Oli valittu lähin mahdollinen show ja Hyvinkäälle mentiin.Olipa jännittävä päivä ja niin oli mennä poskelleen Lilin ensimmäinen huviretki näyttelykoirien seurapiireihin.

Uroksia oli kuusi ja kolme sai ERIn ja veli Julle oli PU-kehässä, kun heti piti saada Lili toisen juniorinartun kanssa esille. Oli sovittu, että Lilin emäntä odottaa kehien välissä käytävällä, ottaa Jullen ja minä otan Lilin. Ei mitään Liliä näy missään. Pakko tunnustaa, ettei tämä esittäjä enää juoksemalla mitään koiria etsi. Onneksi Fennican-kasvattaja  Ingan kokemuksella saamme tietää, että jos saan koiran ennen rodun vaihtumista kehään, tuomari arvostelee sen. Jullen kanssa hakemaan, Hannalla ei ole puhelinta mukana eikä hän ole kovin pitkänhuiskea, joten luotan Jullen hakukykyyn  ja menen sinnepäin mihin veli vie. Sairaanhoitaja Hanna onkin mennyt eläinlääkärille, kun Lili on oksentanut kävynkappaleita ja ryhtynyt kakistelemaan ja vetämään henkeään. Ei silloin ammatti-ihmiselle mikään kehän seuranta ole tärkeintä maailmassa.

Ja paradoksi että juuri ennen kehän alkua olin nähnyt  Nallenevan Marjan ja jutellut hänen kanssaan siitä miten joudun keräämään kaikki kävyt pihasta ,  Lilillä on hinku  nïitä kuljettaa ja pallotella ja palotella. Joskus ajat sitten jööttien keskustelupalstalla Marja oli kertonut miten kalliiksi tuli Paten nielemä käpy! 

Onneksi narttuja oli 9 näyttämättä ja kasvattajaluokka päälle, ehdimme kehään ennenkuin rotu vaihtui. Tuomari arvosteli Lilin ihan niinkuin kaikki muutkin. Lili käyttäytyi ja liikkui hienosti, oli pöydällä kuin kukkavaasi. Katsoa ja koskea saa, siksihän tänne tultiin.

Työmoraali on täysillä käytössä. Se tehdään mitä pyydetään, vaikka on vaan kerran käyty match showssa, harjoiteltu ravia kylätiellä ja käyty naapurin tarkasteltavana kesäpöydällä .

Soile Bisterin arvostelu Lilistä tänään aurinkoisena päivänä:

Umanoma Bentententen.

¤¤Kaunis tasapainoinen hyvin kehittynyt feminiininen narttu. Hyvä pää ja ilme. Puuttuu 1xP1. Hyvä ylälinja, runko ja raajat. Liikkuu hyvin. Erinomainen luonne.¤¤

Paperilla lukee vielä: Myöhästyi kehästä,vain laatuarvostelu. Jun ERI

Olisi tietýsti ollut hyvä kokemus verrata PN- kehässä juuri liikettä muihin, sillä se on Lilillä huippuluokkaa. Mutta hyvä kun saatiin tähden kohtelu, ne muut oli lämmittelybändi. Tämä oli siitä kiva show että kaikki erinomaiset saivat vaaleanpunaisen vanhanajan rusetin ja se on pikkuisäntä Vilholle kiva muisto. Ei Lilin tarvitse kilpailla missikisoissa, koska hänellä on työ, johon kelpaa vain harva koira. Nyt Lilillä onkin syytä pitää lippua korkealla kuulokoiran ammatissa. Tänään saimme kuulla, että Simo, pioneeri meidän rodusta,  oli lähtenyt taivaspaimeneen.

Mentiin ostoksille ja 5 euron korista hankittiin äidille ja isoveikalle tuliaisia. Sorsat uivat siellä ja tulee tästä kiva  rusettikuva pienen lammen rannalla. Sivukuvat ei oikein ole meidän laji.757259.jpg Oli meillä oikein perintömökkikin mukana. Mami sai tuliaiseksi Amsterdamin maailmannäyttelystä Breeze-teltan, joka oli maailmanvoittaja 2002 Laurelwoods Noah´s Arcin hotellikämppä ja myytiin tarpeettomana meille. Mami otti sen käyttöön lähtiessään pojanpoika Onnin seuraksi Mäntsälän näyttelyyn 13-vuotiaana ja sai ekan sertin. Mamin muistot olivat kivoja tänään, sillä veteraaninarttuja oli monta, kaikki kyllä olivat nuorempia kuin Mami showurallaan. Hassu uutinen, myös mökin alkuperäinen käyttäjä Noah´s Arc on kvalifioitunut Eukanuba IsoonKisaan Californiassa. Alkaa olla muitakin tuttuja kuin Ivyn Maija ja Krösaskogens Hektorin jälkeläiset kehässä. Pian täytyy tilata yhdistykseltä  tarroja ja hihamerkkejä  jaettavaksi Meet the Breeds- osastolla Long Beachin showssa.

757295.jpg

-Lili meni mökkiin heti kun otettiin reput sieltä pois ryhtyäkseni sitä purkamaan . Otettiin kuva erinomaisista lapsista, sillä tavattiin heidän isänsä Ole pikkupoikana samalla Amsterdamin reissulla . Markelossa Bamsken ja Bonzon pentuetreffeillä  Breeze-talo näytettiin sille puolelle sukua. Tämä kuva lähtee  Curragh´s kennelin emännälle Bonnielle . Sukupolvet vaihtuu, mutta mökki säilyy.

Laitetaan vielä Jullen arvostelu, tasa-arvon vuoksi. Mielenkiintoista oli, että juuri tämä tuomari katsoi hampaat tarkasti niinkuin pitääkin. Kehänreunalla kuultiin että kuuden hampaan puutoksellakin jöötti voi olla valio, kaikki tuomarit kun eivät tarkasta purukalustoa. Tarkoista tuomareista me juuri tykätään, Soile Bister oli sellainen enkä ole hänelle aiemmin näyttänyt entisiä enkä nykyisiä.

Umanoma Olledolledoff:

¤¤Erinomainen tyyppi. Hyvä luusto. Kaunislinjainen, maskuliininen uros. Kaunis pää ja ilme. Täysi purenta.Etuosa saa vielä täyttyä. Edestä saisi vielä paremmin kulmautua. Erinomainen takaosa. Erinomaiset sivuliikkeet. Erinomainen luonne.¤¤¤

Hauskaa tänään oli se, että Lili pienenä kompaktina pakettina on valmiimpi kuin veljensä. Tytöt kehittyy varhemmin kuin pojat, ihmisissäkin. Äiti-Jännää onnittelimme lasten hyvästä käytöksestä tuliaisilla, jotka olivat tervetulleita.757355.jpg Juuri pikkusiili ja kuonotyyny toivat mantraleluihin hyvää täydennystä. Kiva oli päivä ja Lili jäi vielä kesälomalle, kun perhe menee uuden talon pohjaa valamaan.