Nurmijärven Perttulassa oli semmoiset lakkiaiset, että oli monta syytä mennä juhlimaan Köntin Hennan iloista päivää. Isovanhemmat ovat rakentaneet pihaan kasvihuoneesta oman tavernan, jonka kattona on viiniköynnösvihreys. Ylioppilaan äiti sai lukioikäisenä omakseen terskinarabiori Patefonin, joka oli 17- vuotiaana liian vanha ratsastuskoulukäyttöön ja sai upeat 10 vuotta Raijan yksityishevosena arvolleen sopivaa elämää. Oman ensimmäisen hevoseni Mistyn ensimmäinen varsa Minkki aloitettiin Messilän maisemissa, jossa ahkera monen lajin kilpaori asui 1973. Tuomet kukkivat ja saatiin ruunikko tähtiotsatammavarsa seuraavana keväänä. Kun mentiin uudelleen Patefonille sulhastelemaan 1980, asui ori jo Putulan perheessä ja saatiin rautias oripoika, joka sai valkoisen nenäpiirron vuoksi nimen Cappuccino. On syytä aloittaa hevosista, sillä....

Ylioppilaan lahja vanhemmilta oli unelmien täyttymys, myös äidin haave, 3-vuotias osa-arabi ruuna Atte. Kelpaa Hennan hymyillä1603872.jpgkun äiti on sitä mieltä,että Atessa on paljon Patea, nyt on säkä 165 ja uskotaan kasvavan vielä. Paten poika Cappuccino oli myös osa-arabi ja 175 säkäinen. Paten tallikaverina oli Putuloilla oman ensimmäisen kuttuni Ingrid Bergmanin tytär Lumikki ja tällä retkellä vietiin myös tervehdys kaverusten lepopaikalle, kolmen kuusen kulmaan vanhalle laitumelle. Kiitos Patefonille kahdesta varsasta ja tervehdys valkoiselle kutturouvalle rusettinauhan kera. 1603889.jpg Pieni patsas on venäläinen niinkuin oli Patekin. Nyt pihaa hallitsevat sekarotu Muusa ja 8 kk ikäinen berninpentu, joka kyllä huili varjossa kun Muusa otti vieraita vastaan ahkerasti.1603896.jpgPihassa on juuri sopiva pikkulammikko, jossa koirat vilvoittelivat, mutta kastumatta pärjäsivät vieraitten  mekot, ravistelu suoritettiin heti vedestä noustua. Hienot juhlat varmaan täplittivät koko Suomen aurinkoisen iltapäivän ja yksi askel tuhansien taipaleella aikuiseksi on ohitettu. Reputtaneille sanon aina: Hyvät kypsyy hitaammin.

Oman pihan  opiskelijat eivät saaneet lakkia, vaan parin sukkia, joka oli kuivumassa ja siitä pudonnut tai pudotettu saaliiksi. Laitoin siis solmuun ihan terveet sukat ja annoin ne tug-o-war- kinaleluksi halukkaille. Julle pitää seuraa toipilasveljelleen Onnille verannalla ja Rölli veikka yrittää olla kohtelias naisväelle, eikä viitsi voittaa heti. 1603960.jpgHän on  kumminkin niin vahva kaveri, että pystyy vetämään peruuttaessaan äidin ja siskon voimakaksikon minne haluaa.1603971.jpg Hiekka pölisee hetken ja asia on loppuunkäsitelty, sukkien uutuudenviehätys kulutettu loppuun. Niin kuuma päivä on, että tielle mennään kävelylle vasta illan viilennettyä. Ihan oikea kesä on tullut, omppupuussa on jo mehiläisetkin töissä.1604033.jpgMutta ei meidän pihassa ole tämmöistä oikeata keijuprinsessaa, joka nähtiin lakkiaisissa Perttulassa. Ei hän tullut fillarilla, ei,  kyllä hän sipsutteli läpi ruohikon oikein tuoreilla askelilla  ja juhlien pienimmillä kengillä.