Työkoiratyttömme Lili pyrähti pihaan ja jäi perhelomalle, kun omat ihmiset menivät tontille puita kaatamaan. Lili on ollut mukana pari viikonloppua ja kantanut risuja uutterasti, mutta nyt pidetään väliä. On tullut vähän pöksyt pihkaan ja se on paha saada pois. Mennään hurjaa kyytiä pihamaalla ja Lili livahtaa kyllä esteen vierestä, kun veli Julle haluaa näyttää uuden urheiluradan. Isoveli Rölli on aikuistunut, eikä viitsi ihan joka askelta nuorempien kanssa. Äiti katsoo sivusta, lapset on terveitä kun ne leikkii. Ja sitten tullaan juomaan ja huohottamaan ja huilimaan tuttuun tyynyyn .716556.jpg Äiti mantraa ja isoveikka jo huilii, mutta nuoriso haluaa olla kuvassa virkkuna. Lilin uutisista päällimmäinen ei olekaan pihka, vaan hän on saanut tehdä töitä uuden koira- tv-sarjan pilottiin . Taitavasti Lili selvisi uuden asian opetustilanteesta, vaikka kuvausryhmän ja valojen ja mikrofonien läsnäolo olisi voinut häiritä. Kouluttaja on yhä sitä mieltä, että tämä rotu on mainio työkoira, osaa keskittyä ja jaksaa innostua.  Toinenkin uutinen Lilillä oli perheelle kerrottavaksi. Rokotuseläinlääkäri on muutaman rodun ulkomuototuomari  ja hänhän ihmetteli, miksei Lili ole käynyt näyttelyissä. Rakenne ja luonne erinomaiset, liikkuu erinomaisesti, kaunis rodunomainen  väritys. Emäntä yritti väittää, että Lili on pieni kooltaan ja sai kuulla,että juniorinartut eivät saakaan olla L-kokoa. Entä sitten lievä ylipurenta, joka pentuna  oli havaittavissa. Nyt hampaat ovat aikuisen, ei mitään syytä sen vuoksi jättää käymättä, sanoo asiantuntija katsottuaan suuhun. Pentuna ihmetelty hammaskalusto on kasvaessa muuttunut, ylipurenta on tässä vaiheessa olematon. Jestas, sehän melkein velvoittaa, pitää lähteä pariin kehään keekoilemaan.

Ja  onhan näitä sirpakoita pikkunarttuja kehässä nähty. Ja tutut kertovat että ihan selvästi ylipurentaisia muotovalioita on vaikka kuinka monta. Alaleukojen heikkous on kuulemma rodulle tyypillistä. Pentuja on teetetty, vaikka hampaita puuttuu useissa näyttelyissä palkituilta. Jotkut tuomarit eivät katso hampaita lainkaan, jotkut ei koosta piittaa ollenkaan. Joskus ei vaadita edes reippautta ja ihmisystävyyttä, jota Lili on terapiakoirana töissä saanut harjoitella pennusta saakka. Jos ihannekorkeuden ja koon äärirajoilla isot menestyy, niin kyllä silloin pienikin saa mennä esiintymään. Työuran vuoksi Lili on steriloitu, mutta tytöillähän se ei haittaa show-meininkiä. Lili lähteekin vähän showwailemaan, kun vaan löydetään läheltä näyttely. On kiva mennä katsomaan rotuveljiä ja siskoja, joista joillekuille näyttely on työtä.

Tänään on oiva tilaisuus harjoitella show-pöytätapoja, kun poikien kesänaapuriystävät tulevat lenkittämään iltapäivällä. Vilma ei vielä tiedäkään, että hän saa taluttaa tänään ihkauutta ystävää Liliä. Isosisko saa ottaa Jullen, äiti ottaa Röllin ja Jännä vaatii muutenkin oman ihmisen mukaan.716573.jpgEilen otetusta kuvasta näkee juuri sen tosiasian, että Jännä ei lähde vieraiden kanssa pihasta pois. Jarru on jo päällä, vaikka vasta kuvaa otetaan. Pojat menee lujaa ja merkkailee niin paljon, että äitiä harmittaa. Ihan oikein ajateltu, tiellä lenkitellään niin monia uroksia, että poikien viestiketju hallitsee tienpielet. Jännä tahtoo lenkkeillä maisemia katsellen ja luontoa ihaillen ilman mitään seksiviestejä. Mieluiten hän kulkee yksin eri suuntaan ja käy tervehtimässä lapsuudesta saakka tutun Piika-tädin.