Taas ne hepat ja ikuinen hevoshulluus palasivat. Linkkerin morsioista Helmen Lento ei halunnut lähteä orin luota pois kolme viikkoa sitten, oma perhe yritti lastata sitä traikkuun viisi tuntia ja luovutti sitten. Kuka morsian nyt heti haluaisi sulhasen hylätä ja muiden rouvien herttaisesta seurasta ja runsaasta laitumesta luopua. Uutta kiimaa ei tullut ja ultratessa todettiin Helmi kantavaksi, tuleva  isä Linkker hymyilee muttei naura.708795.jpg

Kotiin pitäisi  kumminkin lähteä Helmin niinkuin muittenkin rouvien ajallaan. Orinpitäjä Anne ja Helmin kotiväki päättivät kutsua Kari Vepsän esittelemään hankalasti lastattavan kotiinlähdössä tarvittavat taidot. Yleisöä, videokuvaaja ja paikallislehden toimittaja odottivat hevosmiestaiteilijaa ja ilta oli mielenkiintoinen. Ilman tappelua Helmi sai mahdollisuuden valita helpoin tie traikkuun ja kotimatkaan. Jos tahtoi peruuuttaa, sai peruuttaa ihan työltä tuntuvasti. Koppia sai tutkia ja nuuhkia ja samalla opittiin myös purkaminen. Kuluihan siihen aikaa, mutta murto-osa viidestä tunnista, jolla ei edes saatu tammaa mukaan. Nyt Helmi pienellä leipäpalkalla eteni vähän kerrallaan, ei hermostunut tai tempoillut, sai paljon vahvaa rahnutusta ja kiitosta edistyksestä. Viimein hitaasti ja rauhallisesti tamma kulki traikkuunsa kotimatka mielessään.708805.jpgKatseli laitumelle jääviä tulevan varsan sisarusten äitejä ihan tyynesti ja kotiväki oli tyytyväinen. Hevosmies se Vepsä kyllä on, sitä ei voi kukaan kieltää. Oli kiva nähdä hänet töissä ja tamma tyytyväisenä kopissaan.

Kotimatkalla käytiin katsomassa Väreen tammalaidunta ja onhan yli 20 tyytyväistä hevosta vielä hienompi näky kuin yksi tuleva äititamma. Vaikka oma digi on ihan avuton, oli vaan pakko yrittää  kuvata silmäntäydeltä heppoja vihreässä rinteessä ja nuortua vuosikymmeniä. Olivat kuin villihevosia ikiomassa laaksossaan. Täytyy katsoa saisiko pitkän putken antiikkiseen asahi pentaxiin vielä sopivan littapatterin jostain. Kameran ostin iät ja ajat sitten New Yorkissa, kun sain palkan NBC.lle tehdystä tv-työstä . Sillä on otettu muutamatkin kuvat, ehkä enin osa omissa kirjoissa julkaistuista on tämän vanhan pelin tallettamia. Tahdon mennä sinne laaksoon kunnon kameran kanssa.piste.

708840.jpg-

Yhden kivan kuvan digipolo sai tänään aikaan- tai melkein kaksi. Naapurin heppatyttöjen äiti kyyti meitä Vanjärvelle ja linnuntaideteos etuikkunassa - lähestulkoon iloinen SIILI oli houkutteleva.708884.jpg

Ja laitumen laidan paalirivistön päältä kekkasin Pienen Merenneidon, kun naapurin oravankaltainen kiipeilijä Saila odotti Helmi-demonstraation alkamista.708886.jpgHyväpv alusta loppuun!