On luvattu perheen isollepojalle, että hän pääsee kerran kesässä Suomessa näyttelyyn ihan yksityisesti. Ei mihinkään kauas eikä oudoille ulkomaantuomareille helpon nakin toivossa. Kun  tittelit on koossa, on reilua antaa nuoremmille mahdollisuus, mutta kyllä kerran kesässä pitää päästä katsomaan, keitä siellä kehissä pörrää. Etsittiin ajoissa sopivaa ja kiva osoite oli Raisio, josta meillä on Mamin valioitumisreissun kivat muistot. Sinne ilmoitettiin, tuomarina Maija Mäkinen, joka on palkinnut viiden kuukauden ikäisen Mellin Lahdessa pentuna ja antanut sertin nuorukaiselle Jyväskylässä ekassa avoimen luokan näyttelyssä. On paikallaan tietää, mitä nyt vähitellen aikuisesta pojasta sama tuomari kirjaa muistiin. Kotin jäävä väki ei ollut myrtsinä, sillä kuumalla ilmalla ei matkailu ole helpointa ajankulua. Jännä ja lapset  Lili, Julle, Lulu ja Onni jäivät omalle sohvalleen sälekaihtimin varjostettuun huoneeseensa ja Lilin emäntä Hanna lähti kyytimään Isoveikkaa Turuntietä.1769854.jpg Naapuri Pinja aloitti koiranhoitohommat, kun Janika lähti prometheus-leirilleen. Pinja hoitaa ens viikonlopun poikia, kun mennään Jännän ja Lulun kanssa lomalle ja näyttelyihin Kuopioon.

Merliini leiriytyi Handskes tyttöjen Siirin ja Lolan kanssa kilttien basenjinaapureiden lainaaman varjon alle ja tutustui myös suloiseen pentuluokan tyttöön Kiiraan, joka on Cimillan ja kirjoittaa nimensä Quulla. Aika kului rattoisasti kunhan oli ensin tutkittu daamien juoksun läheisyys perusteellisesti. 1769997.jpg Kaikkiaan luettelossa oli 14 jööttiä, harmi kyllä uroksia oli vain neljä, kukin omassa luokassaan ainoana.  Bodeneis juniori, jonka  Lulu on usein saanut vastaansa pentukehissä, oli Pu 2 ja Merliinin perintöprinssi. Kun kaikki nartut oli tarkasteltu, selvisi että sydän- ja kalkkunaystävämme Tiukun äiti Sasu oli narttujen paras. Kaukainen sukulainen, tottavie,  Merliinin sukutaulussa on isoäidinäitinä Justiina, joka on Sasun isän Jokeri-Jonaksen sisko. Mainio juttu, että veteraaninarttu oli Roppi, sillä mehän tultiin juuri muistelemaan Mamin 15-vuotiaana täällä saamaa erikoiskohtelua. Silloin norjalainen tuomari siirtyi kehän keskelle ja taputti suosionosoituksensa, hän kiitti että sai nähdä niin vanhan  kauniisti liikkuvan koiran. Sasulla on vielä neljä vuotta showta edessä, että semmoisen voi kokea. 11-vuotias on ihan pikkulikka vielä.

Merliini on naisten mies, veteraani daami saa mieluusti voittaa, namiakin voidaan tarjoilla, olkaa hyvä vaan!1770046.jpg Helteen paahtamaa tuomaria viivytimme turhankin kauan, kun annettiin ROP-Sasun kuningatar-komennon toimia ja kuvattiin ainoa oikea tapa VSP:n lähestyä hänen korkeuttaan "miten voin palvella"-kysymyksin.1770069.jpgVanharouva taitaa nyökytellä hyväksyvästi, Merliinissä on ainesta hovipojaksi. Näkyy se päivän paperistakin, jospa ulkonäöllä ja luonteella saa pisteitä työhönotossa:

"Komea, raamikas uros, jolla erinomainen sukupuolileima, hyvät korvat,silmät, purenta ja yläosa. Hyvä pitkä rintakehä, lanne voisi olla aavistuksen lyhyempi. Hyvä selkä ja töpönkiinnitys. Liikkuu sivusta hyvin, takaa ahtaasti. Mukava luonne."

