Olipa uutinen Helsingin sanomissa tänään: "Goottien matka tyssäsi talutushihnaan" . Sen luettuani päätin että käytän edelleen rodustani  lempeämpää ilmaisua Jöötti, koska nämä muotiGootit saavat aikaan kummallisia uutisia. PoikaGootti oli laittanut tyttöystäväGootin kaulaan talutushihnan ja bussikuski poisti heidät autostaan turvallisuussyihin vedoten. Sattui Englannissa ja urospuolinen selitti naaraan olevan niin eläimellinen ja hän hoitaakin tätä  kuin lemmikkiä. Ja naaras oli itse ehdottanut hihnaa "luottamuksen merkiksi". Kuvitellaanko me väärin, kun luullaan, että luottamuskoira kulkee ilman hihnaa.

Ollaan keksitty kyllä lisänimitys omillekin , ne ovat nyt OrtodoksiJööttejä, kun kahdella on rodunomaiset retinat. Juhlimme tässä hevosadressin 23400. allekirjoitusta ja pientä valonpilkahdusta taivaalta, hivenen lumista maisemaa ja muuten vaan iloista päivää, kun pikkulikat päätti kevättöiden alkaneen puutarhasssa. Omppupuuta karsitaan tyven vesoista touhulla ja kun mustaviinimarjapensasta koulutetaan, hengitys tuoksuu paremmalle kuin saman marjan vahva tee.1236572.jpgLulu töissä, etuhampaat on vaihtuneet, poskihampaille on järjestettävä nyt lähtöä edistävää jumppaa.1236578.jpgTitta viimeistelee ja pian runkojen välitse pääsee hyppäämäänkin ilman että risut kiusaa vatsaa. Ihan kivaa tämä valkoinen matto pitkästä aikaa, mutta niin vähän sitä on, ettei lumiukkoa saatu aikaan. Kevät tulee, tintit laulaa ihan oikeata titiä jo, tyy tulee varmaan ajallaan.1236597.jpg

Rölli ja Jännä suorastaan ottavat aurinkoa, kun se viimein tuli taas  käymään. Julle jaksaa leikkiä siskojen kanssa naudannilkkahippaa ja sunpasmunpas-kinaa.1236609.jpgSaadaan nauttia edes hiukan talvisesta olosta, vietetään höpsötystä ja hulinaa päivän valoisimpaan aikaan ja odotellaan uusia seikkailuja. Koiramme-lehdessä lukee, että jööttejä on vuonna 2007  syntynyt 147.  Olemme etuoikeutettuja, kun ei meitä tehdä tuhansia, mutta suurin pentumäärä tätä rotua tämä Suomessa on. Pentumäärä on kaksinkertaistunut 10 vuodessa. Toivotaan, että kaikilla vanhoilla ja uusilla  on hyvä koti ja kivat ihmiset. 1236637.jpgJa vielä mukavia TÖITÄ! puuhaa ja ystäviä ja reissuja ja kavereita ja sukulaistapaamisia ja koulua ja harrastuksia. Oikeata koiranelämää, ihmisten ja eläinten kumppanina.