Tulevan vuoden hyväolo on taattu, kun tänään saatiin virpojat ja varpojat pihaan. Perinteet on hienoja ja noidat paranevat vuosi vuodelta: Koiraperheen terveys ja tuoreus on taiottu heti aamusella.1380305.jpgOnneksemme pakkanen ja pieni lumimatto siivosivat savisen pihan, mutta silti ei vielä porttia avattu.  Noidat joutuivat lentämään luudalla aidan yli. Tässä lähtöselvitystä suunnitellaan:, virpomisvarpukori on turvatarkastettu ja lentovirkailija1380325.jpgLulu tutkii silmäkontaktilla henkilöllisyydet. Noidat kumminkin esiintyvät salanimillä. Paitsi nuorin lajissaan, ystävämme Hilja, joka tuli pilkut poskillaan oikean kahvipannun kanssa  ja tuli peremmälle. Taikomista toivoivat kaikki kilpaa. Loru menee sujuvasti 1380353.jpgja äiti vähän kuiskaamalla auttaa. Hilja on harjoitellut kotipiirissä jo viime vuonna, mutta nyt laajennettiin reviiriä ja käytiin jo naapurustossa.  Meillä oltiin kovin otettuja, kun saatiin upouusi virpoja, Lulu varsinkin halusi syödä varvuista kissantassut. 

Eilisestä Tampereen näyttelystä saatiin hauskaa postia, kun corgiInka lainasi meidän sormimerkkihoukuttelut kehään showtähdelleen Akulle. Jotkut tuomarit haluavat nähdä matalan koiran selkälinjan ilman sitä 90 asteen kulmaa, joka ylös tuijottaessa väistämättä vääristää rakenteen.   Ollaan iloisia siitä että vanhakin voi antaa  jossain asiassa vinkkejä ja onnitellaan taas Akua perheineen. On kiva tehdä namitonta trendiä, jossa 1380475.jpgkoiran asento ei riipu hihnasta. Ekan kerran näytin esivaari Vikingin tällä tyylillä erkkarissa 1993. Ainakin meikäläiset tasapainoiset viking-linjaiset voi esittää rennosti. Ja Aku on samaa sivistynyttä porukkaa, vaikka onkin mahdollisimman kaukaista  historiallista sukua.

Kun oli saatu hyvänterveyden toivotukset tulevalle, Mamma Jännä kävi kirkolla ja tuli parin tunnin päästä kotiin ihan pikkuisen väsyneenä, mutta pian virkkuna ja valppaana. Kohdunpoisto tehtiin samassa aikataulussa kuin kantamami ykköselle, 7-vuotiaana. Ja Mamihan eli sitten vielä reippaat kymmenen vuotta äitinä ja isoäitinä. Kauniit ja kiltit lapset on tehty, nyt kantanarttu kakkonen ryhtyy rennosti nauttimaan näyttelyistä  ja elämän suloisuudesta.  Omien lasten  ja ystäväkoirien kanssa voidaan vähän reissata ja showata.

Poikia ei häiritse mamman hormonitoiminta, mutta onhan täällä tuhtityttö Lulu, jonka juoksu hurahtaa ties kuinka pian veljien tietoisuuteen . Toivomme, että Lulu aloittaisi vuoden iässä niinkuin äiti ja isosisko jenkkiMaija. Toinen isosisko Lili, ahkera kuulokoira, aloitti 7kk.n iässä ekan juoksun ja steriloitiin työkoirien tapaan sen jälkeen. Meillä on kokemusta siitä, että steriloida kannattaa terveenä ja reippaana, silloin saa sananmukaisesti  lisää terveitä vuosia. Vaikka esimerkkejä on vain kaksi, Mami 17v ja Piikalikka 16,3 v, kyllä niihin voi vedota. Terveys on kiva matkakumppani kun vuodet vierivät ja askel hidastuu.

 Eläinlääkärit joutuvat aina vaikean tehtävän eteen kun vanha narttu tuodaan märkäkohtupotilaana huonossa kunnossa leikattavaksi, semmoisen käynnin me haluamme välttää. -

Vähän vaan etujalkaa piti putsata, sitä kohtaa, josta nukutustippa meni ihon läpi  ja vähän hajuja sen läheltä.1388433.jpgEkaa kerta aon käytössä Tallinnasta tuliaiseksi tuotu miniämpäri, jollaista teki mieli tuoda jo jenkeistä, mutta eihän tuommoinen matkatavaroihin mahtunut.  Se ja muita jenkkimatkan vanhoja uutisia pitääkin laittaa nyt kotisivulle  pakettiin, kun Koirat-lehden, ASB-lehden ja Suomi- USA- lehden jutut ovat ílmestyneet.