Voimiten aika kuluu ja sitten ei kulukaan, yhtäkkiä Piika on taas uransa huipulla ja perheen julkkis. Agility sports bulletinin Kaj Gumpler  soitti ja kysyi saako käyttää uudelleen juttuni agilityn alusta, Piian nuoruudesta. Tottakai, koska sieltä meille on jäänyt pysyvästi pujottelu pihaan ja kaikille on pennusta asti opetettu pujottelu - ei millään apuvälineillä vaan namilla tai lelulla jonka saa kun kaikki kepit  on menty.

Lähestulkoon tasan 14 vuotta sitten  rodun talvipäivillä maaliskuun ekana l992 saimme maistaa Kirkkonummella ekaa agi-rataa. Ja sittenhän Piika kävi Hiidenhaukkujen kurssin ja kävi kisaamassa ekan kerran sisätiloissa Turun Typhoonissa. Rohkea rokan syö ja leikkiähän tämä on - nimenomaan leikkiä. Surku hyvälle koiralle se, että terveyteni himmeni näön ja tasapainon osalta ja jouduimme lopettamaan, kuin näin esteitä kahtena. Koiran taidot tulivat kumminkin täyteen käyttöön, kun Hölsön Mari ohjasi Piian voittoon ja yleisön suosikiksi. Opetin Bonzollekin Hölsön tarhan radalla kaikki esteet, mutta kotipihan kiinteät olivat ne varsinaiset huviksi ja hyödyksi opitut välipalat.

Nytkin on pihalla kyllästetystä listasta 12 kepin sarja ja tämän talven lumikaan ei ole häirinnyt sitä harrastamasta. Olledollella on jo rytmi ja varmuus, nopeutta tulee aikanaan. Merlin sai  nimenomaan pujottelultaidoillaan viime kesänä komean pokaalin julkkis-agilityn Suomenmestarina.

 Olledollen isi, Bonzon poika Saksassa( Curragh´s Celtae Sucellus) kilpailee kolmosluokassa , joten on ihan paikallaan että Suomenlapset oppivat tärkeimmät taidot. Kun äiti Jännäkin oppi pujottelun vilistämällä pienen valkoisen huivin perässä jo pienenä. Ollen veli Onni on ihan mahdoton urheilija, jolle on kyllä pakko rakentaa koko rata omaan pihaan.

Sisko Lilillekään ei riitä pelkästää kuulokoirahommat, vaan perheen nuorukainen on jonossa agilitykurssille.

Hurraa ihmisille jotka keksivät tehdä tästä lajin!! Ja hurraa MM-Suomalaiset Jari ja Frodo, jotka tekivät  vuoden urheilija-listalla historiaa.  Ihminen tuntee ittensä ihan vanhaksi ja viisaaksi kun on seurannut  jotain asiaa sen alusta asti!