Laitoimme mammanpojan iltaunien viereen vähän rusetteja eilen illalla. Ei me pokaaleja, kun ne on niin kovia kapineita.1016054.jpg Siinä nyt on muistoja keekoiluista, erkkarin, voittajanäyttelyn, cruftsin historiallisen retken ja parin ulkomaanmatkan koristeet. Komein rusetti joka toimii viikunanlehtenä, on luonnonlahjoilla ansaittu JulkkisaginSM-2006. Parhaista töistä terapia- ja kaveri- ja vanhustelukoirana ei rusetteja jaeta, mutta niistä tulee aidoin kiitos ja parhaat muistot.

Ensin oli huviteltu katsomalla youtubista hollantilaisen setä Karin tanssivideota ja kyllä sieltä kantautui korviin tuttu haukku ja se sai sukulaisten vastauksen. Ihan tuttu ääni ja niin paljon Bonzonomaisia juttuja, kahdella jalalla kävely ihan liiankin  tuttua. Sen teki Bonzo keittiössä aivan kuten vaari Viking aina, kun tiskipöydällä oli ruokakupit valmiina ja jotain tuoksuvaa  ekstraherkkua päällimmäisenä. Heitä oli silloin viisi Viking, Lilli, Cowboy, Piika ja Bonzo, kupit laitettiin lattialle aina vähän erijärjestyksessä. Nimi kun sanottiin, se oli sen koiran kuppi. Nyt on talossa yhteensä 7 viking- cowboy-bonzo-linjalaista ja heillä Mamma Jännä. Voi muistoja ja miten toivomme että näillä kaikilla on edessä yhtä pitkä ja arvokas koiranelämä. Pienet treenaa laatikoiden yli hyppelyä ja nyt tiedetään että rata on myös purutekniikalle mainio haaste.1016065.jpgEhkä saadaan naamakuvia kustakin veijarista kun isiRollen serkku Nuuskamuikkunen lähetti emäntänsä sukulaisvierailulle ja  Millalla oli tilaisuus napsia parempia kuvia kuin tämä emäntä tässä saa aikaan. Makeat kotimaiset kyllä osaa jo keekoilla kameralle. Ja Milla kykyjenetsijänä väitti,että Tilitalitittan on agi-tyyppiä. Taijalle on kylläkin ehdotettu tanssiuraa, sillä parhaat kiemurat siihenkin voi opettaa kovin varhain.

Tänään on käyty uudelleen Youtuben kinossa ja katsottu Jännän vävyn Blazen tanssia ja paria ruotsalaista videopätkää. Varsinkin 15-vuotias Ruotsin tätijöötti teki  suuren vaikutuksen. Kyllä siellä oli nyt jo myös tuttu unilaulu ja toivomme että pian tulee lisää suomalaisia mukaan. Hakusana on swedish vallhund tai västgötaspets. Hauskaa, että uusien pentujen kotiväessä on tuota nörttitaitoa, kiva yllätys että Umanoma Aatuutilullaa on eka suomalainen tämän rodun juutuubikoira. 1016100.jpgTämän Päivän PYSTYkorva on JIPI, jonka Oikea Korva on jo niin Spets kuin vain voi. Toivotaan ja uskotaan, että vasen nousee huomiseksi, kun on isiRollen 6-vuotispäivät. Pikkuisäntä pyrkii ritilän toiselle puolelle ja niinkuin tytöt jo pari päivää ovat ehdottaneet, varmaan huomenna sekin riemu koittaa että maailma laajenee. Tämäkin yritys olisi pienellä odottelulla voinut onnistua ylitykseksi, sillä isotyttö Lulu tuuppii veikkaa takaapäin tavoitellessaan terhakkaa töpöhäntää. Pitää vielä keksiä kaappien alle pahvilaatikoita, ettei sopivia luolia keksitä käyttää nukkumapaikkoina. Tarkoitus olisi kumminkin vielä käydä nukkumassa pentukammarissa, jossa vessan paikka on opittu ja hyvin käytössä. Siellä piilot on jo tutut ja mutkikas ja mäkinen  monitoimirata sujuva.