oli tämän päivän kampanjalaulu, kun Tikkelistakkelis kohtasi pitkästä aikaa tuomari Tapio Eerolan.

Julle tahtoi piffata Tiukun kotikaupungin näyttelyyn , kun ei oltu pitkään aikaa tavattukaan. Kauniiden ja rohkeiden tyyliin Tiuku oli veli Röllin ja kotiveli Onnin kanssa Tallinnassa ja pikkuveli Julle päätti pitää puoliaan. Onhan Tiukun hänen matkatoverinsa varhaiselta Vilnan matkalta.

Julle vartioi toista matkakumppaniaan Tumppia, kun Inka meni autoa parkkeeraamaan. Tulee laumoittain isoja koiria pihan  täydeltä ja Olle on kuin vartiosotilas tai passipoliisi: Minä vastaan huomisesta, minulla on Vauva!1377546.jpg Sisällä hallissa Tumppi sai sitten  oululaista  akateemista moneenkertaan koulittua syliä ja halia Tuijalta, Karkki ja Maija olivat boksissa piilossa, ettei käynyt kateeksi. HaltijaKummitäti Maikku tuli parahiksi huoltojoukkoihin, kun Tumppia alkoi Pirkkahallin hälinän ja haukun keskellä nälkäkin vaania. Äiti oli taas hakemassa häkkejä Tiukulle ja Onnille, tanssikavaljeerikin tuli imemään hallinhulinaa iltapäivän esitystä varten.1377784.jpgRaviohjastaja tässä kummankin käden taitoja vaativissa hommissa.

Julle esiintyi kehässä ammattilaisen tyylillä ja antoi haukkujien haukkua osallistumatta keskusteluun. Nuorten urosten kakkonen oli keekoilun tulos, mutta sehän ei ollut meidän taikomisten kohde.Tärkeintä oli saada Tiukulle tänään TULOS! joka vauhdittaa tittelien metsästyksessä. Harva tyttö kerää suoraan cacibeja eli kansainvälisiä serttejä, Tiuku on omaa laatuaan ja erikoispakkaus. Liettuan ja Eestin retkien  tuliaiset saivat ekan kotimaisen cacibin rusettijonon  jatkoksi.

Aarretta ooteltiin ja aarteeksi tuli valkoinen rusetti ja kunnon pokaali , hurraa Tiuku! Maikku kyyti Jullen junalle, joten lopullinen tieto tuli junan lemmikkivaunuun , jossa Jullella oli jo kaksi uutta tyttöystävää. Venäjältä tuotu sakemanni  Dzhesi on 1-vuotias kaunotar  matkalla Tampereelta Riihimäen kautta Lahteen ja sieltä Joensuuhun. 1377590.jpg

Shipperke Miskaa ei heti edes havaittu, hän oli tehnyt niin runsaat lenkit , että uni maittoi omistajien istuimen alla. Miska piristyi ajoissa ennen  Pasilaa, josssa jäimme pois ja ystävyyden kruunasi Jullen kehänamien nautinta.1377618.jpgJunamatka on mainiota  reippaustestiä, me tulimme niin myöhään laiturille, että nousimme ihmisvaunuun ja kuljimme monen puhisevan oven ja liikkuvalattiaisen vaunujenvälin kautta lemmikkivaunuun. Julle kulki päättäväisesti  Eteen-käskyllä elämänsä ensimmäisen junan melkein häntäpäästä keulaan, lemmikkivaunu oli ekana veturin takana. Kohtelias nuorimies kantoi ison kassimme etsiessään kahvilakärryä.

Tampereenretki onnistui täydellisesti. Julle sai viikonlopun  hemmotteluloman yksityiskoirana, oli hotellissa salonkikelpoinen vieras ja nautti tamperelaisella -lumisella! -iltalenkillä sekä vesimassojen musiikista että ambulanssin ujelluksesta. Ja Tiukulle saatiin taas sulka hattuun. Mihin tähtiin me vielä lennetäänkään näiden tyttöystävien kanssa?