Hyvä oli matkusteluharjoitus lääkärireissulla. Nyt lähdettiin  koko konkkaronkka, mamma myös, Kontulaan sunnuntaina. Mukana oli paljon tarpeellista tavaraa tuomaan pesän tuntua. Peppi oli varsinaisesti muuttamassa, mutta kaikkihan me lähdettiin. Lapsuusystävät Saila, Janika ja Pinja tulivat aamulla moikkaamaan ja toivottamaan hyvä matkaa.1071311.jpg mutta lenkkarin naruja ei ehditty availemaan kun piti kiitää verannalla estaas. Ei me sitä lunta sitten saatu vielä pentukodissa .

Kömmittiin innolla lentoboksiin ja melkein Jipi komenteli, paa se auton ovi kiinni,että päästään matkaan. Pepin emäntä Taija ja hänen vanhempansa olivat hakemassa ja matka hurahti nukkuessa.1071314.jpgOltiin rauhallisia ja arveltiin,että jotain jännittävää on odotettavissa. Äiti oli mukana ja hän kävi heti katsomassa kolmannessa kerroksessa Pepin uutta kotia ja lasitettua parveketta, johon ensin vietäisiin kaikki omat tavarat. Judovyö, keekoilupöytä, solmunaruja, kolmelle purutikut ja possupuruluut, iso puruluu,kolme omaa peittoa ja halinallea ja matto ja toinen  matto ja pikkureki ainakin. Kun ritiläovi avattiin, emme ollenkaan menneet mamman tissille, vaan suoraan katsomaan omia tavaroita, oliko muuttokuormassa kaikki tarpeellinen. Parvekkeelta pääsi vaudilla isoon huoneeseen ja takaisin ja sitten keittiöön, jossa oli A-piimä ja vesikuppi vierekkäin. Käytiin hörppäämässä pikkudrinkit ja leikittiin ja testattiin kaikki petipaikat, Peppi kävi keittiössä useasti, kun ihmiset oli kaffella, uusi emäntä tarkasti olihan kaikki hyvin . Päätettiin kutsua Lulua sisäköksi ja Tittaa apupiiaksi näiden kahden viikon aikana, jonka he viettävät lomaa Pepin emännöimässä talossa. Sitten saatiin vielä iltapäivän sapuska, maukas karitsanlihamakarooni ruoka pentuajan ihmisäidiltä, joka jätti Taijalle lainaksi  Millan tuoman ranskisvinkulelun, jolla pentuja on kutsuttu syömään. Se on hyvä vellikello ja  se on tässä hyvin kuvassa mukana.1071322.jpgTitta apupiika vaan ei näy kuvassa, hän varmaan on jo kattamassa pöytää. On meille sattunut yksi iglukin mukaan, sitä on kiva pöllyttää ja käyttää tyynynä. Ehkä Peppi pienimpänä perikin sen lapsuuskodista. Ulla ja Jipi ovat eniten ranskisten perään, ihmisen toisessa kädessä onkin possunnahkaluu, jota Peppi ja Lulu hamuavat.

Mamma tarjosi lopuksi vielä pienet huvitutit kaikille, kolme tyttöä meni nukkumaan uusiin paikkoihinsa ihan tyynesti. Kotiutuminen oli sataprosenttista.1071354.jpg

Sitten laitettiin pienempään kuljetusboksiin hyvin väsyneet Jipi ja Ulla, kun Lilin perheen vanhemmat tulivat hakemaan meitä Vantaalle. Jännän hoitopaikka matkan ajan on tyttären luona ja nyt mentiin näyttämään Lilille ja pojille pikkusisko ja pikkuveli. Lili tulee keskiviikkona hakemaan sitten mammansa lomalle. Jipi ryhtyi heti tekemään Vilhon kanssa ystävyyttä, mamma löysi Lilin puruluun , jonka Ulla sitten otti hetkeksi jyrsintään.

