Oi mikä kesäpäivä, tuomet kukkii isoina puketteina joen rannassa ja me käytiin aamulaitumella napsimassa kasteenkosteat ruohot.601016.jpg

Ja sitten ikäänkuin viilennyksen vuoksi ajeltiin jäähallille Malmille showaamaan. Äiti jäi kotiin kun eilen ontui toista etujalkaa. Vaikka se olisikin vain ruusunpiikki, soitettiin lääkärille ja hän sanoi ettei lääkitä saa,  silloin ollaan nykysääntöjen mukaan doupattuja. Peruutetaan osallistuminen ja mennään huomenaamulla lääkäriin. Voidaan vaikka samalla antaa lisää verinäytteitä Lohen tutkimukseen.

Heti ulko - ovella tapasimme urheilutähti Pikku-Liekin äiteineen. Kunnioittavat nuuhkaisumme, agineiti!

Pojat olivat reippaita ja tuomari aika pihillä tuulella. Uroksista  vain valio sai erin ja poikien sertti jäi jakamatta. Mutta pitkän rivin huomioita saimme ja se on aina kertomus siitä, että tuomari on tosissaan.

Saija Juutilainen arvosteli olledolledoffin eli Jullen näin:

"""1v hyväryhtinen tasapainoisesti kehittynyt nuorimies, jolla oikeat rungon mittasuhteet, mutta saa kokonaisuutena vielä miehistyä. Kaunisilmeinen pää, joka voisi olla hieman urosmaisempi. Hyvä purenta ja korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Olkavarret voisi olla viistommat. Erittäin hyvät takakulmaukset. Hyvät litteät käpälät. Hyvä karvanlaatu ja väritys. Liikkuu vielä löysästi kintereistä., sivusta erinomaisella ulottuvuudella ja voimalla. Esíintyy ja esitetään taitavasti.""

Juniorikehässä oli kolme poikaa ja Olle oli ykkönen, oli kuin tottunut  showmies. Ei vastannut haukkuihin eikä enää ujostanut tuomaria pöydällä. Ennen kehää kävimme kyllä kolmen ventovieraan kiltin ihmisen pöydällä ja saimme harjoitusta namin kanssa. Nyt ei enää poika voi luulla, että otetaan verta molemmista tassuista.

Tässä taikurimerlinin eli Röllin arvostelu:

""2,5 v mittasuhteiltaan ja sukupuolileimaltaan miellyttävä nuori uros, jolla ikäisekseen erinomainen runko. Hyvä raajaluusto ja oikea ryhdikäs olemus. Ylälinja saisi olla hieman vahvempi sekä seistessä että liikkeessä. Hyväpiirteinen ja ilmeinen pää. Hyvä purenta. Hyvä kaula ja eturinta. Olkavarret voisi olla viistommat. Riittävät takakulmaukset. Hieman litteät käpälät. Hyvä karvanlaatu. Liikkuu edestä leveästi ja takaa löysästi, sivuliikkeessä hyvvä voima, mutta askelpituus takaa voisi olla parempi ja selkälinja parempi. Hyvä luonne. Hyvin esitetty.""

Kyllä näistä arvioista voi päätellä että pojat on veljeksiä, jos ei muusta niin olkavarsista. Litteät käpälät  toivat ihan tipan silmään: Lillin laaturvostelussa luki Flata Tassar. Mami oli meillä matkassa.Nyt ei oikein tiedetä  ovatko ne hyvät ja hieman litteät sama asia. Kristiina joka on aikanaan ollut junior handler- tähti ja esittänyt omia todellisia showrotuja kuten iso villakoira ja afgaani , on se ihminen joka meidät alunperin yllytti ihan vähän  näyttelyihin. Nyt hän esittää toyvillakoira Nemoa ja silloin kauan sitten esitti Cowboyn ja opetti kasvattajarassua näyttämään Bonzoa. Oli kuin matka menneisiin vuosiin, kun mentiin kahden pojan kanssa kehäilemään ja Kristiina otti omakseen Röllin. Handlerinsa mielestä Rölli oli hieman liian kiinnostunut matosta ja sen hajuista, kulki liikaa nenä maassa. Mutta muuten muistutti l990-luvun alkupuolen showkoiriamme, oli pöydällä hartaana kuin merenneitopatsas, sivukuva tuomarille tyylikäs. Liikkui hyvin kun unohti lattian eiliset ja tämänpäiväiset nartut. Ja mikä parasta, vain aivasti, kun ympyrällä joku tunki nenänsä pörinällä  eteen penkin alta. 

Rölli oli luokassaan ainoa, mikä on aina ikävää, ei ole vertailukaveria. Jännä saa kumminkin olla ylpeä punaisista pojistaan ja niiden käytöksestä. Mamma rentoili kotona  kahden dogsitterin kanssa, kun  Iron Janika ja Pinja olivat tekemässä läksyjään Jännän seurana.

Ja sitten  lähdettiin tyttöjen kanssa tekemään hevosaitaa!!!!!!! Näin hieno siitä tuli, tyttöjen koti näkyy takana, meidän pujottelu on edessä ja nyt ootellaan vaan turpamaassa vieraita. Ja sitten siivottiin vielä liiteriä, joka yksi pääty pitää suoristaa, että kuttu Sanni601005.jpg                                 saa siihen karsinan ja tarhan sen ympärille. Kohta tuntuu taas ihan kodilta, jopa saatais vielä pääskyjäkin, kun on kärpäsiä kiehtovaa seuraa. Ja kyllä  ennenvanhainen aika palaa mieleen, kun naapurissa on oikeita  hevostyttöjä.