tuli Mellille Lahden näyttelystä. Kaukaisílta ja herttaisilta tuntuvat ne onnenpäivät, jolloin Cowboy poikineen oli kehässä kuin unelma esittää, ei ärinää tai purinaa, vaikka ärsykettä tuli joskus edestä ja takaa. Melli pörisi ja äijäili kuin pahapoika koulussa ja tuomari ihan oikein antoi laiskanläksyt. Näin ne astuvat kehään  tuntemattomat esi-isät, joitten naamaa ei ole koskaan nähty. Hyvä puoli Mellin häiriköinnissä on kumminkin se, että hampaat irvessä poika ei hauku, vaikka semmoisen naamankin tänään  näki. Pitäisikö kyllästyttää käymällä enemmän näyttelyissä ja jättää vaikka mammakin kotiin,ettei ole mitään syytä  leikkiä  isäntää.  Melli kun kumminkin on tyypillinen peräkamarin poika.

Olle ujosteli pöydällä ja Jännä motkotti tyylilleen uskollisena odottaessaan vuoroaan, joten meille kaikille tuli selvästi tarvetta harjoitukseen. Ollen aattelin menevän pöydälle maate, kun sitä juuri on opeteltu agissa ja teki hän sen kun aluksi kokeiltiin pöytää ennen kehää. Mutta hyvin hän tottui seisomaan kun menin kyykkyyn pöydän viereen ja kehuin komeaksi. Entä sitten kun vieras täti tuli lähelle, Olle kiipesi syliin niinkuin viimeksi eläinlääkärissä, kun otettiin verikokeet. Aina oppii kun vanhenee, joku viisas voisi sanoa, että sen verenottokeikan jälkeen olisi pitänyt harjoítella pöytä uudelleen alusta. Onneksi emme ole hikipäässä show-koiria, elämän tärkeimmät näytelmät on arjessa.

Kiva oli   reissu Lahteen kaikenkaikkiaan, Onni ja emäntänsä Anu kyytivät Lahteen, ja Onni sai viettää perhelomaa sukulaisten kanssa, kun kävimme Anun kanssa syömässä. Olimme hotellissa hyvät ja siistit vieraat, löysimme kivat ulkoilupaikat, tapasimme seurallisia nöffejä, afgaaneja, collieita ja mäyräkoiria, uroksia ja narttuja kaikilla ulkoiluilla. Muttei yhtään omaa rotua.

Raparperin isäntä eli Siikaniemen Ripa kyyti aamulla hotellista hallille kuin paras chauffeur, 4-H-tytöt avustivat kaikessa tarvittavassa ja Väisäsen Riitan siskontyttö Reetta toi meidät näyttelystä poikaystävänsä kanssa kotiin.

 Mellin laiskanläksyä ryhdytään suorittamaan heti ja hän saa lähteä Ollen sijasta iltakouluun ystäviensä Iron ja Ässän kanssa. Ollelle maistuu varmaan uni mamman kanssa pitkän matkan päälle. Paula Heikkinen-Lehkonen kuvasi pikkumiehen hallin takana rinteessä, se kuva näytetään heti kun saadaan. Oma kamera jäi tällä matkalla parempiin suihin. Aina sattuu ja tapahtuu.

 

.