Suurennettin pihan koiratarhaa taas entisestään. Saatiin aiemmin aidan kyljessä prameillut mahtava kuusi tarhan sisälle, joten sateella ja lumella koirilla on ihan kuiva suuri ympyrän talon kyljessä. Nyt on tarhassa neljä koivua, kaksi kuusta ja yksi mänty, yksi omppupuu ja 10 mustaviinimarjapensasta.Oli pakko niittää ruohoa uudelta alueelta ja tuoda lisää hiekkaa märkiin kohtiin. Siirrettiin rengas tarhan  sisäpuolelle, kun tasaista tilaa tuli lisää. Näköalapöytä on edelleen omassa paikassaan koivun alla, siitä voi päivystää tiellä kulkevat kaverikoirat. Lasten hiekkalaatikko on pallojen pesäpaikka, vaikka meillä ei kovin paljon palloa pelatakaan. Rieputusköydet ja solmut on tärkeämpiä pihaleluja,  niitä on yllättäen aika monta, kun niitä siepataan ulosmennessä mukaan eikä niille sisälelustatusta sitten enää myönnetä. 

Kun on hidas kamera ja nopea koira, rengas-komennolla tulee tämmöinen kuva. Onko pastelli tai vesiväri, ei tiedä, mutta rengas on grafiikkaa. Tehtävää suorittaa hännällinen  nuorimies Julle.903289.jpgRenkaan teline löytyi sattumalta lapsuuskodin ladolta ja toimii mainiosti. Sitä ei laiteta korkeammalle, että voidaan opettaa kyläileviä sukulaisia ja kavereita temppuun. Vielä matalampi rengas on tuoksuvan mustaviinimarjapensaan vieressä ja toimii rastina tai oikotienä juoksuleikeissä. Pihan hommat täytyy saada kuntoon ennekuin vauvat vaativat omaa aikaa. Vielä mammalle maistuu ruoka ja reipas kävely kolmesti päivässä ja kyllä hän pyynnöstä käy tsekkaamassa pentulaa. On jo  pöyhinyt pyyhettäkin ja piehtaroinut siellä - ja katsonut itseään peilistä hyvin tyytyväisenä. Ootellaan rauhassa ja naapurin tytöt saivat aitatöiden jälkeen kuunnella kämmenellä pentujen potkuja ja tuuppimisia. Olipa kivat naamat heillä!

Heitä kiinnosti myös pennutuksen tarvikeosasto:903688.jpgKeittiöpaperia, vaaka, vauvapyyhkeitä, hammaslankaa, sakset, lämpömittari,  desinfioitiliuos,liukastusaine, ohut kumihanska ja nameja Bonzo-pussissa. Muistilehtiö ja kynä ovat hyllyllä, rillit taskulamppukin vielä. Oottelua jatketaan kauniissa iltapäivän auringossa, pojat kävi lenkkinsä  tiellä ja mamma kulki omat reittinsä. Sitten aloitetut  naudannilkat pääsivät jatkokäsittelyyn. Huomenna pojat hoitavat mammaa ja naapurin Janika käy pissattamassa, kun menen taas Koneen kentälle, jonka oikea nimi on MUNKINPUISTO. Etsivät koirat ja etsijäjoukot saavat toivottavasti hyvän päivän kerätessään toimintaansa varoja.