Saatiin lisää kuvia keskiviikon Ystävät yhdessä- tapahtumasta, hienoin niistä Titta rusetin ja pokaalin kanssa kuvattuna kotona hauskan pitkän koiratapahtuman muístoksi. Ei koira voi tietää että kehässä kierretään ympyrää kilpailumielessä. Koirasta on kivaa tavata koiria ja vähän hölkätä pienellä alalla taluttajan tahtiin, päästä vähän pöydälle ropellettavaksi, sietää nätisti hampaiden ja turkin ja lihasten ja luuston tarkastus, tönöttää jonkun aikaa oikein siivosti ja saada ehkä palkat näin pienestä työstä. Titta nautti alusta loppuun sekä tapahtumasta, että kehuista sen aikana ja sen jälkeen. Hyvinkäyttäytyvä 11kk vanha neitikoira1844242.jpg synttärikuvassa 21.08. Titta sai tavata myös koiramaailman eliittiä, kun se kohtasi kolme aputassua töissä.

Tärkeät ja kiitetyt koirakunniavieraat Laaksolla olivat Aputassut, joiden koulutukseen match shown tuottoa on YY:n  alusta alkaen kerätty. Soile Englundin Ansa ja Anna Pasasen Nella ovat luokkatovereita ja aina iloisia tavatessaan töissä. Nellalla on oiva oma konsti saada ihmisten taputuksia, kun heittäytyy selälleen, työliiviä on vaikea huomata. Sehän ilmoittaa ihmisille, ettei saa paijata ja taputella, koira on työtehtävissä.Emännät vihjaavat, että tällä leikkivät ihan muut koirat ja isot ihmiset, ollaan julkkisagilityn SM-kisoissa ihan ekaa kertaa. Kaikkeen sitä Aputassu tottuu, tähänkin hurlumheihin. Nella ja Annan sekarotuinen "vanhakoira" Pumppu pääsivät  myös kehään Annan avustajan kanssa ja tulivat  palkintojen kanssa poiskin. Iloinen ilta molemmille, välillä pitää Aputassunkin ottaa vapaata töistä ja olla koira koirien joukossa, vaikka kuuluukin työkoirien eliittiin.1844333.jpgAnsa moikkaa kollegaansa Aputassu Jamia, joka piti oikeastaan putiikkia isäntänsä Frans Raulon kanssa, mutta muuta hurlumheitä oli niin paljon, että jonoa ei syntynyt. Päätimmekin että ensi vuonna laitamme putiikin parempaan paikkaan ja ilmoittautujille jaettaviin namikasseihin ehkä myös aputassu-lehden  tiedonjakamismielessä. Avustajakoirien pitäisi päästä Suomessa samaan asemaan kuin opaskoirat, siihen on vielä matkaa, vaikka koirat ovat loistavasti  osoittaneet tarpeellisuutensa vammaisten itsenäisyyden lisääjinä. 1845098.jpgJami on jo paljon maailmaa nähnyt ja pitempään ollut avustajan töissä kuin kollegat Ansa ja Nella, siksi se nauttikin vaan lempeänlämpimästä illasta ja olihan tämmöistä koirahulinaa kiva katsella vaihtelun vuoksi. Valjastettuna avustajakoiran pokka pitää kaikissa tilanteissa, se on koulutuksen tulos. Vapaana aputassut ovat ihan niinkuin muutkin labut, luonteensa mukaan leikkisiä, sosiaalisia, ystävällisiä. Hauska sattuma, että kaikki labuvärit olivat paikalla, ruskea Ansa, musta Nella ja keltainen Jami.

Tuli taas Amandaa ikävä, kun ystävän kanssa häntä muisteltiin. Amanda oli 7-vuotias tullessaan Sarajevosta miinakoiran töistä meille eläkkeelle ja eli toisen koiranelämän , seitsemän vuotta. Auttoi hankkimaan uuden miinakoiran Suomen lahjana entiseen työpaikkaansa, kävi laitoksissa ystäväkoirana ja nautti vapaasta elämästä ilman räjähteennuhkimisen velvollisuuksia. Tässä Amandan pienet suuret ihailijat, Kasimir ja Onni Niskalan pihalla kesällä 2000 . Tummempinaamainen  Onni on Jännän ensimmäisen pentueen isä, joka joutui 1844430.jpguudenvuoden rakettileikkien vuoksi autona alle 2005. Elävinä muistoina  Onnista on meillä kotona Onnin poika Merliini. Ja Kaliforniassa tytär Maija, Etelä-Karoliinassa poika Pip, Turussa poika Peukku. Poika Harri muutti taivaskoiraksi vähän ennenkuin isänsä. Ja onhan meillä kaima Onnimannimax Jännän toisesta pentueesta. Muistoja muistoja muistellaan aina kun tuttuja tavataan ja Laaksolla jos missä tavataan tuttuja hevos- ja koira-ajalta.

Ettei jäätäisi haikeisiin muistoihin, tässä vielä Tallinnasta tuodun löytökoira tallikoira Ohton tyylinäytteen Miss Suomen Satu Tuomiston kanssa. He eivät harjoitelleet pitkään, mutta pronssitilalle tulivat SM -julkkisagissä. Ohto on monitoimikoira, aina palkinnoilla, yhden vuoden MR.DOG.1844484.jpgTämä löytökoira on syntynyt onnellisten tähtien alla ja nauttii elämästään töissä ja vapaalla.

Laakson tapahtuman tärkeä asia, joka oli juhlallisempaa laatua oli Kiitos eläimiltä-tunnustuspalkinto. Sen sai tänä vuonna  45 minuuttia- ohjelman  tuottaja Jussi Eronen, jonka ansiota oli teurashevoskuljetusten nouseminen yleiseen tietoisuuteen ja Hevosten puolesta- kansanliikkeen synty. Musti ja Mirri -liikkeet jakavat YY-lehteä, jossa on laajasti käsitelty toimia, joilla asiaan pyritään vaikuttamaan.1845118.jpgVas Marko Björs, palkittu Jussi Eronen, ministeri Elisabeth Rehn, palkinnon perusteita selostava uma ja kukkaistyttönä Satu Tuomisto. Tämä hetki tallella http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot/shtml?690455