Jännä otettiin mukaan Turengin näyttelyyn vuoden tauon jälkeen ja olihan mamma ollakseen, kun lapsista vain Rölli jäi kotimieheksi. Ei viitsitä kuormittaa kehiä, kun intti-titteli on ansaittu, ryhmänäyttelyissä on hyvä harjoittaa uuttapolvea ja antaa tilaa tuoreille kyvyille. Lulu esiintyi toisen kerran oikeassa näyttelyssä ja lunasti lupauksensa saada tämän päivän loistokuskillemme, Jännän toiselle omistajalle Helenalle sinivartinen KP-Äitienpäivämalja. Vähän on pentuja kehissä, kun tälläkin kertaa vain tutut bodeneis-pojat ja tyttö ja englantilainen herrasmies Rotsi. Onneksi edes näin monta, sillä Jännä-äiti itse epävirallisissa pentuluokissaan oli enimmäkseen yksin. Mitä kivaa siinä on, ei mitään. Julle-Rop sai Turussa vastaansa virallisessa melkein kymmenen ja Rölli oli vain kerran epävirallisessa pentunäyttelyssä,silloin  viidestä pojasta paras ja Vsp.. Seuraava saalis junioriurosten paras erkkarissa ja sitten JV-05. Ei semmoista poikaa nyt enää kuumalla ilmalla mihinkään Turengin ryhmänäyttelyyn viitsi roudata olemaan ainoa valioluokan uros.  Kannatamme reilua peliä!1543289.jpgTässä Rölli vielä nimeltään Mellinä, vaille vuoden ikäisenä hyväntekeväisyystöissä Lastentaloille, ihan omat kuviot esiintymisessä on silloin kun opettaa lapsia esittämään ja tuomaroimaan. Tämän vuoden pihatalkoot jäi meiltä väliin omien rakennustöiden vuoksi.

  Äiti meni ekaan viralliseen näyttelyynsä juniorina ja sieltä se JV-01 ja eka sertti pomppasi mukaan. Lapset ovat perineet mammalta luontevan esiintymisen ja viihtymisen isoissakin porukoissa. Ja tässä yksi toinen juttu, jopa tärkeämpi kuin mikään muu. Luotettava esiintyminen vaikka kuinka pienen taluttajan käsittelyssä keskellä 5 ja10 ryhmien puuhakasta showta.1543167.jpgTaitavan händlerin nimi on Niko,5v ja hän pyysi mummilta luvan saada taluttaa jööttejä, mummilla oli omassa hihnassa irlanninsusikoira Frodo. Niitä olikin yli 20 ja Lulu ihaili vilpittömästi oman kehämme vieressä esiintyviä pitkäjalkoja. Oman kylätien samanrotuinen vaari ei ollut täällä, vaikka ensin Lulu niin kuvitteli. Julle oli ainoa nuortenluokan uros ja sai luvan kasvaa ja komistua vielä. Jännä oli ainoa valioluokan narttu ja pussasi tuomaria, kun oli niin otettu päästyään taas piireihin. Päivää ennen kaikkien äitien juhlaa, hän olikin äideistä parhain, sillä Lulu tarjosi Rop-maljansa mammalle ja molemmat rusetit kukkasiksi. Tässä Lulun äitienpäiväkortti:1543233.jpg"ryhdikäs 7kk narttupentu,kaunislinjainen pää, tummat silmät, kaunis kaula ja ylälinja, tasapainoisesti kulmautunut, tarvitsee vielä aikaa kehittyäkseen rungoltaan, hyvä raajaluusto ja käpälät, edestak. liikkeessä vielä löysyyttä, sivuliikkeet pitkäaskeleiset tehokkaat, hyvä karvanlaatu, mukava luonne." ( kortin runollisen tekstin takana on tämänpäivän  tuomari Tuula Savolainen).

Nyt odotellaan junioriluokkia kaikessa rauhassa, pentunäyttelyitä on  käyty 4, taskussa 3 ROP ja 1 VSP, 1 RYP 3.  Onneksemme kaikissa näissä on ollut ikäluokan muita edustajia mukana, on saatu ystäviä ja opittu olemaan porukassa asiallinen  showkoira, keskittymään ja tarjoamaan tuomarille parasta. Ei se ole kauneuskilpailua, jos yksin keekoilee, sen kertoo oma äiti, jolla ei ollut seuraa pentunäyttelyissä. Veljet pääsi heti jyvälle urheilusta, molemmilla oli kilpakumppaneita ja silloin voitto jo kertoo jotain olennaista rodunomaisuudesta.