Kotiin on päästy, lauma on koossa ja kun lupasin perhepotretin Ulla Gambergin Västgöta-kennelistä, tässä se tulee. Töitä rästissä ja matkan varsinainen tarkoitus, MSIF-kokous purkamatta. Mutta onhan tällä Ontarion Spencervillen maaseudulla majailevalla jööttiperheellä Suomenmaassa muitakin sukulaisia kuin umanomat, joten kuvia ainakin ootellaan, Pirhosen Päivin Onni eniten.1915242.jpg

Tässä porukassa on vasemmalla Onnin sisko  Amber, jonka isä on Moose, joka  on Nellin poika. Ja tämä Västgöta Minonna Nell on meidän linkkimme tähän perheeseen. Nellin isä Krösaskogens Hektor oli Brunon( Cowboy) täyssiskon Ditten poika, komea punainen herrasmies, Bonzon serkku . Muut henkilöt kuvassa ovat Birk ja Larsson ja Cranberi. Edessä vasemmalla on nuorineiti Västgöta True Amber, keskellä Sunfire Cranberi at Västgöta ja oikealla Västgöta Herr Larsson. Takana vasemmalla Moose (Västgöta Rain maker), pää piilossa keskellä Nell ja oikealla Västgöta Birk.  Hyttysverkon läpi hahmot ovat kuin maalattuja,  kuuden koiran nappaaminen tuosta vaan samaan kuvaa käy nopeiten näin.  Yhtään häntää ei farmilla nähty, mutta lähimetsän ja ison avoimen pellon luonnollisilla pikkukoirilla, kojooteilla  kaikilla on häntä.

Olen nyt tasoissa Maikun kanssa, minullakin on nätti kummityttö, lulunnäköinenkin vielä, Amber joka nukkui jalkani lämpöisiksi ja siirtyi sitten kainaloon... Ei ehtinyt tulla omia ikävä, sillä näillä koirilla oli myös ikioma pikkuihminen, hieroja ja hoitaja, Anna.1916836.jpg

Ullan ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa lapsenlapsi, hurmaava Anna oli mukana kun kävimme katsomassa 4H-nuorison  eläimiä suuressa viikonlopun tapahtumassa. Koirista mukaan pääsi vain Kanadan Lulu, jonka hihnan pujotin vyötäisille ja siellä viihdyttiin kaikki. Anna vaati irti turvavyöstään, tunnetaan tyyppi.1915264.jpg Tila kutsui kävelemään, kun kerran sen taidon jo osaa. Mentiin halliin ja oli viisasta pitää tyttö rattaissa, jotta ei hän ei vilahtaisi yleisön joukkoon. Ei ollut valjaita  niinkuin Tumppi-herralla tämmöisissä tilanteissa.

Sisällä pysähdyttiin koemaistamaan keksejä koiranruokakauppiaiden luo, joita kiinnosti Ullan markkinoima hammashoitosarja (www.oxyfresh.com/ullag/) Annan äiti Pia on eläinlääkäri, joka tarjoaa perjantaisin Ullalle oikean mormor-päivän kun tyttö tulee hoitoon. Kaikesta voi päätellä, että vajaan kahden vuoden ikäinen fröken on kyllä saanut vahvan eläinrakkauden geenit, lehmälle moikat parteen ilman pienintäkään arkuutta. Karjan tiloissa oli tyttö päästettävä rattaista, asiantuntevasti hän liikkui käytävillä eikä viilettänyt1915293.jpgomille teilleen eikä pyrkinyt liian lähelle eläimiä. Koirakoulu on käyty kotona ja mummolassa vauvasta alkaen. Kanadan reissusta on kuvia kymmenittäin, ehkä teen koosteen, toisaalta USA-visiitti viime vuodelta odottaa myös vielä julkistamistaan.  

Ihana maalainen paratiisi oli kyläpaikka, laakeat laitumet ja hurmaava antiikkinen  aita metsänreunassa, symphonie pastorale. Larsson ei jaksa pitkille lenkeille, mutta viisikko vetelee ruohoa välipalaksi ja riemuitsee tilasta. Pikkulikka Amber on  hihnassa liiallisen hevos-ja aasipaimennuksen houkutusten ja sähköaidan vuoksi, muutkin otetaan kiinni tallin ja talon lähellä samoista syistä. 1916824.jpgSyyskuu tarjosi tihkusadetta ekana päivänä ja huiman lämpimän aurinkopäivän toiseksi minilomaksi. Täydellinen rauha vallitsi Västgötamaailmassa, vain kissa Crystal kiusasi koiria vähän istuskelemalla mikroaaltouunin päällä ja loikoilemalla ruokapöydällä.1915344.jpgViking-laivoilta olin ostanut juuston joka oli täysi yllätys kennelnimineen ja jälkiuunileipä oli vartenvasten toivottu tuliainen. Vieraanvarainen emäntä lähettää terveisiä suomalaisille ja vastaanotto on lämmin, jos joku noilla seuduilla matkustelee. Hevonen Barney ja aasi Chico kuljeskelevat vapaaherroina, mutta satula oli putsattuna sisällä ja autotallissa oli rakennettuna selkäännousuportaat, joten koirattomiakin kuvia tämän tilan emännästä on tulossa. 1915363.jpgSitä aikaa odotellessa kaverukset nyhtävät ahkerasti laiduntaan itikkasuojat silmillään. Hirvikärpäsenkaltaisia pörräsi metsälaidassa tiheästi.1915368.jpgMolemmat kavioeläimet ovat onnellisia ja hyvässä kunnossa, mutta vain aasilla on nahan alla biologinen pehmustus. Silti en kokeillut ratsastusta....1915375.jpgJos on hevosilla laajat tarhat niin  on koirillakin monta eri tarhaa talon ja tallin ympärillä, tallissa myös isot karsinat, joista pääsee ulkotarhoihin. Edelliset asukkaat ovat pitäneet hoitolaa. Tässä nyt ollaan haluamassa talliin ulkotarhasta.1916851.jpgNo tulihan se matte sieltä, namikipon kanssa, ruokahalulle ja nenille tulee töitä. 1916857.jpgUllan laumassa on lähes veteraanivalta: Larsson ja Birk ovat syntyneet 1996, Cranberi ja Nell 1999. Nuorta polvea ovat   Moose 2003 ja Amber 2007. Ei ollut ollenkaan pilaa se, että olisin voinut viedä joukolle jatkoa Suomesta, pentu olisi matkustanut mukavasti kasissaan istuimeni alla. Kasvukoti olisi löytynyt kahdestakin ystäväperheestä, joilla on ollut Västgöta-kasvatti ja uutta odottaessa suomensiirtolainen olisi tervetullut. Mutta kun ei sopivaa pienokaista ollut tarjolla, Suomi-vahvistusta ei tähän perheeseen nyt saatu. Ennen seuraavaa reissua taas  huhuillaan.