469887.jpg OLIPAS HAUSKA RETKI, kun lähdettiin LILIN emännän Hannan kanssa Tampereelle perjantaina, mentiin Tammeriin asumaan ja heti  iltakävelyllä tavattiin KALLE!!! Ei  näyttelymatkoilla näin kivoja yllätyksiä aina tapahdukaan.

Olimme jo kaikki isot ja pienet asiat toimittaneet, kun alamäkeä tuli ihan meidänrodun oloinen pentu.Totta, se oli Antimos Karlsson på Taket, joka sieltä taaperteli kaikki meidät hurmaten. Kutsuimme hotellille, että pentu saisi leikkiä Jännän ja Mellin ja Ollen kanssa kokolattiamatolla. Ulkona oli vielä niin märkää. Ensin istutettiin emäntä pikkusohvaan, koirilla vielä valjaat ja hihnat, että saataisiin perhekuva. Selvisi , että tapasimme samalla yhdistyksen uuden jäsensihteerin Ainon.

Tuli vanhat ajat mieleen, jolloin Anun Ami opasti Piikaa agilityn ihmeisiin ja tehtiin kiva juttu Iltalehteen lastenpalstalle. Kalle on hurmaava kellanharmaa veitikka, jonka kanssa pojat Olle ja Melli leikkivät, Jännä keskittyi hurmaamaan Kallen ihmiset. Ja Hanna teki Ainon kanssa Lilille ja Kallelle leikkitreffit Vantaalla. Kuin ennenvanhaan, koirat tutustuttavat ihmisiä, kenties ikiajoiksi.

Inkalta olimme saaneet dogsitterin avuksi  ja Tuirekin kävi illalla vielä moikkaamassa.

Näyttelypaikalle mentiin ihan kuin oikeat showkoirat, meillä oli ekaa kertaa oikein HÄKKI mukana!Jännä sai huilia ja odottaa toisen pojan kanssa, kun toinen oli kehässä.  Oli tuttuja Jännällä ja pojilla myös sukua.Cowboyn tytär Riina pitkästä aikaa, Ollen hollanninmummun kautta serkkuja, Mellin ja Ollen isoisän Bonzon kautta  serkkuja. Saimme aloittaa aplodit AnteroVipuselle, joka nyt oli veteraaniluokassa sen ikäisenä kuin Mami Lilli oli aloittaessaan sertinkeruun. Tämä on näyttelyjen parasta osaa, vanhat koirat reippaana näyttämässä nuoremmilleen miten pitkään tämä rotu ravaa.

Tuomari Nils Molin oli tehokas ja tässä huvin vuoksi  arviot Jännälle poikineen.

Olledolledoff, huomenna 10 kk

Utmärkt helhet, mycket lovande junior,stilig överlinje, vackert maskulint uttryck,välkroppad, mycket bra vinklar,rör sig med en bra steglängd, god päls

Taíkurimerlin, kohta 2v 5kk

Utmärkt helhet,en bra byggd hane, vackert huvud, utfyllt nosparti, utmärkt stop,korrekta öron, mycket bra vinklar och rörelser, god benstomme

Jännä, just 6v 5kk

Utmärkt helhet, en mycket bra byggd tik med en vacker överlinje, typiskt och feminint uttryck, välkroppad, rör sig mycket bra

Ajeltiin kotiin erinomaisten koirien kanssa ja aurinko paistoi. Päätettiin että kaikki pääsee vielä pari kertaa näyttelyyn ja otetaan myös häkki! Läksyksi jäi se, että  Mellin pitää oppia pitämään tunteet ja ääni kurissa, vaikka kuinka juoksutytöt huumaa. Jännä keskittyi hyvin, pari pikkuhauta kuultiin, kun naapuri komensi namia, aika tutulla äänellä. Olle on synnynnäinen showmies, taisi Vilnan reissu olla oikein ajoitettu puolivuotiaana. Tuomaria ei tarvitsisi nousta pussaamaan, terapiakeikat on erikseen.

Houkuteltiin Liliä tulemaan turistiluokkaan erkkariin ja otetaan hänestä sitten sivukuva niinkuin showssa kuuluu. Tampereen näyttelykuvaksi Kalle-treffi on hyväntuulinen muisto.