Nyt alkaa jännittävä jakso elämässämme, olympialaiset avataan tänään. Meitähän ei jännitä niinkään keihäänheitto , mutta kouluratsastus ihan henkilökohtaisesti kaikkia ja paljon.Tänään ovat Maxin ja Kyran uutiset oikein hyvät, Maxin maanantaina alkanut kuumeilu on kurissa ja ensi viikolla on ensimmäinen startti. Jos ei Kyra olisi tuonut Viking-legendaa Ruotsista, ei minulla luultavasti olisi tämän rodun koiria elämässäni ollenkaan. Me kaikki yhdessä pidämme peukkuja ja varpaita ja käpäliä ja häntiä ja töpöjä onnenasemissa. Hevoskoiria on perheessä vieläkin , vaikka Pappa jo lähti. Juttu hoitaa tallimestarin töitä upean liinakko-orin Linkkerin luona Vanjärvellä ja Onnilla on montakin osoitetta, joissa hänet tunnetaan. Tässä kouluratsastuksen uuden nuorten SM-mitalistin Emilia Kaikkosen ratsu Limbani Anun ja Onnin hoidossa. Mitalisti itse on haukkomassa henkeään vesihaudassa kaverien heittämänä ja loimitettu urheilukumppani säästyy  1804757.jpgsiltä huvilta. Onnilta nousee kiltisti laukka hihnassakin, vaikka yleensä hän on vapaana hevoshommissa. Onnin erikoishobby on ollut kerätä kesän kisoissa rusetteja, jotka liittyvät vain ja ainoastaan kouluratsastukseen.

Edessä on pian tilaisuus, jossa Rusan tallikoiratkin perinteisesti piipahtavat. Laakson kentälle kutsutaan taas 20.8. koiraväkeä Ystävät yhdessä- mätsäriin ja Julkkis-agilityn SM-kisoihin. Hauskaa on aina ja Merliinillä jopa SM-titteli  ja hurjaniso rusetti ja pokaali sieltä parin vuoden takaa. Viime vuonna oli Pappa vielä mukana, hänen kutsumaan myös sukulainen Nuusku, oikea agility-vaari. Haikeita muistoja Laaksolta on paljon ja iloisia voitokkaita myös vuosien varrelta. Kuvassa viime vuoden julkkis- agia koirineen kisanneet ja malliradan tehnyt oppimestari Nuusku  Millansa sylissä.

1804838.jpgNuuskuhan on  muuten tämmöisissäkin seurapiireissä kuin kotonaan, mutta herrasmiehenä hän kohteliaasti väistää tatuointitaiteilijan irrokeesihelttaa nenänsä edessä. Puuhapäällikkö Marko harppoo sponsorin pedigree frolicit kädessään kuvauksen ohi. Tilaisuudessa saadaan tietää, miten paljon Whiskas kesäkissakampanja keräsi . Paikan huomioonottaen  kesäkissojen ohessa KESÄKISAT ovat takuulla puheenaiheena 20.8.08.klo 17.30 alkaen Helsingin keskuspuiston stadioninpuoleissa päässä. On juhlatunnelmaa ja koirakivaa ja rentoa urheilua! lisää tietoa www.ystavatyhdessa.fi.