Kotiintullessa sisko ja veli nukkuivat vielä sikeämmin ja iltaruokailun jälkeen oli patterit niin loppu että vasta 7 aamulla herättiin kaikki. Isot pojat eivät ollenkaan ihmetelleet, että porukka oli pienentynyt,

Soitettiin Taijalle ja kaikki oli niinkuin tytöt olisivat jo pitkään asuneet vaihto-oppilaina melkein ulkomailla. Peppi kuulemma avaa oman blogin kunhan ei facebookia, joten

http:// hopsulahei.vuodatus.net

varmaan aika pian  kertoo miten Gothic Harmony Sisters laulelee. Taijalla on kyllä mammalomaksi kotitöitä, kun työnantaja suostui etätyöhön, joten blogi ei ole ainoa konehomma.

Kuvassa viisikko testaa Taijan huumorintajun alkajaisiksi parvekkeen lattialla, kyllähän tuosta käsittelystä työvire paranee..1071367.jpg

Maanantaina Jännä lähti Inkooseen viemään Rollelle myöhästynyttä isänpäivä- ja varhaista joululahjaa. Ulla tuli mukaan Jipin muuttokuormaan, jossa oli isin tuoma peti, soiva baby-lelu, josta Jipi kovasti tykkäsi, jalkapallo isin nimen kunniaksi, pari tuttua laatikkoa keekoiluun,halinalle ja peitto, ainakin nämä tärkeät. Lapset matkustivat pikkuboksissa ja kaikki sujui kuin ammattituristeilta.1073304.jpgTultiin isin luo ja lapset ihailivat isiä, isi ihäili äitiä ja kaikki oli onnellisia. Peti laitettiin keittiön pöydän alle ja Jipi ja Ulla ryhtyivät leikkimään Rollen lapsuuden leluilla. Jännäkin mantrasi nallen ja muumin kanssa. Jipi siemaisi A-piimää, samoin Ulla. Oli rentoa ja mukavaa jättää poika isin hoiviin, ihan tarpeeksi isä ujosteli poikaansa  ja poika mielisteli isäänsä.1073314.jpg Oltiin sitä mieltä,että Rolle tajusi lapset omikseen, koska Jännä ne hänelle toi katsottavaksi. Hienosti on töpö periytynyt ja punainen väri, vaikka nyt poika sattuu olemaan harmaa ja töpönkohdalta vähän eri mallia kuin isi.1073321.jpgUlla leikkii lelulla ja rauhoittaa isin tunnelmia. Ei me kaikki tänne jäädä, Jipi vaan jää että saat kaverin. Kotimatkalta soitettiin uuteen kotiin ja kuultiin,että Jipi nukkuu petillään ja mitä tekikään Ulla. Hän harjoitteli perjantain matkaa varten nukkumista lentokassissaan auton lattialla.

Tultiin kotiin ja tyttö ryhtyi prinsessaksi, saa olla nyt ainoa pentu viisikosta, joka kiipeää tuoliin mamman kanssa, nuolee korvia  Jullen kanssa ja lähestyy pelotta mutta rauhallisesti toista isoaveikkaa Rölliä.

Nyt mennään nukkumaan niin että pieni on isojen kanssa ja petejä on tarpeeksi. Näinä päivinä ennen matkaa tyttö saa nauttia tämän  perheen pikkuisena olosta 100%. Kun pieniä oli viisi, 1073336.jpgjokainen oli aina vaan yksi viidestä. Nyt on hienoa olla ainoa, ihan kuin  olisi tullut uuteen kotiin, monen reissuun päätteeksi. Hyväätreeniä on retket olleetkin, oma koti on tosi kaukana. Lentokoneolot vähän jännittää ihmistä, yli 8 tuntia New Yorkiin ja sitten yli 6 tuntia San Fransiscoon, pentu aina kassissa lattialla. Mutta sen jälkeen uusi ihmisäiti laulaa AATUUTILULLAA ja ollaan autossa Jasper-veikan  ja ihmisten kanssa, ekaan vieraspaikkaan menee vähän yli tunti, siellä ollaan pari päivää . Sitten mennään isosisko Maijan luo, siellä on koiria sitten yhteensä 7, vähän niinkuin laspuuskodissa. Se mahtaa olla riemua. Ulla on siellä yhtäkkiä ihan jotain muuta kuin Pentu, hän on Tätikin Maijan pojalle Frodolle.