Kiva kun vähän pakastui, ,kun saatiin lauantaina Lili-sisko kylään. Hänellä oli kivoja uutisia, häntä haastatellaan "arjen sankarina" kuulokoiratöistä ja palvelutalon lemmikkikoiran puuhista oikeaan kirjaan. Se sopii,  esiäiti Lillikin sai oman luvun kirjassa Koirat kirjoittavat, oma rotu tulee tutuksi ihmisille, jotka rakastavat koiria ja koirakirjoja. Vilho saa olla ylpeä koiransa edistymisestä, taitavat mennä aika pian jo taidontarkastukseen ja Lili saa työliivin. Lulun ja Lilin kokoero ei ole enää kovin iso, punainen nuttukin pruuvattiin ja toivotaan pakkaskelejä, että Lili pääsisi sitä käyttämään vielä tänä minitalvena. Lululle sitä puetaan kylmiin tilanteisin niin kauan kuin se mahtuu, mutta todennäköisesti tiukkaa tekee aika pian. Tässä suurperheen äiti ja kolmen pentueen marjat, kakkosesta Lili ja Julle, kolmosesta Lulu ja ykkösestä Rölli.1301506.jpgLili ja Lulu leikkivät kuin villitkakarat ja Jullea vähän harmitti, hän on aina saanut vehdata siskojen kanssa yksitellen. Nyt näistä lullukoista tulikin ihan kaksoset ja oltiin niin  "ei me leikitä poikien kanssa" tyttöjä.

Sunnuntaina tuli Titta perhevisiitille ja silloin sai Jullekin puuhailla juoksukisoissa ja putken läpiajoissa mielin  määrin. Pikkutytöille hän on aina ollut se isoveikka., joka  jaksaa leikkiä, vain Onni on vielä enemmän pikkusiskojen leikkikamu. Veikat pitivät Tittaa  hyvänä ja kiva onkin, että hän asuu lähellä Veikkolassa eikä perhevisiiteille ole pitkä matka. Ulkopöytä tuntuu jo vähän pieneltä, kun perhe kasvaa. Pitääköhän1301691.jpgtuoda tarhaan isompi pöytä, joka nyt on hiekkakasan vieressä punaisen mökin takana. Siitä mahtuisi isompikin joukkue katsomaan sekä tielle että ikkunasta sisälle.  Pihalla oli ihan pieni kerros uutta pehmeätä lunta ja se olikin siistiä, sillä vähän väliä oli jompikumpi tytöistä selällään.

Sisällä kuvattiin punaiset koirat Inkan ja Tuulin kanssa ja juteltiin kaikesta mitä he Titan kanssa ovat harjoitelleet. Silmät, nenä, peukku ja pikkurilli-leikki sujuu, Titta ei ole jyrsinyt mitään luvatonta ja yöt hän nukkuu yläkerrassa, kun perheen makkarit ovat avoportaitten päässä alakerrassa. Pentutreffikurssi Eläinkoulutuskeskuksen hallilla sujuu hyvin ja colliepoika Hugo on hämmästellyt kuinka lujaa Titta juoksee. 1301845.jpgSe TÄRKEÄ

UUTINEN tänään on hammasjuttu: Titalla oli kolme kulmuria jo tipotiessään ja vain yksi tallella, kun hän tuli tänään lapsuuskotiin. Ulkoleikkien jälkeen tytöt kinasivat sisällä karatevyöstään ja siinä oli monta punaista merkkiä kun sen kanssa oli hetki leikitty tug-of-war. Lulun molemmat alakulmurit jäivät siihen tuokioon ja Titan viimeinen myös. Nyt odotellaan että poronluujyrsintä irrottaa Lululta yläkulmurit ja päästään naskaleista lopullisesti eroon.. Aika kuluu melkoista ravia ja laukkaa, vastahan nämä olivat pikkulikkoja. Muutaman päivän päästä ollaan 5 kk ja jos ollaan Lilin nopeita kypsymään, juoksukin voi tulla jo 7kk iässä. Toivotaan kumminkin, että se tulisi vasta vuoden vanhana niinkuin äitiJännällä ja jenkkisisko Maijalla. 1302178.jpg

Veljien vuoksikin olisi parempi, jos juoksut eivät häiritsisi leikkejä liian pian. Hyvin ovat tytöt kasvaneet ja kehittyneet sitten pentukammarin. Titan komeat pussihousut näkyvät hyvin tässä painimatsissa, jota erotuomaroi Julle.