541892.jpg

Eilen illalla meidän pihalla kuului taas vasaran kopinaa ja sahan suhinaa,kun me päivystimme tarhassa työkalujen ulottumattomissa. Aamulla juttu jatkui ja viimein ihminen kutsui meidät testaamaan pikkuAAta, joka oli saanut toisenkin osan. Aiemmin mentiin vaan ylös ja siitä matka jatkui hiekkakasaa pressun päällä alas.Nyt oli ylämäki ja alamäki ja räsymatto kruunasi menon. Nyt ei tarvitse jättää leikkiä sateellakaan, jos tekee mieli ponkaista pikkuA. Tässä odotamme kenen vuoro on ekana harjoitella alamäki niin että tassut koskettaa myös sitä tärkeätä alinta osaa.

Pihaleikkiin kuuluu myös pöytä, joka on koivun alla ja kyllä siinäkin on matto. Juuri nyt ihminenkin kiipeää pöydälle, koska hän on virittänyt mahlankeruupullon juuri sen koivun oksaan.541895.jpg Mahlapullon kuva on kuin luomutaidetta, ennen lehtien tuloa koivu antaa lahjan ihmiselle. Ja on meillä aina koirillekin tilkka riittänyt, vaikka eniten on kerätty tammoille varsomisviikolla , jos se on satttunut mahla-aikaan. Hevosenlapset syntyvät yleensä sopivasti siihen aikaan keväästä. Nyt ei ole heppavauvoja enää, mutta onhan meillä oikeastaan talli. Punaisen pikkumökin ulkoseinällä on ite-taide vanerilevy, johon heppojen hahmot on tarvinnut vaan korostaa esiin väritusseilla.541899.jpg Kun koivu saa lehdet, katsotaan kuvaa uudelleen , tulisiko hepoille vihreä otsatukka ja harja ?

 

 Mökkiparka hankittiin varastoksi ja se on täynnä kirjoja ja valokuvia- myös hevosia siis tuhansittain. Kirjoja annettiin pois halukkaille, osalle tauluistakin löytyi kivat uudet kodit. Mutta jos isosta talosta muuttaa pienempään, karsia pitää kun seinät eivät riitä.

Jonain kauniina päivänä pikkumökin sisältöä pitää purkaa ja järjestää. Saadaan varmaan lisää ulkotaiteitakin, kun sopivia aarteita on taaimmaisena. Mökin takaikkunassa kurkkii Suuri Viking, kyllä senkin pitää päästä etuikkunaan.

Nyt on oven vieressä Cappuccinon karsinanovelta tänne vaeltanut heppa ja Eeva-Maija Mannisen puutaulu. Ei kaikkien taiteiden tarvitsekaan olla sisäseinillä.541903.jpg

Pyykit ehti kuivua, A-este tuli koekäytetyksi, mahlalitra talteen ja nyt satelee taas. Näin tulee kesä.