Ihminen kävi Mustin ja Mirrin kaupassa ja mitä sieltä tuli mukaan ?? Ajateltu ostos oli lentokassi ja nilkkaluut. MUTTA! Marsun ja hamsterin koteja oli alennuksella! Ei voinut ihminen ensin ja  kotimarsut sitten vastustaa ja voi kun ne oli heti kivat. Onhan ne paritalo niinkauan kun niihin mahtuu 2 ja 3. Mutta varmaan tulee kilpailua kun kokoa kasvaa ja talo ei veny...954650.jpgNämä voi pestä koneessa ja pitävät kuulemma muotonsa. Chihut käyttävät niitä aikuisinakin. Ostettiin sitten toisesta kaupasta vielä fleece ja lelu amerikanmatkaajaa varten. Saadaan siihen pentukodin turvalliset tuoksut lentomatkaa varten. Punaista tyttöä Maijalta odottanut perhe saakin nyt Maijan 3/4 siskon ja tänään tämä tomera henkilö aamulullutellessani  siristikin jo pikkutähteä näkymään silmänurkastaan. Kuva on vielä 10.pvn illalta.954661.jpgTurvanalle on just hyvä kun sen syliin voi lyllertää alakautta ja sitten vähän kyyditä sitä reppuselässä ihan vahingossa.

Fleece ei ole mikään tyttömäinen pinkki, vaan leluun sopiva turkoosi. Siitä saa kivasti pienen vuoriston, ettei 954673.jpgkaiken aikaa tarvitse tasaisella köllöttää. Toivomme kovasti, että Tilitalitittan saa pitää valkoisen piirtonsa, onhan mammallakin pikkuinen viiru nenän päällä. Ja toivomme kovasti, että Maijan pikkusisko pärjää maailmalla yhtä hyvin kuin isosisko. Perhe Wilson on Maijan perheen ystäviä  lapsuudesta saakka, voimme ainakin uskoa että koiranpito on samanlaista skandinaavista. He eivät ole show-ihmisiä ainakaan vielä, mutta ovat kyllä innolla seuranneet Ivyn koirien kaikkia puuhia paimennuksesta ja agilitystä näyttelyihin. Perheen poikakoira Jasper on tuttu Solborgin laumassa . Kukaties show- kipinä puree, jos tyttö täyttää Maijan mitat . USA:ssa tittelin saaminen on vaikeampaa, pisteet joilla CH-saavutetaan ovat yhteydessä kehässä esiintyvien koirien määrään. ja koiranomistajien pitää vetää yhtä köyttä, jotta rodun championeja saadaan lisää, siis sopia että mennään porukalla johonkin näyttelyyn. CH-titteliin pitää sitten vielä olla 2 major wins, eli rop tai vsp ja silloinkin kylliksi koiria kehässä. Voisko se vaikempaa olla.

Ivy uskoo että kaikki suomalaiset jöötit, ainakin tuttujen komeat Fennican-pojat saavat tittelinsä kokoon ensi vuonna, kun kimpassa valitaan joku näyttely ja kerätään sinne runsaasti osallistujia. AKC-rotunahan on oltu vasta kesäk 27.alkaen. Posteljooni  toi tämän kirjeen juuri äsken ihan ovelle saakka, hänellä on cockerspanieli ja hän arveli, että kyseessä voi olla koirapostia. 954725.jpgTähän sitten Rölli sanomaan,että on hänenkin Liettuan ja Eestin championin-tittelit tulleet postissa  ja rusetitkin vielä, eikä ole yhtään laitettu blogiin. Mutta onhan tässä nyt yön ja päivän ero, Tallinassa Röllillä oli vastassa vaan yksi Cimillan hurmaava hännällä ja  Vilnassa kaikki muut oli narttuja. Maijalla on ollut paljon enemmän kilpailijoita. Odotetaan ensi vuoteen sitä Röllin kuudetta cacibia ja laitetaan se intti sitten esille, ne viisi oli saatu liian lähekkäin.