Oli hauska päivä ja koettiin, ettei viety keneltäkään mitään, käytiin vaan treenaamassa Englanninmatkaa varten rotujen kirjoa. Tappelevat sakemannit eivät  saaneet Merliiniä ottamaan kantaa, kolme pitkässä hihnassa ollutta akitaa ryntäsi kohti, kun ohitimme . Tyynesti jatkettiin matkaa, eivät päässeet  kiinni saakka, kun ihmiset havahtuivat. Aivan outo ystävyys syntyi myyntikojussa, kun karkeakarvainen mäyräkoira ja Merliini viihtyivät  pitkään poskiposkea vastaan hihnoja ostamassa. Kysyin minkäikäinen tyttö on? ja sain vastauksen: Se on kyllä 2v.poika. Kotona toimiva Isonveljen ammattikoulu antaa valmiuksia  myös muihin rotuihin suhtautumisessa. Hyvä veikka! Kun kamppeita ryhdytään kasaamaan, Merliini menee siniseen hellemökkiinsä, miksi se muuten olikaan mukana, kun ei sitä käytetty. Oli siellä ihmisten kassit, ehkä  poika olisi halunnut huilia siellä viileydessä, mutta kun oli naisseuraa, ei tahtonut vetäytyä piiloon.

1770184.jpgKotona juhlitaan hubertin naudanmahahyytelöllä ja possunkorvilla. Lili lähtee kotiin tänään ja Onni huomenna. Väki vähenee ja taidetaan kylvettää hellepäivänä Jännä ja Lulu Kuopion meininkiä varten. Pellolla odottaa kaivurilla tehty pikkumäki, joka on luomuA ja saa ylitysreitit räsymatoista. Mäen käyttöön tehdään koreografia ja kaikki saavat oman osan katrillissa. Ei haittaa jos ihminen ei jaksa lenkille joka päivä, perusliikunta voi silloin olla kiipeilyä ja tarkkaavaisuutta.

¤¤¤Maanantai-iltana pidetään pienet rusettijuhlat naapureille. Huomataan kun katsotaan Handskesin blogia ,  että me ei varmaan olla oikein show-väkeä. Kun muilla on kouhuviiniä ja mansikkakakkua valiojuhlissa ja meillä on aina ollut kaikki rusetti- ja pokaalibileet näin lapsellisia:  lakritsaa ja suklaata ja jaffaa ja pipareita.  Aikuisille ja lapsille samaa. Koirille AINA jotain ekstranamia kylläkin. Mutta sylittelyä ja silittelyä ja kuva ihmisystävien kanssa kuuluu traditioon..

Pinja,  Vilma ja Saila hämmästyivät, kun taas oli viisi koiraa, vaikka väen piti vähetä kotinelikoksi. Onni lähti kotiin ja Lilikin meni, mutta vain yhdeksi yöksi hoitamaan perheensä, joka sai hänen puolestaan mennä mökkiä rakentamaan ihan omin voimin. Lilillä on täällä koiraseuraa ja rakennuspuuhissa ei Vilho tarvitse korvakoiraansa ollenkaan. Kännykkäkin on kiinni eikä kaverien tekstareita tarvitse ilmoittaa. 

Ilta on lämmin ja verannalla on viritetty ukkosenrikkoman jääkaappipakastimen viereen koiranhäkistä mainio tarjoilupöytä. Taitaa muuten olla käyttökelpoinen idea kun isohuone aikanaan valmistuu....1776096.jpgLattialla on kumminkin juhlallista istua, kun pokaali rusetteineen tönöttää asiaankuuluvasti menossa mukana. Lulu on saanut elämänsä ekan kylvyn amerikanshampoolla Kuopion trio-show-reissua varten. Ihan ohjeen mukaan , paitsi käytettiin vaan violetinsininen shampoo -ei thickener eikä after bath- ne menee emännän tukkaan.