pitkä ja suloinen. Eilen paistoi aurinko ja mamma ravasi tiellä niinkuin olisi vaan maisemia katsomassa. Kun Rollen emäntä kävi tiistaina tervehtimässä oli kerätty hänen mammalleen kukkakimppu ja nyt siitä tuli lenkkiperinne, ainakin yksi nippu päivässä pitää kerätä. Jännä silmäilee maisemaa, kimppu kasvaa.919555.jpgVielä kukkivat erilaiset apilat, siankärsämö, pikkulupiini, kyllä nätin kimpun saa leskenlehden syliin helpolla. Poikien kanssa mennään lapsuuskodin pelloille leikkimään ja juoksemaan ja olemana paikalla ja tulemaan luokse. Ainoa harmi ovat ketun tai supin kaivamat myyränkolot. Muuten on siistiä heinäpeltoa suuriin ympyräjuoksuihin ja niin kovaa mennään että hippulat vinkuu. Tekee mieli ostaa kamera, jolla saisi liikkuvistakin koirista kuvia. 919569.jpgVehtaamisesta sain nyt tämän verran, mutta Porintielle katsellevat koirat on helpompi huonollakin kameralla saada mukaan.919583.jpgJa paikka-harjoitukset ovat avaralla pellolla melkein vaikeampia kuin jossain rajatummassa tilassa.919594.jpgKyllä muistan tämän pellon monet erilaiset työt, oli perunaa, oli kauraa, oli heinää, tällä puolen jokea ei koskaan sokerijuurikasta. Ja sitten 1970-luvulla Mistyn laidun ja pian liittyi seuraan eka varsa Minkki. Hassua miten pieneksi hevoseni ovat muuttuneet. Mutta taas niitä on kaksi, sukulaisia keskenään, värityskin muistuttaa ensimmäisiä, tummaruunikoita.

Poikien harmaa äiti viihtyy vatsan kanssa ja ensimmäinen laskettu päivä on tänään. Siiliä on kovasti hoidettu harjoituskappaleena ja vähän on aamusta alkaen petailtukin. Kuivatut kalat siepattiin ilmasta toissapäivänä ja eilen maistui vielä suikaloitu broilerinviipale raakana, nyt ei ruokaa katsotakaan.

Vielä siis odotellaan lapsukoita maailmaan. Pentulassa on käyty petaamassa ja kyllä tyynyn  lähelläkin on irtonaista919646.jpgpeittoa, jos tekee mieli sisustella ympäristöä. Lämpömittari saa nyt jäädä, kun sen orjallinen vahtiminen ei tuo muuta kuin kysymyksiä. Jännä on käynyt tähän mennessä kolmesti alle 37 asteen. Minusta hevosten varsomiset vaati pitempää valvomista ja silloin vahdittiin vaan maitorauhasia. Saatoin nukkua tallissa kaksi viikkoa ja aina olin iloinen että olin läsnä kun varsa päätti syntyä. Varsaa odotetaankin 11 kuukautta, joten valvomiseen pitää satsata enemmän. Silti se ratkaiseva heti on yhtä iso tapahtuma. Yksi iso tai useampi pieni uusi elämä on yhtä suuri ihme.