Maanantaina Titta käväisi kaupoilla ja kyllä oli reipasta meininkiä. Osti Mustista ja Mirristä poronluita, joita meillä1250277.jpgei ennen ole maistettukaan. Pet Pointista hän osti  keksejä, kun siellä oli niiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon niitä. Oikeastaan oltiin etsimässä autoiluun sopivaa pientä kangaskoppia, muttei löydetty kummastakaan kaupasta. 1250302.jpgAivan mainiosti kauppareissu toimi itsenäistymiskurssina,  Titta oli ekaakertaa yksin poissa kotoa ja Paikka-toive toimi näin hyvin, kun ihminen  maksoi tuliaisia. Mikäs tässä on ootellessa, kun on takki petinä ja kivoja leluja hyllyt täynnä.1250313.jpg

 Tiistaina oli vielä kivempi päivä, sillä vaikka oli harmaata, Rollen emäntä Mocki haki Jännän ja tytöt kyläilylle Isin ja Jipin luo Inkooseen. Ajateltiin, että heidän tarhansa ei ollut ihan vielä sulanut lumettomaksi eikä sade ollut lammikoittanut  leikkipaikkoja. Oikein arvattiin, harmaapäivä vaan ei ollut otollinen kuville, mutta  dokumenttia saatiin.

Kaikki kerralla kuvassa, eikö se ole riittävä perhekuva. Lulu ja Jipi olivat kuin kaksoset, koko ajan yhdessä ja Titta seikkaili kaikkien kanssa. Äiti pitää vähän silmällä naapurin ikkunaa...1249930.jpgJipi on jo komea nuorukainen ja Isi on hänestä ylpeä. Hampaat ovat vaihtuneet samaan tahtiin kuin  siskoilla ja töpö on näyttävämpi kuten jo pentuna. Lapsuusajan ystävyys on helppoa pitää pysyvänä, kun pidetään säännöllisesti sukutreffejä. Rolle on lastensa kanssa ihan yhtä herttainen isukki kuin Bonzo ja Cowboy aikanaan omilleen. Kiva nähdä miten geenit periytyvät, isäntaidot ainakin. Ja samanlaista isällisyyttä esittää Rölli pikkusiskoille kotona, Julle on enemmän veikka ja leikkikaveri. Lapsilla oli Isin ja Jipin  isolla aidatulla pihalla  paljon tutkittavaa, tässä punainen kettu löysi luun ja harmaat sudet ovat lähestymässä. 1250032.jpgPihatarhassa on komeita sammaleisia kiviä ja naapurin koirakin näkyi ikkunansa takana haaveilemassa mukanaolosta perhekokoontumisessa. Leikittiin ulkona ainakin puolituntia ja sitten puuhasteltiin sisällä vielä toinen samanlainen tuokio. Kuivia leipiä syötiin, tutussa sinisessä tunnelissa painittiin ja välillä saatiin pari välipalakeksiä, juotiin A-piimää  päälle. Huilimaan ei ehditty. Äiti katsoo vesikielellä jääkö yhtään.1250050.jpgJipillä on jouluaiheisen kynnysmaton peittämä keekoilulaatikko perintönä lapsuuskodista ja samanlaisen Titta ottaa mukaansa, kun ensi viikonloppuna lähtee omaan kotiin.   Titta ottaa mukaan myös pienen autokodin, joka käytiin samalla reissulla ostamassa Lohjan Mustista ja Mirristä. Äiti pääsi kauppaan ja tytöt odottivat autossa Jipin häkissä. Sininen huvila on pieni, mutta kyllä se lyhyillä automatkoilla on turvallisin paikka aluksi kunnes hankitaan oikeat turvavyövaljaat. Niissä pitää tytön olla jo vähän isompi tyttö, ettei ihan minikokoa tarvitse ostaa.1250098.jpgTitta harjoitteli heti illalla ylpeänä uutta matkakotiaan ja varsinkin  kattoikkunaa.Kyllä Lulukin itsensä boksiin mahdutti, on se niin kiva. Mutta sitten tuli tosiväsy kun iltaruoka´oli nautittu. Näin nukkui Lulu jalat taivasta kohti  pientä vipinää kintuissaan.1250158.jpg

 Titta nukkui pikkuhaukku-unia nähden työpöydän alla ihan selvästi päivän tapahtumia kerraten. Pojat ihmettelivät visiitin rasittavuutta, kun kukaan ei leikkinyt heidän kanssaan.1250173.jpg Ja kyllä mammallekin uni maistui, pojat jo kyselivät, miten pitkällä lenkillä äiti ja tytöt olivat käyneet, kun noin simahtivat.1250191.jpgSitä ne perhejuhlat saa aikaan, pehmeitä ja pitkiä unia hauskanpidon päälle.

Tänään olisi ollut  Lulun vuoro lähteä itsenäistymisretkelle Nummelaan ja käyskennellä Mustin ja Mirrin ja Pet Pointin käytävillä niinkuin  sisko Titta maanantaina. Mutta nyt oli niin hurja keli, että mentiin vaan ihmisporukalla ja tultiin ennen lumisateita kotiin. Yksi hauska juttu Nummelassa kumminkin sattui, omaihminen sai tavata parkkipaikalla taas kaksinkertaisia serkkuja, Jullen serkku Hakke Hollannin suvun kautta ja kaikkien Jännän lasten serkku, siskontyttö Lava. Kuvassa heillä on asiaa kaupaltapäin tulevalle isolle sekarotuiselle koiralle. Jonnan söötti jööttipariskunta lenkkeilee harjulla vapaana, mutta sivistyspäivinä keskustassa1250254.jpgautoja ja ihmisiä katsomassa.

KUN nyt  tulis sitä lunta joka pysyy niin kutsuttais Nummelan serkut kotiin leikkimään.

 Nyt sataa vettä, se tietää sitä että huomenna on tarha liukas ja tiet vaaralliset.

Mutta yksi suuri askel otettiin hevosasiassa tänään, MTV3 palasi aiheeseen ja varmaan 26600 nimeä saa adressissa seuraa.... Hienoa, 12.2. pidetään Ruskeasuolla Kilpatallilla tiedotustilaisuus ja sitä varten ostettiin tänään miniheppapipareille taikinaa.