Pyrähdin agilityn MM-kisoissa ja menen huomenna uudestaan- oli pari treffiä ja yksi päätarkoitus visiitillä.

Harmi kun Aputassuilla ei tällä kertaa ole omaa ständiä, vaikka siitä oli niin hyvät kokemukset MM- kisoista 2000. Lupasin kaupitella ainakin kauppiaille aputassupinssejä ja tässä yksi uusi tukija Tarja, jolla on putiikki täynnä oman tuotannon takkeja, loimia, kisa-asuja.  www.helsitar.com kertoo lisää.1938651.jpgTekijä tahtoo uutta logoa ja firmaa näkyville ja omalle sivulle pinssikauppiaan kuvan, tässä  työtoverin otos. Huomenna otan kuvat muista kauppiaista, joille pinssiostos oli mieluinen  tapa tukea avustajakoiria, tassupinssi on niin tyylikäs.

Hieno idea kehittyi kun yksi vastaantulija näki tassut eucanubatakkini logon päällä ja kertoi haluavansa tassun ystävälle,jonka  koira oli juuri tassutellut sateenkaarisillalle. Suunniteltiin yhdessä, että hän ostaa neljä tassua, värittää sateenkaaren valkoiselle kortille ja lähettää sen. Herkkä muistokortti.

Joukkuekisoissa suomalaisilla ei mennyt kovin hyvin, minit kaukana kärjestä, midit hylättiin kaikki kolme ja maxien lähtiessä kisaan lähdin jo pois. Näin lyhyesti Männistön Päivin ja  yksilöradoille sai koirakko Leila&Päivi oman  onnentassun tsemppiä tuomaan. Yksi rima putosi tänään, jatkolle toivotetaan kaikki tuuria ja onnea ja säkää ja menestystä. Rutiinia tällä parilla on omasta takaa.

Leila on yksi  harvoista "ainoana rodustaan"-kisaajista aivan niinkuin tämä Labu Daisy Espanjasta .1938689.jpgOn siellä sitten myös yksi kultainen noutaja, yksi beagle, yksi kiinanharjakoira, yksi islanninlammaskoira, kroatian lammaskoira. Mutta border collieitten armeijahan on runsas mideissä ja maxeissa,  shelttien mineissä ja mideissä.  Olosuhteet ovat ensiluokkaiset ja tänään ulkoilualueella auringon paistaessa kaikki kehuivat Suomen kisoja. Melkein tanssiksi meni tämän tytön pihailu, se peruutti ja peruutti ja peruutti ja viimein teki mangustin.1938826.jpg Hauskaa oli nähdä kisakoiria shoppailemassa ja seuraamassa muiden ratoja, tämä kunnon piuhassa kulkenut  maailmanmatkaaja  nautti selvästi lempipuuhastaan myös katsomon puolella.1938843.jpgHyvin usealla koiralla oli valjaat, oli värejä ja oli tyylejä. Eri maiden joukkueille varatut osastot katsomojen takana kertoivat millaisissa bokseissa kisojen vapa-ajat huilitaan. Vähän ihmettelen, että Meksikon ainoa kilpailija border collie on matkannut maailman äärestä toiseen  tässä lentoboksissa. Se on samankorkuinen mutta lyhyempi kuin se, jossa Merliini lensi Lontooseen ja väittivät Heathrown kentällä pokkana, että boksi oli meidän rodulle tuuman1938924.jpg liian matala! Innostavimmat kuvat saatiin tänään kannattajien paidoista! Olihan siellä naamioituja kasvojakin, oli viikinkipäähineitä ja lippuja tietysti, ripusteltuina maittain katsomoihin, iloiset ja monipuolisimmat paidat oli japanilaisilla. 1938920.jpgJa ilman muuta yritin ostaa tämän paidan belgialaiselta, pakko puhua ranskaa että pääsin neuvotteluissa edes alkuun. Palataan asiaan sunnuntaina, mutta ostaa ei voi, vain vaihtaa!1938929.jpg On lähtenyt kierrätykseen jo 2000 mm- agility-paita, en nyt muista kenelle. Se olisi fanaatikolle varmaan ollut makea vaihtis. Ehkä ostan jonkun suomi-paidan ja saan sille hyvän kodin. Suomi-paitoja  oli ihan kiitettävästi myynnissä ja käytössä, parhaita kannattajia harmitti vaan se, ettei päässyt itse radalle juoksemaan.1938934.jpgIhanan ymmärtäinen äiti selittää kärsivällisesti, että täällä ei voi juosta ihan minne vaan, kun on katsomoon ovet auki ja siellä portaat. Pikkumies päättää ottaa yhtäkkisen levon lattialla, jos ei kerran juosta saa, niin valitaan se vastakohta. Maanmainio Tumppimaisuus. Paljon oli lapsia perheitten mukana, ihan vauvoja, näitä kiitäjiä ja muita alle kouluikäisiä. Koululaisten ryntäys on varmaan lauantaina ja sunnuntaina. Katsomista ja jännitettävää riittää, huomenna alkaa minien yksilökisa hyppyradalla klo 8, Päivillä ja Leilalla on tiedossa kaikki paitsi yksi tulos ennen omaa suoritusta, lähtönumero on tokavika, 106. Mainio paikka! Muut minien kisaajat ovat Anna Ström ja Nelli numerolla 24, Janne Karstunen ja Toffe 41, Hannu Männistö ja Neta,42, Miia Anttila ja Daisy 55. 

Onhan se komeata kun maailman parhaat koirat ja ohjaajat tuodaan meidän nähtäviksi kolmeksi päiväksi. Ihan kaikki voivat voittaa hyvän mielen siitä, että kilpailu oli reilua ja koirat ja ihmiset parhaassa kunnossaan. Lisää huomenna! Iloisella mielellä niinkuin Saksan joukkueen fanien paidassa 1939039.jpgkuvataan. Agility on ja sen pitää olla HAUSKAA!