Aamulla jännitettiin sataako vai ei. Ihan  ensin saatiin Ivyn meili ja nyt tiedetään että Solborg-koirien  tittelipisteet kyllä pysyivät  perheessä, mutta Lady Eowyn nappasi California-showssa enemmän kuin Maija, jolta nyt puuttuu enää kolme AKC CH- kirjainyhdistelmään.  Koiraperheellä on pari showta vielä mielessä, joten sieltä niitä sitten saa lisää kun ei liikaa kiirehdi.

Mutta sadetta vahdittiin siksi,että kuttu Sanni oli sopinut Vihdin  uutisten toimittajan kanssa kuvauksen Nummelassa. Sanni kunnioitti läsnäolollaan taidenäyttelyn avajaisia, kun Hokkasen Anni, meidän eläinperheen tuttu vauvasta saakka toi töitään Tuusan Aittaan. Sanni on tottunut seurapiirirouva, esiintynyt Glorian juhlalehden kuvassa palkittujen kutunjuuston tuottajien kanssa, kuttukirjan kansilehdellä ja ura jatkuu.725380.jpgTaiteilijana Anni käyttää toista nimeään Mirkaa ja www.mirkah.com kertoo mitä kaikkea hänen käsistään maailmaan lähtee. Grafiikkaa tässä näyttelyssä on eniten, ihmeellisiä pikkueläimiä ja vielä kummallisempia vauvanvaatteita on myytävänä näyttelyssä. Annin taiteessa on viesti: ihmisen ja luonnon tasapainoa rasittavat monet moraalisesti arvelluttavat keinot hyötyä eläinkunnasta. Sen viestin eteenpäinvieminen taiteen keinoin vaatiikin elämänmittaisen sitoutumisen ja vastuun. Sanni oli oikean vieras näyttelyn alkuun, sillä Annin elämän ensimmäinen kuttututtu oli varmaan Ingrid, Sannin isänäidinäiti. Näyttelyjulisteessa onkin sattumalta litografia vuohesta. Käsityöpehmoeläimet ovat sitten muuta maata.725413.jpg Hämärässä aitassa valtavien hirsiseinien turvallisessa karsinassa Annin kantaaottavat työt herättävät ihastusta ja ajatuksia ja kysymyksiä. Eläinten oikeuksien nykytilaa voi kyseenalaistaa myös ilman mielenosoituksia ja mekkalaa. Kukaties näin pääsee vaikuttamaan niiden mielipiteisiin, jotka kokevat aktivistien toimet usein laittomiksi ylilyönneiksi.

Ja sitten iltapäivällä piipahtivat Nummelassa molemmissa eläintavarakaupoissa Jännä ja Rolle etsimässä paria pientä ymmyrkäistä. Löytyikin punainen ja sininen pallo, jotka ostettiin. Ja tyylikäs kesämyyjä Annastiina oli ihan myyty, kun kuuli mihin tarkoitukseen. Siitä kuullaan ehkä lisää ensi viikolla.          Elämä on Jännää, sanoi Rolle.725482.jpg