Onni tuli kyläilylle ja ylpeä äiti mekossaan oli onnellinen visiitistä, mutta kyllä sisko ja veljet halasivat ihan aluksi eniten. Onnin vyötärö oli taas vähän kadoksissa, kun tiibetinmastiffiveikkansa Otso jättää omaa ruokaansa pienemmälleen. Leikki sujui ja paljon oli Lulukin selällään, mielisteli veikkaa ja juoksivat kahdestaan ympäri pihaa ihankuin piiloon Jullelta ja Rölliltä.

1411040.jpg Anulla on mamma ja poikia koirien sohvassa erinomaisen rusettisäilön kyljessä. Lelulaatikko lattialla taitaa olla selvemmässä järjestyksessä kuin palkintokaappi, tutkii ja toteaa mamma. Mutta kun Onnikin on erinomainen Fin RVA eli suomen ruokavalio, ei noita rusetteja viitsitä järjestykseen laittaa, mammankin tärkein titteli  on ÄITI.1411094.jpgMamma saattaa hakea vielä1411079.jpgpari rusettia, jos pojat lähtevät ulkomaille ja tyttöystävien tarvittavat rusetit on jo hankittu. Mamma voi matkustella ihan omaksi huvikseenkin kukatietää, suurperheen äiti ansaitsee omaa aikaa ja yksityisloman, siitä on jo puhuttu vuosia keski-Euroopan ystävien kanssa. Huilitaan nyt ja otetaan hienon daamin rooli. Ei me kaikkia viitsitä Baltiaa kauemmas viedä, mutta Jännää odotetaan sekä Sveitsiin että Belgiaan ihan vaan turistimatkalle.

 Tänään oli tarkoitus lähteä Lulun kanssa Vantun kumppanina Kemiöön avustajakoirakoululle vähän testaamaan  lahjakkuuksia, mutta lumisade odotettuna tapahtumana olikin tieliikennettä haittaavaa sorttia. Mennään paremmalla kelillä, nyt keksittiin extempore  kansalaistaito- ja urheiluharjoitusta. Mentiin yhden naapurin takapihan pitkille portaille kokeilemaan kahta vihjesanaa. Eka oli ETEEN! ja se onnistui heti.1411142.jpgPortaat oli pitkät ja lumiset, mutta ei se menoa haitannut, sana on opittu ja nyt se osataan. Ja pysähdyksen jälkeen alas saa tulla sanalla TÄNNE, tietysti. Vauhtia oli vähän liikaakin, ehkä se oli hassunhauskaa.1411165.jpgSiinä naapurissa on hyvin ujo kissa, joka ei ollut tassunkuviaan lumeen laittanut, kun ei käy ulkona huonolla kelillä. Katit on hemmoteltuja, sanovat koirat. Urheiluista palatessa hämärä iltapäivä ei hyviä kuvia salli, mutta uusi tuttava Retku tavattiin ja  moikattiin. Tällä isillä on kotona poika ja tytär Lulun ikäluokkaa, mutta kaikkia kolmea ei lenkitetä yhdessä. Kyllä me ne kaksoset vielä kohdataan ja saakin olla kirkkaampi ilma.1411236.jpgPäivästä teki hauskan vielä se, että Kaapelitehtaan ryhmävoittajan amerikanakitan kasvattaja pyysi meiltä tietoja pennun lentämisestä Atlantin taakse. Kerrottiin  miten kolme matkusti boksissa ja ruumassa 2004 matkatavarana ja miten yksi matkusti matkustajana 2007. Kaikki matkustelu meni hyvin. Ekan reissun mieliharmit tuli meilitse Suomesta, mutta kokemuksena nekin oli omanlaisiaan ja tallella kaikki kasvattajakansiossa. Muistelmiin tarvitaan ikimuistoisia asioita, yllätyksiä yllätysten vuoksi.

Illan tv-uutiset todistivat sen, että olisi ollut turhan vaarallista lähteä Kemiöön tänään,kun ei ollut pakko.