Tänään on Lillin ja Akun pentujen varsinainen synttäri.  Myn ja Soltorpets Augustin 2 poikaa Pappa ja Pomo ja 4 tyttöä Putti, Pipsa, Pikkurilli ja Piikalikka syntyivät 18.5.91. Vanha labuherra Pappa antoi nimensä tummimmalle pojalle ja sen P-kirjaimen mukaan saivat muutkin nimet. Tiesimme jo silloin ettei meillä mitään aakkosjärjestyslapsia syntyisi, ihan vaan muutama pentu silloin tällöin.

 Pappa ja Piikalikka viettävät leppoisaa vanhuutta, Pappa city-koirana ja tallimestarina, Piika maalaistyttönä ja kotikoirana. Pappa vietti synttäriä juhlavasti eilen, kun ystävillä oli aikaa tulla onnittelemaan. Piika juhlii viikonloppuna, kun hänen ystävällään Tytillä on myös 12-v synttärit.595509.jpg Tytin äiti on labu ja isä kultsu ja Piialla on toinenkin labumixystävä, jonka isä on sakemanni. Peipi ujostaa kameraa, mutta laitettiin kaikille rusetit ja kuvattiin Tytin puutarhassa aamusella. Tassukeksipalkalla Peipi suostui  kuvaan silmät kiinni.595510.jpg Talon pihan viereisellä tiellä on suurten autojen ruljanssi, kun montaa uutta taloa rakennetaan, kaikki koirat viedään ulos flexeissä.

Jännä ja pojat eivät vielä lähteneet juhlimaan, vaan koekäyttivät eilistä mätsäripalkintoa. Eikä sen parempaa olisi voinut saadakaan: pikkueste on ihan hyvä. Kaikki pyydetään istumaan esteen taakse ja nimen kuultuaan kukin hyppää kohti kameraa. Eka suoritus oli Jullen iloinen hyppy, este ei ole tukeva eikä sille 595508.jpglaiteta juurikaan korkeutta. Se toimii vähän enemmän kuuliaisuustehtävänä, kuin hyppynä. Ja toimii kyllä mainiosti. Helpompi siinä on odottaa vuoroaan kuin pujottelussa, joka villitsee. 595593.jpg

Hauskaa oli eilen tavata Mari, joka kisaili Piian kanssa agia ajat sitten ja lähetti syntymäpäiväonnittelut vanhalle daamille. Mari hankki Piian innostamana jöötin, mutta siitä ei tullut agimenijää. Saimme kuulla yhdeltä Röllin paijaajalta eilisessä mätsärissä myös Mallasta, joka on tytön mummon jöötti Savossapäin. Näitä veijareita alkaa olla jo joka nimessä notkossa ja saarelmassa. Ei enää kysytä mikä sekoitus tämä on....595594.jpg Ja nyt on hidaskin kamera saanut kaikki koehypyt talteen . Kyllä on ikävä mustavalkoaikaa, jolloin sai hevosen samasta hypystäkin  viisi kuvaa ja kaikki tarkkoja. Este on niin mainio, että pitää ottaa selvää onko sitä myytävänä vai onko se vaan mainoslahja mätsäreille.