Komea päivä muuttuu kaiken aikaa vielä komeammaksi. Aamulla nähtiin pääskyspari - tiedustelijat - ja kovasti toivotettiin tervetulleiksi pesimään. Mökin räystään alla on pääskynpesien jättämät savikuviot. Pääskyístä ei saatu kuvaa, mutta ihhahhaat tulivat myös maistamaan kesää tervetulleina vieraina.581842.jpg

Sh-Vertti ja turkkiakaristava poni Reiska olivat saaneet kutsun jo viikko sitten, kun talon ympärillä vihreä toi veden kielelleni. Aamuratsastuksen jälkeen kaverukset kävivät napsimassa turvantäydeltä uutta ruohoa. Sain ottaa turparemmit pois ja molemmat nauttivat mehevän välipalan, lähtivät iloisina kotiin ja tulevat  pian uudelleen. Uutta ruohoa ei saa syödä mahan täydeltä, mutta pikkumatkan päästä kotitallilta voi piipahtaa vaikka vielä tänään iltapalalle. 

 Koirille ei uusia ystäviä vielä näytetty, niille riitti ihmettelemistä pihaan viritetyssä autotallissa, johon siirrettiin huonekaluja punaisesta pikkumökistä. Oma matalajalkainen koirapetikin laitettiin patjoineen ja peittoineen esille, jotta kolmikko voi huilia ja tarkastella muuttotouhuja ilman että koko ajan täytyy rampata ihmisten tahtiin eestaas. Pikkumökkiin laitetaan kirjahyllyt ja valokuva-arkisto ja vaateosasto. Iso antiikkikirstu on siellä ainoa huonekalu, siniset orvokkinojatuolit taitavat myös jäädä sinne, ne ovat myös hyviksikoetut koirapaikat, labuista alkaen olleet käytössä.

Aurinkoisen päivän pikkulintuja olivat myös naapuruston pienen fillaristit, jotka tulivat halimaan koiria ohiajaessaan. 581857.jpg Rölli oli siihen mennessä tehnyt jo kaksi lenkkiä ja saa nojaillen lämmittää Nean selkälihkasia, häntäväki jaksoi häärätä aktiivisemmin Karoliinan kainalossa.

Ihan kesältä tuntuu jo, toivotaan ettei punkit ja käärmeet hurjistu tästä lämmöstä. Taitava ystävämme aputassu Vanja on ihan samaa mieltä, jotain kesässä semmoistakin on, josta mielellään pysyisi erossa.581918.jpg Vihdin kunnan alueella on kaksi hienoa työkoiraa, opaskoira Aksu on jo 10 v ja avustaja Vanja on 8v, kumpikin lähestyvät jo eläkeikää. Me kunnioitamme heidän työtään suuresti ja toivomme, että he saavat työhönsä seuraajan kun tarve on.