Koneen kentällä oli vilinää sunnuntaina. Hyvä asia - karkurien etsintätyö - sai liikkeelle lähes sata koiraa. Näiden BIS 1-2-3-4 lisäksi 90 muuta.908678.jpgIlma oli tuulinen ja kolea, mutta sateelta säästyimme ja tunnelma oli iloinen ja reilu. Rölli kuului sponsoreihin ja lahjoitti setin pokaaleja, muuten molemmat pojat jäivät kotiin hoitamaan mammaa. Arvostelin pennut ja veteraanit ja sain monet pusut ja muutama pöytäarka pääsi askeleen poispäin pelosta. Eläinlääkärihän siinä tulee mieleen, kun pöydälle nostetaan. Hyviä koiria näihin porukoihin sattuikin kun BIS-1 oli staffihurmuripentu ja BIS-2  oli kingcharlesspanieli veteraanirouva. Vanhakoiraentusiastina kaipasin kyllä oikein Vanhoja partoja kehään, nyt oli 8-vuotiaita ja vain yksi 9-v.

Mätsärissä saa taluttaja-omistaja toivoa vaikka ison rodun pennunkin pöydälle ihan vaan eläinlääkäritreeninä. Nyt EI rokoteta vaan jutellaan ja lörpötellään  ja taputellaan ja silitellään ja ropeloidaan ja namiakin saa jopa tuomarin taskusta. Hampaiden katsominen oli konstikasta mopseilla, joilla huulet on tiukassa kuin räpylä pesäpallon ympärillä. Raparperin Hannan mopojen kuvien ihailijana olen vähitellen  päässyt perille  tämän rodun ns.charmista. Musta Isa, jonka nimesin uudelleen Iitaksi, pyyhki pois  monin kerroin edellisen viikonlopun Olivian motkotukset. Varmaan Oliviakin on pentuna ollut herttaisuuden huippu. Kehässä oli 22 hyvin käyttäytyvää pentua, kilttejä nekin,jotka tulivat pelonpoistomielessä. Kotiläksyksi tuli muutamalle kodin vieraiden uusi käsittely: pentu ensin pöydälle kynnysmaton kanssa- kehumiset ja namit ja koskettelut ja sitten vasta kahvitukset. Vinkki otettiin huumorilla todesta.

Päivän tähti  on tässä, voitto tuli kaikkien tuomarien yksimielisellä ykkösellä. Pentu jatkoi tyylikästä  ravia pienin valkoisin varpain, vaikka ruoho oli pitkää ja veteraanirouva loppukirissä  tosireipas ja vauhdikas. Röllin Jyväskylästä tuoma roppipokaali pääsi hyvään kotiin. Niin myös sertti ja cacib-pystit.  Ruokasponsori Pedigree takasi sen,että pentu sai juniorievästä ja veteraani senioriruokaa.

908757.jpgMätsäreitä järjestetään monenlaisen toiminnan tueksi, tämä on yksi parhaista. Kadonnen lemmikin etsintä on kullanarvoista vapaaehtoistyötä ja oli hauska kuulla kotiinkyytijältä, että koira voi erikoistua myös kissojen etsintään!

 Etsimättä löytyi kotoa kahden pojan hyvin hoitama äitikoira,  oman lauman ehdoton kestotähti lekotteli maitokauppa jo lämpimänä siskonpetillämme. Jännä söi hyvällä vauhdilla iltapäiväruokansa ja rodeonamit päälle. Iltalämpö oli sunnuntaina vielä 37.7 ja lepokuva tällainen, pulleus on levitetty ovelasti petille.

Nyt maanantaina oli aamulämpö 37.3 ja kantamista takana 59 vrk. Vatsa on jo pudonnut ja töminä näkyy päällepäin kun mamma lepää selällään. Kyljellä levätessä pitää aina vaihtaa puolta, selällään saa rentoutua pitemmäksi toviksi. Ei montaa päivää enää.908776.jpg