Nyt on se viikko, jolloin eläinelämässä aina tein ekat kerput. Esittelin kutuille ja hevosille ja sanoin: Puoli vuottta jouluun. Ne tarjoillaan silloin. Nyt ei tarvitse tehdä muuta kuin nokkoskerppuja lahjaksi tutuille hepoille, mutta se on hauskaa ja aina se viimeinen nokkonen pääsee pistämään merkin iholle, yleensä kaatuessaan sirpin katkomana väärään suuntaan. Mutta se on pientä kipua, ilo aina suuri kun urakka on suoritettu. Oman äitini nuoruuskäsityön tuulettelen aina juhannuksena, se on meillä vähän niinkuin muilla suomenlippu.682282.jpg                                     HEILU KEINUNI KORKEALLE LINTUSEN LENTÄVÄN LAILLA

MINÄ OLEN NUORI KUIN PÄIVÄN KUKKA

JA MUISTONI MURHETTA VAILLA  -

-tämä on alunperin ollut tyynynpäällinen, mutta on ollut  antiikkiaarre jo vuosikymmenet. Äiti syntyi 1906 joten työ on peräisin aikaisintaan l920-luvulta. Ja kestää katseen yhä.

Muutakin antiikkia on läheltä katseltu, kun naapurin heppatytöt ennen leirillelähtöään tulivat avustamaan keltaisten ravikärryjen noudossa. Ne olivat lapsuuskodin navetanvintillä ylimmillä orsilla ja sain ne sieltä keploteltua ehjinä ensin alas vintille. Ja sitten vielä vintiltä alas kun Pinja ja Janika vahtivat,

 etteivät hienot puiset aisat mitenkään vaurioidu viimeisillä metreillään. Tuotiin ne riemusaatossa pihaan ja kokeiltiin heti troikkaa!! Tiellä kulkee joku kesävieras ja vie Jullen ja Mamin ajatukset, mutta Rölli suhtautuu uuteen tehtävään vakavasti.682283.jpg Ja sitten kuullan iloisia uutisia, Tulikäpälän Pikku-Liekki, meille NEITI ROIHU, on noussut kolmosluokkaan tämänpäivän tuloksellaan. Hurraa, kohta Nuusku pääsee varmaan lepäilemään ja ryhtyy pääasiassa agilitytietämyksellään Neiti Roihun kans-väl. manageriksi.

Toinen hauska juttu oli se, kun soitettiin Onnille. Hän on tiibetinmastiffiveikkansa Otson kanssa lähtenyt juhannusretkelle Kemiin  ja nähnyt jätskijonossa seistessään Jännänvärisen jöötin. Anu oli varma, että se oli tyttö jo kaukaakin katsoen ja ryhdyin salapoliisiksi. Soitinpas Karkin ja Maijan emännälle Tuijalle  ja kuinka ollakaan, hän  oli tulossa Rovaniemen näyttelystä. Ja kuinka olis voinut paremmin sattua, kemintyttö oli ollut samassa kehässä. Omistajan tiedot löytyikin suitsait. Nyt on lähetelty jo Anulle Tiinan numero ja ´Tiinalle Anun numero . Olis kiva, jos  Onni sais tavata lomamatkalla ihan vieraan tytön. Nämä koirakontaktit on ihmisille ja koirille tunneasioita. Ja kontaktikoirat tutustuttaa ihmisiä toisiinsa paremmin kuin tunnin keskustelut.