko pilkahtele aattona kuin lahjaksi pimeiden päivien jälkeen. Lulun juoksun vuoksi pojat ulkoilevat vielä erikseen eikä se ole ihan kivaa, mutta urheilua on tarhassa tuoksujen hakeminen ja löytäminen. Romi on ollakseen, kun saa ulkoilla ainoana poikana tyttöjen kanssa. Setää ihailevat varsinkin Titta ja Lulu.2196061.jpgJa kyllähän setäkin veljentytöistä tykkää, mutta naudanilkan jos löytää, painaa kyllä tassun sen päälle. Romi on 7-vuotias eikä enää leiki pikkulikkojen kanssa. Lilin kanssa kuvassa Romi on jättiläinen ja Lili keiju, setä on nimittäin Iso Komea Herra, varmasti korkeampi kuin näitten tyttöjen isi, täysveli Rolle tai Lilin isi ,puoliveli Ole.2196087.jpgKaikki osaavat olla kuin kalat vedessä, Romi nauttii sukuloimisesta täysin rinnoin. Vatsaa vaan vähän yritetään pitää tyhjempänä kuin totuttua on, vyötärönmetsästys on jatkoloman päämäärä. Kaukaisempi vieras saadaan, kun Teija tulee Lontoosta ja muistellaan, miten hän oikeastaan on ekana meille kertonut Cruftsista. Teija pääsi tuttujensa kanssa käymään tässä maailmankuulussa showssa 1986 opiskellessaan teatteria Englannissa. Hän lähetti silloisille koirilleni rusetin, jossa lukee labujen nimet Lad ja Lady. Kuka  olisi arvannut,että kahdenkymmenen vuoden kuluttua 2006 ei tarvitse rusettia erikseen ostaa, vaan Merlin on eka suomijöötti siellä showssa ja  luokkavoitto tuo meille ihan oman ja oikean. 2196217.jpgRusettien piilopaikasta pärekorista löytyivät molemmat . Muisteltiin vuosien takaisia lisää, kun eka jööttimme Lilli tuli taloon 1989, oli Teija töissä Kaliforniassa ja sieltähän tuli Lillille DogNews vinkulelu ja jenkkitähditetty lippalakki. En ihmettelisi, jos Lulu tekee tässä maaliskuun Crufts-matkalla  Lontooseen treffit perheen kaikkien koirien ystävän kanssa.2196122.jpgShown taju on molemmilla verissä ja Lulu voisi ottaa Teijalta vähän brittiaksenttin oppitunteja ennen kehää.

Vuodenvaihteen tuttuihin vieraisiin kuului myös Geren ja Tumpin emäntä Helena , jonka nimi on Jännän kohdalla näyttelyluetteloissa. Kun Lilliltä ei riittänyt Helenalle toivottua  tyttöpentua 1994, päätettiin aikanaan jakaa  Ruotsista tulleen Jännän emännyys ainakin paperilla. Näin rentona Jännä ja tytär Lulu paapovat nyt koiratonta ystäväänsä.2196145.jpgRomiin Helena ihastui ihan heti ja muisteli omia vanhoja herrojaan, mutta Romi on kyllä mielistelemättä siirtynyt kaikkien muidenkin sydämiin komeana ja viisaana herrakoirana. Romilla ei ole kotimaisemissa lapsituttuja ollenkaan, mutta Titan perheen hän otti kevyesti omakseen.2196158.jpgJa kun Romi jonkun viereen parkkeeraa, ei häntä ihan kevyesti siitä kukaan tuuppaa sivuun. Omille pojille on kumminkin annettava myös yksityisaikaa, kun he odottavat superkiltisti vuoroaan. Puruluut ja Titan tyttöjen Tuulin ja Inkan tapaaminen pihaleikkien jälkeen ovat pientä bonusta siitä, että juoksuaika on rajoittanut perheen yhteisiä ulkoiluja.2196167.jpgVeljesten ystävyys on säilynyt hyvänä, vaikka siskon tuoksujen perässä pitää kiirehtiä tarhaa eestaas ja merkata vuorotellen kaikki tyttökirjeet. Titta lähestyy myös omaa juoksuaan ja silloin pidetään visiiteissä paussi. Amerikan Ullan joulukuvan saadessamme kerroimme myös Wilsoneille, että harmaa sisko täällä jo lopettelee toista juoksuaan, perheen poikakoiralle koittaa siellä Bozemanissa myös parin viikon ankea aika. Tässä Montanan punainen tyttöjöötti Aatuutilullaa uusimmassa kuvassaan. Nätti on tyttö ja niin tuttu tyyppi. On vähän Tittaa ja vähän on 2196173.jpg Peppiäkin, mutta kumminkin ihan oma itsensä, ei kenenkään kaksoiskappale. Ja kuten kuvasta näkyy, Montanan siskolla on oikea talvi ihan oikean lumen kanssa. Milloinkahan me sitä saadaan, kysyvät koiratkin.

Huomenna on jo tammikuun toinen päivä ja viikon päästä lähdemme Lulun kanssa ystävien luokse Kajaaniin ja samalla näytille Paula Heikkinen-Lehkoselle. Hän on nähnyt Lulun pentuna ja toivonut, ettei kasva liikaa. Nyt on kiva kuulla mahtuuko Lulun hänellä nuorten luokassa rodun narttujen normiin.