Pakkanen tuli ja päätti jäädä, talvi on mutta meillä hurjan vähän lunta. On käytävä ulkona vaan vähän kerrallaan ja Jännä-rouvan tassut heti ilmoittaa liian kylmän olon. Eestaas pihatietä postilaatikolle ja takas mentiin senverran kuin emännän naama kesti. Aurinko kyllä paistoi muttei lämmittänyt.

Huomenna Onnimannimax tulee kyläilylle päivällä ja nyt koetetaan kuvata muskettisoturit ja heidän äitinsä. Onni oli visiitillä sunnuntainakin, mutta iltapimeässä ei leikeistä saa mitään kuvaa. Pari viikkoa sitten Onni ja Olle kävi katsomassa  naapurin hepat, silloinkin iltasella. Onni kun on ammatiltaan tallimies, oli niin turvallista ja kivaa  Ollen tutustua isompaan eläimeen, joka tuoksuu Onnille.  Näinpäinhän se menee, kun kerran Onni on Papan ja Markon ohella hepantuoksua veljesten elämään tuonut.

-Eilinen m.o.t ohjelma valvotti, ulkomaantrokarilta ostettu villakoira säälitti, ja se tieto että sharpein pitää ommella silmät auki ettei ne tulehdu ja rupea märkimään. On meillä sentään terve rotu! Ja mukava ja viisas.

Puita pesään ja unten maille, sanoo tämä lauma, jonka piti tänään saada kylään myös serkku Väinö. Päätettiin  odottaa lauhtuvaa. Väinö oli aamulla rokotuksella eikä silloin voi leikkiä hikeen tällä kelillä.

makeita unia meille ja teille-

uma,jännä ja pojat